EXCLUSIV. Conducerea Teatrului din Târgu Secuiesc sancționată de CNCD pentru discriminarea românilor. DOCUMENT

January 15, 2013 •Teatrul municipal Târgu Secuiesc •Views: 1912

pagina web teatru tg secuiescConsiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat cu avertisment conducerea Teatrului Municipal din Târgu Secuiesc pentru fapte de discriminare împotriva cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare întrucât pagina de internet a teatrului este redactată exclusiv în limba maghiară.

În luna mai 2012 am sesizat CNCD cu privire la faptul că pagina oficială de internet a Teatrului Municipal din Târgu Secuiesc, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Local Târgu Secuiesc, este redactată exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare la adresa cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

După cum ne-a obișnuit deja, atunci când vine vorba de spețe în care sunt reclamate cazuri de discriminări la adresa românilor din Covasna și Harghita orchestrate de către instituții publice conduse de etnici maghiari CNCD tergiversează cazul. Pentru că nu mi-a comunicat un răspuns în termen legal am acționat CNCD în judecată la Curtea de Apel București (dosar nr. 8036/2/2012). Urmare depunerii acțiunii și comunicării citațiilor, CNCD a emis hotărârea nr. 469/07.11.2012, comunicată subsemnatului la sfârșitul lunii decembrie 2012.

CNCD constată faptul că publicarea informațiilor de interes public pe pagina teatrului exclusiv în limba maghiară reprezintă discriminare și sancționează conducerea Teatrului Municipal din Târgu Secuiesc cu avertisment.

1 CNCD Teatrul Targu Secuiesc discriminare avertisment

2 CNCD Teatrul Targu Secuiesc discriminare avertisment

3 CNCD Teatrul Targu Secuiesc discriminare avertisment

4 CNCD Teatrul Targu Secuiesc discriminare avertisment

5 CNCD Teatrul Targu Secuiesc discriminare avertisment

6 CNCD Teatrul Targu Secuiesc discriminare avertisment

7 CNCD Teatrul Targu Secuiesc discriminare avertisment

8 CNCD Teatrul Targu Secuiesc discriminare avertisment

Vezi și ROMÂNI DISCRIMINAȚI PE CRITERII ETNICE. Fostul primar din Târgu Secuiesc sancționat cu avertisment de CNCD. DOCUMENTTags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Conducerea Teatrului din Târgu Secuiesc sancționată de CNCD pentru discriminarea românilor. DOCUMENT

 1. BRAVOS! says:

  CONCLUZIA: FELICITARI CNCD, O INSTITUTIE PROFESIONISTA SI UTILA INTR-O TARA MEMBRA UE!

 2. Codrin says:

  Pana la urma, e vorba de siteul teatrului sau de siteul municipiului? Am intrat pe http://www.kezdi.ro (mentionat in hotararea CNCD) si e siteul municipiului, nicidecum a Teatrului Municipal.
  Apropo, si pe asta (chiar daca are versiune in romana) se publica aproape in intregime in maghiara. Doar linkurile si meniurile sunt traduse in romana (plus cateva informatii generale). Cele mai noi stiri publicate pe versiunea in romana sunt tot in maghiara.

  • Dan Tanasa says:

   În decizia asta e vorba de pagina web a Teatrului. La finalul acestui articol ai link catre decizia CNCD in cazul paginii web a Primariei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Conducerea Teatrului din Târgu Secuiesc sancționată de CNCD pentru discriminarea românilor. DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-conducerea-teatrului-din-targu-secuiesc-sanctionata-de-cncd-pentru-discriminarea-romanilor-document/