EXCLUSIV. Consiliul Local Baraolt sancționat de CNCD pentru discriminarea românilor. DOCUMENT

February 22, 2013 •Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita si Mures •Views: 1401

Lázár-Kis Barna, primarul UDMR din Baraolt

Lázár-Kis Barna, primarul UDMR din Baraolt

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat cu avertisment Consiliul Local Baraolt pentru impunerea cunoașterii limbii maghiare la angajare.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) a adresat CNCD, în data de 23 octombrie 2012, o sesizare în care reclama ca fiind discriminatorie condiția impunerii cunoașterii obligatorii a limbii maghiare de către Consiliul Local Baraolt, jud. Covasna, la organizarea concursului pentru ocuparea postului de administrator public din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Baraolt, UDMR-istul Lázár-Kis Barna.

CNCD a analizat petiția și a dat dreptate FCRCHM. Consiliul Local Baraolt, alcătuit din 13 consilieri, toți membri ai UDMR sau Partidului Civic Maghiar (PCM), a fost sancționat cu avertisment.

Presa de limbă maghiară din România mă indică pe mine ca fiind sursa acestei sesizări, adresându-mi evident injurii, însă de această dată nu eu am fost autorul sesizării (exemple aici și aici).

21 Baraolt by Dan TanasăTags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Consiliul Local Baraolt sancționat de CNCD pentru discriminarea românilor. DOCUMENT

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Consiliul Local Baraolt sancționat de CNCD pentru discriminarea românilor. DOCUMENT […]

  2. […] Sesizarea a fost făcută de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) în luna octombrie a anului trecut şi se referea la condiţia impusă de Consiliul Local Baraolt de cunoaştere obligatorie a limbii maghiare pentru candidaţii la un postul de administrator public din cadrul aparatului de specialitate al primarului UDMR Lazar-Kis Barna, conform jurnalistului Dan Tanasa. […]

  3. Afumatul de Niro says:

    Buna decizia. Acum romanii ar trebuie sa se prezinte la examene chiar daca stiu ca in astfel de cazuri functioneaza ‘nepotismul etnic’ si ei nu vor fi angajati ci doar maghiari.
    Trebuie sa se prezinte ca apara in scripte ca si candidati si apoi, dupa ce se aduna un numar de astfel de cazuri, sa se poate intenta a actiune de discriminare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Consiliul Local Baraolt sancționat de CNCD pentru discriminarea românilor. DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-consiliul-local-baraolt-sanctionat-de-cncd-pentru-discriminarea-romanilor-document/