EXCLUSIV. CUM a REFUZAT fostul prefect de Covasna să blocheze cheltuirea ILEGALĂ a unor fonduri publice din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe DOCUMENT

January 9, 2015 •Prefectura Covasna •Views: 1462

Marius Popica a fost un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Marius Popica a fost un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Deși a recunoscut că au fost alocați ilegal, fostul prefect al județului Covasna, Marius Popica, a refuzat să demareze procedurile legale pentru a bloca cheltuirea ilegală a peste 95.000 de lei din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe.

CL Sfântu Gheorghe, condus de primarul UDMR Antal Arpad, a aprobat în data de 13 martie 2014 Hotărârea nr. 74/2014 privind asigurarea contribuţiei din bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe pentru organizarea evenimentului „Festivalul pulzArt 2014”. Potrivit art. 1 al acestei hotărâri ”Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe se angajează în cadrul Programului de finanţare al Colegiului Festivalurilor Culturale al Fondului Cultural Naţional din Budapesta, Ungaria (Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma, Budapest, Magyarország) la acoperirea din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe a cheltuielilor privind contribuţia proprie pentru organizarea evenimentului „Festivalul pulzArt 2014” reprezentând contravaloarea în lei a 6.611.111,11 HUF din totalul proiectului de 14.062.500,00 HUF, calculată potrivit cursului oficial leu/HUF la data plăţii.

CL Sfântu Gheorghe, controlat de consilierii UDMR, ar fi urmat să achite peste 95.000 lei (peste 21.000 de euro) unei instituții publice din Ungaria în cadrul unui program cultural inițiat în Ungaria (documente aici).

În data de 19 mai 2014 l-am sesizat pe prefectul județului Covasna de la acea dată, Marius Popica, cu privre la ilegalitatea acestei hotărâri a CL Sfântu Gheorghe. Popica mi-a confirmat faptul că adoptarea acestei hotărâri este ilegală (documentul aici) însă nu a demarat nicio acțiune legală pentru a bloca cheltuirea ilegală a banilor.

Având în vedere modul în care Popica a mimat aplicarea legii, am revenit cu o nouă solicitare în care i-am cerut să demareze acțiuni legale pentru a bloca cheltuirea ilegală a fondurilor.

Adresa nr. 10034/06.08.2014 (documentul aici) semnată de Popica este halucinantă. Popica mi-a comunicat faptul că a ținut o lună de zile pe birou adresa prin care a solicitat CL Sfântu Gheorghe revocarea acestei hotărâri ilegale. Mai mult chiar, deși era vorba de o hotărâre adoptată în urmă cu cinci luni (!), Popica nu a demarat până în data de 6 august procedurile legale pentru anularea în contencios aministrativ a acestei hotărâri ilegale. Invocarea celor 6 luni de către Popica este complet stupidă, deoarece această prevedere se referă la actele cu caracter individual. Ca să nu mai zic că rolul lui Popica este să blocheze cheltuirea ilegală a banilor acum, nu recuperarea acestora după ce au fost cheltuiți ilegal.

Noul prefect al județului Covasna, Sebastian Cucu, confirmă faptul că Popica a refuzat până la urmă să blocheze cheltuirea ilegală a fondurilor în acest caz. Rămâne de văzut dacă angajații Curții de Conturi își vor face treaba în acest caz.

festival pulzArt 2014 prefect marius popica fonduri

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. CUM a REFUZAT fostul prefect de Covasna să blocheze cheltuirea ILEGALĂ a unor fonduri publice din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe DOCUMENT

  1. Si nu doar in Covasna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. CUM a REFUZAT fostul prefect de Covasna să blocheze cheltuirea ILEGALĂ a unor fonduri publice din bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cum-a-refuzat-fostul-prefect-de-covasna-sa-blocheze-cheltuirea-ilegala-a-unor-fonduri-publice-din-bugetul-primariei-sfantu-gheorghe-document/