EXCLUSIV. Cum a votat deputatul PSD Horia Grama alături de UDMR împotriva românilor din Covasna

August 6, 2013 •Horia Grama •Views: 1760

Deși nu a fost unul dintre inițiatorii (de ce oare nu a fost?) propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.63 din 29 august 2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, cu modificările şi completările ulterioare, deputatul PSD Horia Grama, reprezentantul românilor din Covasna în Parlamentul României (senatorul PNL Marius Obreja este evident vocea în limba română a revizioniștilor maghiari), avea ocazia să contribuie la adoptarea unei legi care era în beneficiul electoratului său. De ce-a votat Horia Grama cot la cot cu UDMR împotriva românilor din Covasna?

De peste 23 de ani spațiul public din Covasna se află într-un proces violent de maghiarizare, proces orchestrat de către consiliile locale controlate de extremiștii maghiari din UDMR și PCM. Ultimul mare caz de acest gen este cel al maghiarizării denumirilor mai multor străzi din municipiul Sfântu Gheorghe, maghiarizare anulată definitiv și irevocabil de către Curtea de Apel Brașov (detalii aici). Proiectul de lege inițiat în 2011 de către fostul senator PSD Lia-Olguța Vasilescu și deputatul PSD Mircea Dușa ar fi pus capăt avântului UDMR și PCM de a maghiariza toate denumirile de străzi, piețe etc. din județele Covasna și Harghita. Proiectul a fost adoptat pe 1 iunie 2011 la Senat. Camera decizională era însă Camera Deputaților, acolo unde vocea românilor din Covasna era Horia Grama.

Votul final pe acest proiect la Camera Deputaților a avut loc în data de 16 aprilie a.c. Deputatul românilor din Covasna, Horia Grama, a fost în sală la vot. A votat pentru respingerea proiectului, cot la cot cu deputații UDMR. Grama nici măcar nu a cerut cuvântul pentru a reaminti colegilor cât de benefică ar fi o astfel de lege pentru românii din Covasna și Harghita. Președintele UDMR Kelemen Hunor s-a abținut de la acest vot, umilindu-l astfel definitiv pe Horia Grama, cel care ar fi trebuit să voteze în favoarea românilor care l-au trimis în parlament.

Evident, Grama a tăcut din gură în legătură cu acest moment. Sunt convins că la cât îl doare pe el în cot de românii din Covasna habar nu a avut că a votat cot la cot cu UDMR împotriva românilor care l-au ales deputat. Grama este obligat să dea acum răspunsuri celor care l-au trimis în Parlament ca să-i apere de extremismul maghiar, nu să voteze cot la cot cu UDMR.

Detalii despre votul lui Horia Grama găsiți aici.

FOTO: mediafax.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Cum a votat deputatul PSD Horia Grama alături de UDMR împotriva românilor din Covasna

  1. Cristian says:

    imi este lehamite si sa-i trag o injuratura porcului asta de tradator de neam si patrie…sa mi se usuce mana cu care am votat USL-ul la alegerire trecute, AMIN!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Cum a votat deputatul PSD Horia Grama alături de UDMR împotriva românilor din Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cum-a-votat-deputatul-psd-horia-grama-alaturi-de-udmr-impotriva-romanilor-din-covasna/