EXCLUSIV. Cum pierde România controlul în județele Covasna și Harghita: în Primăria Odorheiu Secuiesc limba oficială de stat este limba MAGHIARĂ

March 28, 2019 •sovinism maghiar •Views: 3896

Limba oficială de stat în Primăria Odorheiu Secuiesc nu este limba română așa cum în mod greșit s-ar putea crede, ci limba maghiară.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul din Odorheiu Secuiesc, OBLIGAT definitiv de instanță să îndepărteze steagul secuiesc de pe primărie

Limba maghiară, limba oficială de stat în Republica Ungară, o limbă fără niciun statut oficial în România, este limba oficială de stat utilizată într-o instituție publică a statului român, Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc din județul Harghita.

În timp ce se plâng instituțiilor europene că nu le sunt respectate drepturi închipuite și fac afirmații mincinoase cu privire la situația comunității maghiare din România, liderii comunității maghiare din România manifestă dispreț la adresa autorității statului român în zonele în care comunitatea maghiară ocupă o pondere importantă.

Atunci când nu arborează în mod ilegal drapelul Ungariei pe instituțiile statului român, liderii comunității maghiare din România fac tot ce pot pentru ca în județele Covasna și Harghita să se instaureze o co-suveranitate a României și Ungariei.

Limba maghiară este de facto limba oficială de stat în zeci de instituții publice din cele două județe, și nu numai, fără ca cineva de la București să sesizeze pericolul la adresa suveranității României.

Acesta este și cazul Primăriei Odorheiu Secuiesc, condusă de primarul Gálfi Árpád, membru al Partidului Civic Maghiar, partenerul UDMR, un pion important și activ al Ungariei în România. Deși vorbim despre o instituție publică a statului român nu despre sediul PCM Odorheiu Secuiesc și deși limba maghiară nu are niciun statut oficial în România, limba maghiară este utilizată cu precădere de angajații Primăriei Odorheiu Secuiesc în comunicarea publică. Semnăturile din adresele de email ale angajaților Primăriei Odorheiu Secuiesc sunt inscripționate mai întâi în limba maghiară, o limbă oficială de stat în Ungaria, și abia mai apoi în limba română, singura limbă oficială de stat din România.

Aceste semnături sunt folosite de instituția publică a statului român și în corespondența cu alte instituții din țară sau din afara României. Cineva din străinătate care primește un astfel de email va fi cu siguranță convins de faptul că în România limba maghiară este limbă oficială de stat și, mai mult, are întâietate la utilizarea în instituțiile publice.

Semnătura de email a unui angajat al Primăriei Odorheiu Secuiesc, instituție publică a statului român.

FOTO: Primăria Odorheiu Secuiesc, odorhei-turism.ro.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to EXCLUSIV. Cum pierde România controlul în județele Covasna și Harghita: în Primăria Odorheiu Secuiesc limba oficială de stat este limba MAGHIARĂ

 1. roman says:

  Nu o sa fac polemica pe ce scriu cetatenii romani cu nume in care cele : (doua puncte) sunt puse in mod gresit.
  O sa scriu despre faptul ca Dan Tanasa este singurul romana care are energia necesara sa lupte cu persoane carora le place pamantul nostru, dar nu au dreptul la el.
  Multi citim si plecam mai departe, parerea mea este ca ar fi bine sa lasam doua cuvinte de incurajare, pentru ca sunt convins ca il ajuta si primeste energie cand vede ca si noi conatinalii lui ii suntem aproape!

  Domnule Tanasa sa ai impreuna cu toti cei aproape tie Sarbatori Luminate!

 2. Istvan says:

  Draga Tanasica! 50 de lei pt ADEC?😂😂😂,
  Hai ma, iti trimit eu mai mult. Fomistule. Grasule. Putzoi ce esti.

 3. Fülöp István says:

  Un pic mai clar se poate? Despre ce fel semnãturi e vorba? Din câtr stiu, o semnãturã este o semnãturã, nu este nici în limba maghiarã, nici în românã. Numai prostii!

  • Dl Fülöp István, va rog sa respectati limba oficiala de stat says:

   Dl Fülöp István, limba oficială de stat este limba romana nu maghiara cum reiese din documentul prezentat!!!

   • Fülöp István says:

    Vãd cã nu ati priceput nimic, cu toate cã am scris în limba românã. Nasol de tot, ce mai! Ia spuneti, dvs. în ce limbã semnati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Cum pierde România controlul în județele Covasna și Harghita: în Primăria Odorheiu Secuiesc limba oficială de stat este limba MAGHIARĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-cum-pierde-romania-controlul-in-judetele-covasna-si-harghita-in-primaria-odorheiu-secuiesc-limba-oficiala-de-stat-este-limba-maghiara/