EXCLUSIV. Cum și-au ales turcii din Germania președintele: secție de votare cu 69 de cabine de vot în Frankfurt

November 13, 2014 • alegeri • Views: 2193

Secție de votare cu 69 de cabine de vot organizată în Frankfurt (FOTO: fnp.de)

31.07.2014. Frankfurt, Germania. Pregătiri pentru scrutinul din 10 august 2014 într-o secție de votare cu 69 de cabine de vot organizată în Frankfurt (FOTO: fnp.de)

În data de 10 august a.c. Recep Tayyip Erdogan a câștigat din primul tur alegerile prezidențiale din Turcia. Turcii din Germania și-au putut exprima în mod civilizat opțiunea electorală în secțiile de votare organizate în Germania.

În Frankfurt, cei aproximativ 190.000 de turci din landurile Hessen, Rheinland-Pfalz și Saarland au putut vota în secția de votare organizată la Fraport Arena. Această secție de vot a avut 69 de cabine de votare, potrivit publicației Frankfurter. O altă secție de votare a fost organizată pe stadionul olimpic din Berlin.

În Spania sunt oficial peste 800.000 de români, neoficial peste 1 milion. În Italia la fel. Nu am văzut și nu am auzit vreodată să se organizeze așa ceva acolo pentru ca românii de acolo să poată vota civilizat.

Personal, am votat în primul tur la Consulatul României din Bonn. Am stat la coadă o oră și 45 de minute timp în care la coadă  s-au aflat în permanență 300-400 de persoane. Mulți au renunțat să mai stea la coadă. În secția de votare, singura, doar două persoane se ocupau de procesul de votare.

Tags: , , , , ,

2 Responses to EXCLUSIV. Cum și-au ales turcii din Germania președintele: secție de votare cu 69 de cabine de vot în Frankfurt

  1. […] săli de sport, cu zeci de cabine de votare (am semnalat în exclusivitate acest fapt anul trecut aici). Iar asta se poate face foarte simplu prin schimbarea (la fel de rapid cum a fost adoptată […]

  2. Mircea says:

    Deci se poate. Este adevarat ca turcii in Germania au un argument mult mai puternic in ideea miscarii maselor pentru a vota: numarul urias al membrilor comunitatilor lor in Germania. Cu siguranta si disponibilitatea guvernului de la Ankara sau a ambasadei din Germania pentru a plati inchirierea unei sau unor sali de sport, poate si disponibilitatea rezidentilor de a merge la vot, deci argumentele se aduna. La noi nu exista interes, puterea stiind ca votantii din diaspora ar vota impotriva ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend