EXCLUSIV. De DOI ANI, prefectul de Harghita REFUZĂ să aplice legea în cazul plăcuțelor cu denumirea străzilor din municipiul Miercurea Ciuc DOCUMENTE

November 5, 2015 •Miercurea Ciuc •Views: 2237

Prefectul județului Harghita refuză, de doi ani, să aplice prevederile legale în vigoare în cazul inscripționării nelegale a plăcuțelor cu denumirea străzilor din municipiul Miercurea Ciuc. În totalul dispreț al legii și sfidând Constituția României, prefectul Jean-Adrian Andrei este complicele conducerii UDMR a Primăriei Miercurea Ciuc.

La sfârșitul lunii octombrie 2013, deci în urmă cu doi ani, l-am sesizat pe prefectul Jean-Adrian Andrei cu privire la faptul că plăcuțele cu denumirea străzilor din Miercurea Ciuc sunt inscipționate nelegal, limba maghiară fiind utilizată înaintea limbii române și pe același rând cu aceasta. Prefectul județului Harghita a solicitat primarului să înlocuiască aceste plăcuțe cu plăcuțe confecționate conform normelor legale privind utilizarea limbii minorităților pe teritoriul României, în raport cu limba oficială a statului (documentul aici).

Spuneam atunci faptul că este cât se poate de evident faptul că, deși legea le permite utilizarea limbii maghiare, UDMR vrea să impună cu forța limba maghiară ca prima, și apoi singura, limbă oficială în județele Covasna și Harghita. Sfidând nu doar orice normă de bun simț ci chiar și prevederi legale și constituționale, UDMR forțează impunerea limbii maghiare ca și limbă oficială de stat în cele două județe în dauna limbii române.

Într-un caz similar, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a fost obligat definitiv și irevocabil de către Tribunalul Covasna să schimbe plăcuțele cu denumirile străzilor din municipiu cu unele care să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române. Sentința Tribunalului Covasna prevedea, printre altele: ”Obligă pârâtul Primarul municipiului Sfântu Gheorghe să înlocuiască plăcuțele pe care sunt înscrise denumirile străzilor, astfel încât denumirea străzilor în limba română să fie înscrisă deasupra traducerii denumirii în limba maghiară”.

Tot în 2013 îmi exprimam convingerea că prefectul Jean-Adrian Andrei va face tot posibilul să nu aplice în acest caz prevedrile legale și va tergiversa cât va putea aplicarea legii. Din păcate nu m-am înșelat absolut deloc.

Așadar, la sfârșitul lunii octombrie 2013 prefectul Jean-Adrian Andrei mi-a comunicat faptul că plăcuțele astfel inscripționate sunt ilegale și că a solicitat primarului UDMR din Miercurea Ciuc, pe atunci Raduly Robert Kalman, să le înlocuască cu unele legale.

În ianuarie 2014, la cererea subsemnatului, prefectul Jean-Adrian Andrei mi-a comunicat faptul că primarul din Miercurea Ciuc nu a dat curs solicitării sale de intrare în legalitate, motiv pentru care îl va acționa în judecată pe primar (documentul aici).

În februarie 2015, la mai bine de un an după ce mi-a comunicat că-l va acționa în judecată pe primar pentru a-l forța astfel să respecte limba oficială de stat în România, prefectul Jean-Adrian Andrei îmi comunică un document prin care îmi transmite faptul că primarul nu s-a confirmat solicitării din octombrie 2013 și că a solicitat intervenția Poliției (documentul aici). Invocarea intervenției Poliției în acest caz este o aberație născocită de mintea unui funcționar public care refuză pur și simplu să aplice legea, întrucât Poliția nu are niciun fel de atribuții legale în acest caz, singurul care poate acționa legal în acest caz fiind chiar prefectul Jean-Adrian Andrei.

La sfârșitul lunii octombrie 2015, la doi ani după ce a fost sesizat și a confirmat încălcare legii în acest caz, prefectul Jean-Adrian Andrei îmi comunică faptul că situația este neschimbată, primarul (între timp Raduly a demisionat după ce a fost arestat într-un caz de corupție iar la conducerea Primăriei a rămas un alt ultra-șovin UDMR, Antal Attila) nu respectă în continuare limba oficială de stat iar el, prefectul județului Harghita și garantul respectării Constituției României nu a făcut absolut nimic. A, ba da, a făcut! A cerut informații Primăriei Miercurea Ciuc și analizează posibilitatea înaintării unei acțiuni în instanță.

Timp de doi ani prefectul Jean-Adrian Andrei nu a putut să-l acționeze în judecată pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc pentru a asigura astfel respectarea limbii oficiale de stat în România. Timp de doi ani prefectul Jean-Adrian Andrei a plimbat hârtii și s-a bătut cu cărămida în piept ce mare român este el. Timp de doi ani prefectul Jean-Adrian Andrei, complicele UDMR în acest caz, a fost legitimat de sociatetea civilă din Covasna și Harghita și de conducerea Episcopiei Ortodoxe de Covasna și Harghita care refuză să se dlimiteze de acest personaj care refuză pur și simplu să asigure respectarea Constituției României.

adresa prefect harghita jean adrian andrei placute strazi lb maghiara octombrie 2015

FOTO: Jean-Adrian Andrei, foto editată

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. De DOI ANI, prefectul de Harghita REFUZĂ să aplice legea în cazul plăcuțelor cu denumirea străzilor din municipiul Miercurea Ciuc DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-de-doi-ani-prefectul-de-harghita-refuza-sa-aplice-legea-in-cazul-placutelor-cu-denumirea-strazilor-din-municipiul-miercurea-ciuc-documente/