EXCLUSIV. Decizie DEFINITIVĂ a ÎCCJ: Primarul UDMR din Remetea DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice

November 10, 2015 •Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării •Views: 3393

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins vineri, 6 noiembrie, recursul declarat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost anulată o decizie CNCD favorabilă unui primar UDMR.

Vezi și EXCLUSIV. CNCD ignoră o sentință DEFINITIVĂ și impune cunoașterea LIMBII MAGHIARE pentru un post în administrația publică din Harghita DOCUMENT

Curtea de Apel București a admis în februarie 2014 acțiunea subsemnatului împotriva CNCD prin care am solicitat instanței să anuleze hotărârea prin care CNCD constatase faptul că editarea de către Primăria Remetea a unui ziar local exclusiv în limba maghiară nu constituie o discriminare la adresa mea ca cetățean român necunoscător al limbii maghiare și să constate că fapta comisă de primarul din Remetea este discriminatorie la adresa mea și a altor cetățeni care nu cunosc limba maghiară (detalii aici).

În luna noiembrie 2012 am sesizat CNCD cu privire la faptul că Primăria comunei Remetea (Harghita) editează din fonduri publice un ziar local exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare a subsemnatului pe criterii etnice întrucât mi se condiționează accesul la informații de interes public cu privire la activitatea Primăriei Remetea de cunoșterea limbii maghiare. CNCD a emis hotărârea nr. 483/21.08.2013 prin care mi-a respins sesizarea. În mod absurd, CNCD era de acord ca o primărie să publice un ziar local exclusiv în limba maghiară în condițiile în care singura limbă oficială de stat în România este limba română. Decizia CNCD nu a fost deloc surprinzătoare având în vedere faptul că președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, este membru al aceluiași partid politic ca și primarul reclamat Laczkó-Albert Elemér, adică UDMR.

Vezi și DOCUMENT. Amendă RECORD pe numele primarului UDMR din Borsec pentru DISCRIMINAREA românilor pe criterii etnice

În luna octombrie 2013 am atacat hotărârea CNCD la Curtea de Apel București. Vineri, 21 februarie 2014, instanța bucureșteană a admis acțiunea subsemnatului. Sentința pe scurt: ”Admite acţiunea. Anulează hotărârea nr. 483/21.08.2013 emisă de CNCD. Obligă pârâtul să emită o hotărâre prin care să se constate întrunite elementele constitutive ale unei fapte de discriminare potrivit art. 2 alin. 1 din OG nr. 137/2000. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 21.02.2014.”

CNCD a atacat cu recurs sentința Curții de Apel București la Înalta Curte de Casație și Justiție însă a pierdut definitiv. Detalii despre dosar aici.

Acest dosar reprezintă o nouă dovadă a ticăloșiei președintelui CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, care a transformat instituția pe care o conduce într-un instrument de maghiarizare a românilor din Covasna și Harghita. Asztalos a acoperit, din nou, faptele unui coleg de organizație însă a pierdut definitiv.

FOTO: Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, dolce-sport.ro

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Decizie DEFINITIVĂ a ÎCCJ: Primarul UDMR din Remetea DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-decizie-definitiva-a-iccj-primarul-udmr-din-remetea-discrimineaza-romani-pe-criterii-etnice/