EXCLUSIV. Decizie DEFINITIVĂ a instanței: steagurile secuiești arborate în 2014 la Târgu Secuiesc în prezența vicepremierului Ungariei, ILEGALE

June 6, 2016 •steagul secuiesc •Views: 10172

Curtea de Apel Brașov a respins joi, 26 mai a.c., cererea de revizuire formulată de primarul municipiului Târgu Secuiesc împotriva deciziei prin care i-a fost respins recursul împotriva sentinței Tribunalului Covasna prin care acesta a fost obligat să dea jos cele două steaguri secuiești arborate în fața fostei cazărmi militare din localitate în prezența vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt și consulului Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Târgu Secuiesc pierde și ultima cale de atac și este obligat, DEFINITIV ȘI IREVOCABIL, să dea jos inscripția ”Varoshaza” de pe primărie. VEZI ce spune sentința!

În luna octombrie 2015 Tribunalul Covasna a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, să îndepărteze cele două steaguri secuiești de mari dimensiuni arborate în fața unei fostei cazărmi militare din localitate.

Primarul a formulat recurs care a fost respins de către Curtea de Apel Brașov în luna februarie 2016 (detalii aici). Primarul a formulat și calea extraordinară de atac (revizuirea) care a fost de asemenea respinsă de instanță. Sentința Tribunalului Covasna a rămas astfel definitivă și irevocabilă și nu mai poate fi atacată în niciun fel. Bokor este obligat acum să îndepărteze imediat cele două steaguri secuiești de vreme ce sentința Tribunalului Covasna a rămas definitivă la data de 24 martie iar Bokor avea termen 30 de zile să o pună în executare.

În data de 26 iulie 2014 autoritățile locale din municipiul Târgu Secuiesc au arborat două steaguri secuiești de mari dimensiuni în fața unei fostei cazărmi militare din localitate.

Ceremonia a avut loc în prezența câtorva sute de localnici, a primarului municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor (UDMR), a președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor (UDMR), a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a parlamentarului UDMR Fejer Laszlo Odon, a vicepremierului Ungariei, și consulului Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal (detalii aici).

Cele două steaguri arborate pe catargele din fața fostei cazărmi au fost aduse de un grup de husari, membri ai unei asociații păstrătoare de tradiții și au fost ridicate în aplauzele și uralele celor prezenți, care au scandat “Trăiască poporul secuiesc”.

Prefectul județului Covasna de la data arborării celor două steaguri, Marius Popica, a refuzat categoric să întreprindă acțiunile legale pentru îndepărtarea celor două steaguri arborate ilegal pe domeniul public, în ciuda faptului că Prefectura Covasna avea practică judiciară în spețe similare. Mai mult, Popica nu a ezitat să facă afirmații mincinoase cu privire la acțiunile sale în calitate de garant al respectării legilor în județul Covasna în acest caz (detalii aici).

Sentința pronunțată de Tribunalul Covasna în octombrie 2015 a rămas definitivă și irevocabilă.

Sentința pronunțată de Tribunalul Covasna în octombrie 2015 a rămas definitivă și irevocabilă.

FOTO: 26 iulie 2014, Târgu Secuiesc. Vicepremierul Ungariei participă la arborarea ilegală a steagului secuiesc pe domeniul public al municipiului Târgu Secuiesc (FOTO: Foto: Adrian Popescu/Gândul)

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Decizie DEFINITIVĂ a instanței: steagurile secuiești arborate în 2014 la Târgu Secuiesc în prezența vicepremierului Ungariei, ILEGALE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-decizie-definitiva-a-instantei-steagurile-secuiesti-arborate-in-2014-la-targu-secuiesc-in-prezenta-vicepremierului-ungariei-ilegale/