EXCLUSIV. DOCUMENTUL care impune DEMITEREA imediată a președintelui CNCD. Pentru ”antisemitism” 10.000 de lei amendă, pentru DISCRIMINAREA românilor din Covasna de către UDMR nici măcar AVERTISMENT

December 17, 2013 •Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării •Views: 2440

Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, FOTO: dolce-sport.ro)

Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, FOTO: dolce-sport.ro)

Când e vorba de a sancționa ”antisemitismul”, instituția condusă de UDMR-istul Csaba Astalos Ferenc emite decizii în câteva zile.

Citesc pe blogul jurnalistului Victor Roncea faptul că CNCD a decis sancțiuni în cuantum de 10.000 de lei în cazul colindului ”antisemit” difuzat de TVR3 în urmă cu doar căteva zile. ”Continutul colindului antisemit interpretat de catre Ansamblul „Dor Transilvan” pe postul TVR 3 reprezinta o fapta de discriminare prin crearea unei atmosfere ostile, degradante si umilitoare la adresa comunitatii evreiesti conform art. 2, alin. (1) si (5) si art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare fiind sanctionate Regia Autonoma de Transport Urban Calatori Cluj-Napoca, in cadrul careia functioneaza corul „Dor Transilvan”, cu amenda contraventionala in cuantum de 5000 lei precum si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj cu amenda contraventionala in cuantum de 5000 lei. Vot: in unanimitate a celor prezenti. Hotararile motivate vor fi comunicate partilor, in termen legal, si sunt supuse caii de atac in instanta.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii”

Cu privire la această mizerie de scandal artificial și la ”antisemitismul” fabricat în acest dosar s-au pronunțat deja experți etnografi. Eu mi-a exprimat opinia aici.

Când vine vorba de discriminarea românilor din Covasna și Harghita de către autoritățile locale controlate de UDMR, CNCD are nevoie de peste un an de zile pentru a lua o hotărâre și nu emite nicio sancțiune. 

În luna august 2007, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) asupra caracterului discriminatoriu la adresa românilor din județul Covasna al manifestării „Întâlnirea maghiarilor covăsneni de pretutindeni” organizată din fonduri publice de către Consiliul Județean Covasna în luna august 2007.

În urma acestei sesizări, CNCD a emis Hotărârea nr. 815/02.12.2008 prin care a confirmat sesizarea Forumului Civic. În acest caz CNCD a avut nevoie de peste 15 luni pentru a emite o hotărâre. Mai mult, deși a constatat existența unui tratament discriminatoriu la adresa întregii comunități de români din județul Covasna din partea președintelui Consiliului Județean Covasna și a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, ambii membrii ai UDMR, CNCD nu a sancționat în niciun fel comportamentul discriminatoriu al celor doi la adresa românilor din Covasna. În acest caz nu a fost emis nici măcar un avertisment, ci doar o simplă recomandare.

CNCD – CJ Covasna Intalnire Maghiari 2007 by Dan Tanasă

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to EXCLUSIV. DOCUMENTUL care impune DEMITEREA imediată a președintelui CNCD. Pentru ”antisemitism” 10.000 de lei amendă, pentru DISCRIMINAREA românilor din Covasna de către UDMR nici măcar AVERTISMENT

 1. gerula says:

  Tipul din poză seamănă leit cu smigăl din “Stăpânul inelelor”.

  La blogul dumitale ma deranjeaza caracterele cu care ti-ai scris “Dan Tanasa blog”, parca e stampila lui perigo pârjol, dar mai ales caricatura de stegulet de 23 august ’78 stransa de mana proletara care iese. In rest, ce faci e demn de tot respectul.

  ps: pune-ti, fratioare, un steag ca lumea, sa cada in falduri peste sogori ca sa intre in transa!

 2. […] UDMR şi CNS în propria ţară, fără ca CNCD să-i apere şi protejeze. Iată ce scrie Dan Tanasa pe blog: „Când vine vorba de discriminarea românilor din Covasna și Harghita de către autoritățile […]

 3. […] UDMR şi CNS în propria ţară, fără ca CNCD să-i apere şi protejeze. Iată ce scrie Dan Tanasa pe blog: „Când vine vorba de discriminarea românilor din Covasna și Harghita de către autoritățile […]

 4. dan popescu says:

  Cum de au avut romanii de acum 100 de ani tupeul sa emita o colinda “antisemita”? Nu stiau ca peste 100 de ani o sa fie un CNCD condus de un atotputernic si amovibil Csaba Asztalos?
  Propun purificarea intregii literaturi culte si populare de o comisie neutra formata din susnumitul domn Asztalos, al doilea membru ar putea fi nea Tokes iar, din patriotism local, fiindca sunt din jud. Covasna, il propun ori pe Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean, ori pe Antal Arpad, primarul din Sf. Gheorghe, ca doar sunt de o teapa (o apa si un pamant). La munca, tovarasi, ca istoria se repeta, epurari culturale au mai fost si vor mai fi, ba de la Moscova, ba de la Bruxelles, ba de la Budapesta, ba de la Ierusalim!

 5. Loți says:

  Corb la corb nu-și scoate ochii! Sau, adus la situația actuală, maghiarul de la CNCD nu va amenda niciodată maghiarii care umilesc românii.
  Mă mir că nu le dă și premii. Ceva de genul „Ai scuipat un român, te plimbi o săptămână gratis cu autobuzul sau primești un bon de 50 de lei de benzină!”, sau „Ai afișat steagul secuiesc și „kogszehaza” pe casa ta, primești reducere de 50% la impozit!”… Și tot așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. DOCUMENTUL care impune DEMITEREA imediată a președintelui CNCD. Pentru ”antisemitism” 10.000 de lei amendă, pentru DISCRIMINAREA românilor din Covasna de către UDMR nici măcar AVERTISMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-documentul-care-impune-demiterea-imediata-a-presedintelui-cncd-pentru-antisemitism-10-000-de-lei-amenda-pentru-discriminarea-romanilor-din-covasna-de-catre-udmr-nici-maca/