EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI arborat pe Primăria orașului Covasna. FOTO

April 5, 2013 •Primăria Covasna •Views: 3384

drapel Ungaria Primaria Covasna UDMR

După ce la sfârșitul lunii martie a.c. scriam despre faptul că steagul secuiesc, arborat în mod permanent pe sediul Primăriei orașului Covasna, condusă de UDMR-istul Thiesz János, a fost înlăturat, în cursul zilei de azi pe sediul Primăriei Covasna a fost arborat drapelul Ungariei.

Vezi și EXCLUSIV. Steagul secuiesc ÎNLĂTURAT de pe sediul Primăriei orașului Covasna. FOTOTags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

23 Responses to EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI arborat pe Primăria orașului Covasna. FOTO

 1. vergil pocreata says:

  adevarat vorbeste prof.sirb si in special la final mai sint si oameni care gindesc cum ar fi d.ul KERESZ GYORGY FEJER un om de la care ar trebui sa ea exenplu si sa traim aici ca FRATI,iar cei care gindesc la autonomie sa gindeasca bine caci aci este ROMANIA nu ungaria si au atitea drepturi si nu sint multumiti au mai multe drepturi de-cit noi ROMANI. felicitari ptr.cei care gindesc si vorbesc reaitatea si sa le fie rusine celor care aduc ura in-tre fam. mixte in-tre prieteni romani si unguri .

 2. Grigore Coscodar says:

  Atunci cand ai un prefect care da apa la moara separatismului promovat de extremistii unguri, sustinandu-le minciunile si nefiind capabil sa opuna argumente juridice, legale, economice si politice

  http://www.digi24.ro/stire/Secuii-il-contrazic-pe-Traian-Basescu-Prefectul-de-Covasna-spune-ca-judetul-s-ar-putea-autosustine_93665

  nu trebuie sa ne miram ca apar steagurile Ungariei pe institutii publice. Udemeristii sarbatoresc inca numirea lui Marinescu in functia de prefect. Un om slab, lipsit de o minima competenta dar indragostit de sprit si mancare. Fata lui rosie vorbeste de la sine. Intrebati in Valcele care sunt realizarile lui Marinescu ca primar in Valcele: zero barat. Nu l-au mai vrut nici tiganii, nici romanii nici ungurii. Pentru UDMR este candidatul perfect la functia de prefect. O fi blat s-au doar prostia lui Grama ?

 3. Keresz Gyorgy Fejer says:

  Dragi cetateni si frati romani! Nici eu nu sunt de acord cu arborarea steagului ,,patriei” Ungaria, o tara care pe noi secuii de aici ne considera cetateni second, deci sa ramana Ungaria cum este si steagurile ungare sa fie trimise la Budapesta, iar aici in cel mai bun caz sa fie arborat steagul tinutului secuiesc, dar fara steagul unor tradatori unguri!
  Multumesc si traiasca patria si tara mama Romania!!

 4. NG says:

  Sunt zilele Korosi Csoma Sandor, care, cred, este catalogat drept international si de aceea a aparut azi acolo.

 5. dragos says:

  aceste legi ar trebui sa le puna cineva pe birourile autoritatilor noastre, si sa fie ascultati ca la scoala si apoi sa le fie aratate si alte legi care ii obliga sa ia atitudine din in privinta altor steaguri. dar la noi autoritatile sunt mult prea ocupate cu ce le intra lor in buzunar daca fac ceva. rusine nu mai au nu inteleg de ce noi romanii am avea fata de ei

 6. Romanicus says:

  Ar trebui sa cumparati voi toate steagurile unguresti, sa desenati opinci pe ele si sa le arborati la balcoane.

 7. sandel says:

  PONTA!!!
  BASESCULE!!!
  Ca nici nu meritati sa se adreseze omul de rand cu “domnule”.
  scoate-ti draq nemernici astia din bucuresti,n-au ce cauta cu nicio formatiune politica,sunt cu tupeu maxim,pana nu este prea tarziu!!!

 8. nmbcatega says:

  Conform art. 2 alineat 3 din HG 1157/2001 ESTE ILEGAL ARBORAREA ALTUI DRAPEL in afara de cel National .
  Deci AMENDA in caz contrar mergem peste ei si-i dam afara !~!

 9. Geto-Dac says:

  Jos palaria in fata celor scrise de domnul profesor sarb. Cat despre noi inca urmam proverbul ” capul plecat, sabia nu-l taie “.

 10. sara stancescu says:

  Vina este a noastra, a romanilor, ca nu luam atitudine! Eu mi-am luat 2 amenzi ca pieton in 2 zile una dupa alta…si astia au dreptul sa arboreze steagul secuiesc cand vor ei?? Mai dati-le vreo 10 amenzi…

 11. ale says:

  Un profesor de istorie sârb din Voivodina, aflat zilele trecute la Satu Mare, a transmis redacţiei o reacţie pe marginea articolului “Afront adus românilor pe bani europeni”, apărut în numărul din 4.12.2012 al Gazetei de Nord Vest. Reproducem integral textul transmis de profesorul sârb Miodrag Stanojevic:
  “Mă numesc Miodrag Stanojevic, sunt sârb din Vojvodina şi profesor de istorie în Novi Sad. Aflându-mă într-o călătorie către Ucraina, am zăbovit trei zile în urbea dvs., bucurându-mă de ospitalitatea unui vechi prieten şi a familiei sale. Menţionez că vorbesc fluent limba română deoarece am copilărit într-un sat mixt vlaho-sârbesc.
  Ştiind că sunt profesor de istorie şi bun cunoscător al revizionismului unguresc, amfitrionul meu mi-a arătat articolul “Afront adus românilor pe bani europeni” apărut în ziarul Dvs. Totodată mi-a relatat câteva evenimente recente de acest gen:
  – fenomenul Csibi Barna, un degenerat care îşi permite să dea foc în centrul României unei păpuşi reprezentând un erou naţional al românilor (n.r. Avram Iancu), autorităţile române ignorând acest gest.
  Vă propun un exerciţiu de imaginaţie: Ce s-ar fi întâmplat dacă:
  – un român ar fi dat foc la Budapesta unei păpuşi reprezentându-l pe Kosuth Lajos
  – un turist german ar fi incendiat la Tel Aviv o păpuşă reprezentându-l pe David Ben Gurion (n.r. primul premier al Israelului) sau pe Golda Meir (n.r. de asemenea premier al Israelului)
  – un ungur din Vojvodina ar fi incendiat la Novi Sad o păpuşă reprezentându-l pe Milos Obilic, eroul naţional al sârbilor de la Kosovopolje.
  Meciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani: la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat românii = ţigani. Acelaşi scenariu:
  – ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani sau Vojvodina aparţine Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern.
  De ce îşi permit asta în România? De ce nu îşi permit acelaşi lucru în celelalte ţări unde au minorităţi maghiare şi revendicări revizioniste, adică Slovacia, Serbia, Ucraina? Simplu, pentru că ei ştiu (aşa cum au menţionat în “Traseul Legendelor Sătmărene)” că românii sunt “un popor paşnic, binevoitor şi primitiv” şi, completez eu, un popor “imbecil de tolerant”. Totodată ei ştiu că slavii (din Slovacia, Serbia, Ucraina) nu sunt aşa. Şi nu îşi permit.
  Afirm cu tărie că nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-vă perpetuu (ca un ţânţar în miezul nopţii) cu aceeaşi pretenţie imbecilă: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.
  Gazda mea mi-a spus că, pe lângă “valahi puturoşi” maghiarii vă mai numesc şi “mămăligari”. Îşi permit asta în ţara voastră. Sunt derutat şi confuz, neputând înţelege cum este posibil să nu existe în rândurile poporului român, “paşnic, binevoitor şi primitiv” un profesor de istorie altruist care să explice ungurilor ABC-ul istoriei lor efemere:
  – în anul 700 sunt menţionaţi în cronicile coreene ca fiind nişte nomazi primitivi care jefuiau prin nordul Coreei şi estul Chinei
  – în 896, şapte triburi maghiare şi trei triburi de turci khazari, fugărite din stepele Asiei de către pecenegi, se stabilesc în Panonia (locuită atunci de slavi, valahi, avari, germanici), în total 225.000 de nomazi sub conducerea lui Arpad. Prima lor preocupare după stabilirea în Panonia a fost jaful (logic). Incursiunile lor sângeroase s-au desfăşurat în toată Europa ajungând până în Spania, până când Otto I cel Mare i-a umilit la Lechfeld în 955.
  – Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) unifică triburile ungureşti şi îi creştinează. Totodată începe şi procesul de maghiarizare agresivă a populaţiilor din jur: germanici, valahi, slavi, acest proces fiind de fapt esenţa strategiei de supravieţuire a acestui mic popor migrator asiatic în Europa.
  Personalităţile proeminente ale istoriei lor nu au fost unguri: Matei Corvin, Petofi Sandor (Petrovici Alexandar – sârb, părinţii lui nu cunoşteau limba maghiară), Kosuth Lajos – slovac, precum şi majoritatea regilor Ungariei. În 1910 un istoric maghiar recunoaşte că doar 10% din unguri sunt urmaşii celor şapte triburi maghiare stabilite în Europa în 896, restul fiind populaţii maghiarizate de-a lungul timpului (valahi, germanici, slavi). De fapt cum ar putea un ungur blond din zilele noastre să fie urmaşul cetelor mongoloide venite în Europa în secolul IX?
  Ceea ce trebuie accentuat este faptul că începând de la Ştefan cel Sfânt şi până la dispariţia regatului ungar în 1526, Transilvania nu a făcut parte niciodată din regatul ungar, fiind întotdeauna voievodat autonom.
  – Înfrângerea de la Mohacs din 1526 în faţa turcilor şi cucerirea capitalei Buda în 1541 are ca urmare dispariţia de pe harta Europei a regatului ungar. Partea occidentală a Ungariei este anexată de Imperiul Habsburgic, iar restul, inclusiv Buda, devine paşalâc turcesc. Transilvania rămâne principat independent sub suzeranitate otomană.
  – După respingerea asediului otoman asupra Vienei (1683), Imperiul Habsburgic ocupă teritoriul fostului regat ungar şi Transilvania, anexiuni recunoscute prin tratatul de la Karlowitz (1699).
  – În 1849 Kosuth Lajos proclamă Ungaria stat independent, dar intervenţia habsburgică şi ţaristă înăbuşă această pretenţie.
  – În urma pactului dualist din 1867, Ungaria devine regat în cadrul imperiului Habsburgic (numit din acel moment imperiul Austro-Ungar), având constituţie proprie şi o oarecare autonomie.
  – În 1918, în urma înfrângerii din primul război mondial, imperiul Austro-Ungar se destramă, Ungaria devine stat independent iar Transilvania alege să se unească cu România.
  Trebuie să subliniez imbecilitatea revizioniştilor unguri. Cum pot susţine că Transilvania a aparţinut Ungariei 1000 de ani, când regatul Ungariei a dispărut din 1541 până în 1867, perioadă în care a fost paşalâc sau provincie habsburgică, în timp ce Transilvania a fost voievodat autonom de la Ştefan cel Sfânt (997 – 1038) până în 1699 când devine provincie austriacă (ca şi Ungaria de altfel). Deci Transilvania şi-a pierdut independenţa în 1699 şi a aparţinut până în 1918 Imperiului Habsburgic, nicidecum Ungariei (care din 1526 până în 1867 nu a existat).
  – În 1940, în urma Dictatului de la Viena, o parte a Transilvaniei este cedată (pentru prima dată în istorie) Ungariei. Până în 1944, când revine României, ce fac ungurii în Transilvania? Ce ştiu mai bine: ucid valahi şi evrei, consideraţi rase inferioare. Gena lor asiatică i-a ajutat pe unguri să devină cei mai zeloşi executanţi ai teoriilor rasiale naziste, golind practic Transilvania de evrei. În perioada 1940 – 1944, timp în care Transilvania a aparţinut Ungariei, populaţia evreiască de aici a scăzut cu 90%, marea majoritate fiind trimisă de către autorităţile maghiare către lagărele de exterminare naziste. La fel s-au purtat şi în Serbia odată cu invadarea alături de germani a Iugoslaviei în 1941.
  În încheiere, ca să sintetizez relaţia dintre băştinaşii valahi şi alogenii unguri, îmi îngădui un scenariu: un ungur pribeag bate la uşa unui valah. Acesta, ospitalier, îl primeşte în casă. Îi întinde masa, oferindu-i ce are mai bun în cămară. Ungurul, în timp ce se ospătează, pune ochii pe nevasta valahului (frumoasă, bineînţeles) considerând că ar fi normal ca după ospăţ valahul să îi ofere şi un desert, adică nevasta. Indignat de faptul că după ce s-a săturat, valahul nu-i oferă şi nevasta, ungurul îi trage o palmă zdravănă valahului şi încă una. Înainte ca mămăligarul să se dezmeticească, ungurul fuge pe uliţă strigând din toţi rărunchii: săriţi oameni buni, că mă omoară valahul, sunt o victimă.Aşa că, valahi, fiţi înţelegători şi daţi-le şi nevasta, dar vă avertizez că nu le va ajunge. Următoarea lor dorinţă va fi casa voastră.”

  • Ionutz Datesh says:

   Nu mai avem “OUA “….”Meciul Steaua – Ujpest de acum 3 ani: la intrarea în România, suporterii unguri aflaţi în tren au afişat “Transilvania aparţine Ungariei”, iar pe stadionul Steaua din Bucureşti au afişat românii = ţigani. Acelaşi scenariu:
   – ce s-ar fi întâmplat dacă Ujpest ar fi jucat la Beograd cu Partizan sau Steaua Roşie. Oare ar fi avut curajul ungurii să afişeze mesajele “sârbii = ţigani sau Vojvodina aparţine Ungariei”? Nu, nu ar fi îndrăznit, iar dacă ar fi fost atât de tâmpiţi să o facă, în aceeaşi seară ar fi cinat în Infern.
   De ce îşi permit asta în România? ….autoritatile romane …sunt hipnotizate …daca in celelalte actiunii puteam da dovada de civism,toleranta ,in acest caz…..erau huliganiii…Dece au fost lasati sa intre in Ro cu un astfel de mesaj …???!

   dati jos din tren….,inconjurati de mascati …verificati ,controlati …ipina trecea meciul iar dupa in bataie de joc trimisi la Bucuresti….sau opriot trenul in cimp ….pina dupa meci …..dar …”cojones”..trebuie sa ai .

   Popoarele si tarile enumerate de tine ,,,se RESPECTA ISI RESPECTA SI_I PROTEJAZA CETATENII.

 12. Ulpiu says:

  “În situaţia în care, odată cu drapelul României, se arborează şi unul sau mai multe drapele de stat străine, drapelul României se arborează astfel:
  a) – când drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va aşeza în stânga, privind drapelele din faţă;
  b) – când drapelul României se arborează alături de mai multe drapele de stat străine şi numărul de drapele este impar, drapelul României se va aşeza în mijloc.Dacă numărul drapelelor este par, drapelul României va fi aşezat în stânga drapelului împreună cu care ocupă centrul, privind drapelele din faţă. Toate drapelele de stat care se arborează vor avea dimensiuni egale şi vor fi amplasate la acelaşi nivel( art.8 din Legea nr. 75/1994 şi art.9 din H.G. nr. 1157/2001)”.

 13. Cred ca trebuie sa incepem sa ne miram ca mai exista si cel romanesc…
  Baietii nostri buni par sugrumati rau la varful sistemului de s-a ajuns la stadiul asta…
  Pacat de munca si jertfa inaintasilor nostri!

 14. Știu că așa este și ai dreptate, ambiguitatea la care mă refeream eu este că în România de azi te cam ștergi la fund cu o amendă. Și ei știu bine asta.
  De aceea ziceam că pentru a nu mai exista mizeria asta de spectacol trebuie ruptă pisica în două. Ori înăsprire ori mai multă permisivitate.
  Și ce crezi tu că vor alege politicienii?

 15. Vezi tu Dane, ăștia profită de legislația ambiguă și își bat joc de acest război al steagurilor.
  Poate el prefectul să facă adrese și chiar să bage în instanță, cât timp legislația în domeniu nu va clarifica unele aspecte (ori în a înăspri ori în a deveni mai permisivă, atunci joaca asta de a șoarecele și pisica va continua și până la executarea unei sentințe definitive va mai curge multă apă pe Dunăre. Și după aceea vor mai pune la loc steagurile, iar le vor scoate și tot așa până ce subiectul se va bagateliza la maximum.
  Ăsta este și scopul lor. Bagatelizarea.
  Părerea mea umilă este că legislația nu se va înăspri ci va deveni mai permisivă din acest punct de vedere.
  m-aș bucura să mă înșel.

  • Dan Tanasa says:

   Legislația e clară și acum Relu. Legea prevede și acum că un astfel de gest se pedepsește cu amendă. Doar că în prefecturi sunt puși slugile UDMR și atunci de aceea asistăm la mizeria asta de spectacol!

  • Ionutz Datesh says:

   DEMOGRAFIA……PATRIOTISMUL!!!

   Vom fi noua Yugoslavie ,dezmebrati prin metode pasnice …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI arborat pe Primăria orașului Covasna. FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-drapelul-ungariei-arborat-pe-primaria-orasului-covasna-foto/