EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI, arborat permanent la un centru de informare al României din Ucraina

February 26, 2019 •diaspora •Views: 1422

Drapelul Ungariei este arborat cu caracter permanent în incinta unei reprezentanțe diplomatice a statului român din Ucraina.

Vezi și EXCLUSIV. Ungaria, peste 100 de MILIOANE de euro pentru diaspora maghiară. Cât alocă România?

În data de 24 februarie a.c. la Centrul de Informare al României la Solotvino, Ucraina, a avut loc spectacolul „Dragobete iubește românește” la care au participat elevi ai liceului „Mihai Eminescu” din Slatina.

Spectacoul a fost finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și a fost organizat de Centrul de Informare al României la Solotvino în colaborare cu Consulatul României la Solotvino, Asociația „Solotvino secolul XXI”, Societate Carpatică de Cultură Româno-Ucraineană „Maramureș-Solotvino” și Asociația „Nadia/Speranța”.

Din fotografiile publicate pe pagina de Facebook a Centrului de Informare al României la Solotvino, Ucraina, cu privire la acest eveniment, reiese faptul că drapelul Ungariei este arborat cu caracter permanent în incinta acestei reprezentanțe diplomatice a statului român, alături de drapelul României, drapelul Ucrainei și drapelul UE.

Nicio instituție sau invitat din Ungaria nu au fost implicați în acest spectacol, de unde se poate deduce faptul că drapelul Ungariei este arborat cu caracter permament la sediul Centrului de Informare al României la Solotvino.

Imagine de la evenimentul de Dragobete organizat în data de 24 februarie 2019, cu drapelul Ungariei în fundal.

FOTO: Facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI, arborat permanent la un centru de informare al României din Ucraina

 1. kfk says:

  Centrul de Informare al României funcționează în spațiul primăriei locale (vezi aici: https://www.timpromanesc.ro/la-primaria-din-solotvino-ucraina-va-fi-inaugurat-centrul-de-informare-al-romaniei-cir/)*, deci nu cred că e vorba de o reprezentanță diplomatică. Nu de alta, dacă instituția ar fi diplomatică, nu s-ar justifica nici prezența drapelului Ucrainei. În respectiva localitate sunt vreo 60% români, 30% maghiari și restul ucrainieni. Primar e un ungur care, cel mai probabil, a ținut să afișeze toate simbolurile naționale ale comunităților din zonă, inclusiv pe cel al românilor. Si dupa cum vezi, intr-o institutie a statului ucrainean, falfaie fara probleme un steag romanesc insa romanii din Ucraina au noroc ca ucrainienii nu au și ei un Dan Tanasa.

  Ma indoiesc ca vei publica acest comentariu, dar ma gandesc ca macar un pic sa te fac de rusine.

  *Centrul de Informare al României este o unitate de informare, promovare şi predare a limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti, fără personalitate juridică și care îşi desfăşoară activitatea …în cadrul Primăriei din Solotvino.

  • Dan Tanasa says:

   Îți mulțumesc frumos Adrian Szelmenczi! Ești atât de prost încât nu îți publici numele complet dar îți dai ca prostul adresa de email 🙂 Mă bucur că iei bani publici ca să stai să îmi citești blogul 🙂 Un drapel al Ungariei arborat într-un centru de informare, o instituție aflată în subordinea MAE sau a MRP este o aberație fără margini și o ticăloșie. Aici e vina unui consul român care tolerează așa ceva. Dacă funcționează în incinta primăriei de acolo este foarte bine, dar spațiul centrului trebuie definit. Pentru că altfel este o aberație, centru românesc cu drapelul Ungariei. Salutări lui Mircea din partea mea!

   • kfk says:

    Dane, stai liniștit, nu îmi ascund identitatea că adresa mea de mail e vizibilă pentru tine, iar ăsta e un alias pe care îl folosesc pe forumuri de mai multă vreme. Fii pe pace: am vrut să știi că eu îți scriu. 🙂

   • kfk says:

    Tu nu înțelegi limba română? Este o instituție FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ (sublinierea mea). Văd că nu publici decât comentariile care îți convin, și că jignești fără motiv, dar na, asta spune ceva despre tine, nu despre mine. 🙂

    • Dan Tanasa says:

     Înțeleg că te plictisești tare de tot în viața ta și ai nevoie de mine ca să ai și tu ceva interesant în viața ta. Îți fac eu semn când mă interesează opinia ta. Chiar așa, tu de ce nu îți schimbi numele în Pișta sau Istavan? Ești mai ungur decât mulți unguri. E nedrept pentru tine 🙂 Tu ești un ungur în nume de român! Acceptă cine ești tu de fapt! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI, arborat permanent la un centru de informare al României din Ucraina"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-drapelul-ungariei-arborat-permanent-la-un-centru-de-informare-al-romaniei-din-ucraina/