EXCLUSIV. După primarul din Ozun, primarul din Chichiș (UDMR) obligat de instanță să dea jos STEAGUL SECUIESC amplasat pe DOMENIUL PUBLIC. La Mureș și Harghita prefecții sunt GARANȚII arborării steagului secuiesc pe clădirile publice. DOCUMENT

October 29, 2013 •steagul secuiesc •Views: 1605

steagul secuiesc

FOTO: gandul.info

Tribunalul Covasna a admis în data de 26 septembrie a.c. acțiunea prefectului județului Covasna, Dumitru Marinescu, prin care acesta a solicitat instanței să-l oblige pe primarul comunei Chichiș, Sánta Gyula (UDMR), să îndepărteze steagurile secuiești arborate pe catarge în fața Primăriei Chichiș, pe domeniul public.

În data de 24 octombrie a.c. primarul comunei Chichiș a formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului Covasna. Având în vedere o sentință anterioară într-o speță identică, mai mult ca sigur că recursul declarat de primar va fi respins de către Curtea de Apel Brașov.

În luna septembrie a.c. Curtea de Apel Brașov l-a obligat, definitiv și irevocabil, pe primarul comunei Ozun (Covasna), Raduly Istvan (PCM), să dea jos steagul secuiesc de pe sediul Primăriei Ozun. Această acțiune a fost deschisă la Tribunalul Covasna de către fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, la sesizarea subsemnatului.

Între timp, prefecții județelor Harghita și Mureș, Jean-Adrian Andrei, respectiv Corneliu Grosu, sunt garanții arborării steagurilor secuiești pe clădirile publice ale statului român. Deși există o sentință definitivă și irevocabilă în județul Covasna care ar putea fi utilizată drept model, Andrei și Grosu refuză în mod ostentativ și repetat să aplice prevederile legale. Cei doi prefecți au ales să fie complicii extremiștilor maghiari care sfidează Constituția României.

Hotărârea Tribunalului Covasna constată, cum este și firesc, că simbolurile secuiești (mai mult sau mai puțin, ori chiar deloc istorice, dacă ne gândim la steagul secuiesc recent inventat de către liderii comunității maghiare din România) nefiind simboluri oficiale ale statului sau ale județelor ori localităților nu pot fi arborate pe instituții publice sau, precum în cazul de față, pe domneiul public al localității cu caracter permanent. Conform legii, simbolurile minorităților naționale pot fi folosite fără probleme la manifestările acestora.

Sentinta Tribunal Covasna Prefectura Covasna steag secuiesc Chichis primarie loc public

Sentinta Tribunal Covasna Prefectura Covasna steag secuiesc Chichis primarie loc public 1

Sentinta Tribunal Covasna Prefectura Covasna steag secuiesc Chichis primarie loc public 2

Sentinta Tribunal Covasna Prefectura Covasna steag secuiesc Chichis primarie loc public 3

Vezi și EXCLUSIV. Instanța a decis: JOS cârpa secuiască de pe instituțiile statului român. Decizie DEFINITIVĂ ȘI IREVOCABILĂ. DOCUMENT

EXCLUSIV. Steagul comunei Chichiș ANULAT de Tribunalul Covasna. FOTO

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. După primarul din Ozun, primarul din Chichiș (UDMR) obligat de instanță să dea jos STEAGUL SECUIESC amplasat pe DOMENIUL PUBLIC. La Mureș și Harghita prefecții sunt GARANȚII arborării steagului secuiesc pe clădirile publice. DOCUMENT

  1. agnostica says:

    cel mai bine, sa nu existe secui…popor complexat, nu mai intrati in europa niciodata. In hotie si in xenofobie, primii, in nivel de trai, bun simt ultimii…oare cand faceti legatura intre inapoiere si “open mind” ( nu exista corespondenta romana, probabil nu intamplator) ? Cu lider ca ponta prbabil niciodata. Nici nu mentionez ca ati promis la intrarea in EU ca simbolurile minoritatilor sunt respectate, si nici nu mentionez ca atunci cand ati luat ardealul ati promis ca drepturile minoritatilor vor fi respectate… minciuni, cum era de asteptat.

  2. […] Vezi și EXCLUSIV. După primarul din Ozun, primarul din Chichiș (UDMR) obligat de instanță să dea jos ST… […]

  3. imperrio88 says:

    Dane….iti recomand si le recomand tuturor care au o atitudine pur romaneasca pe viitor sa evita a pronunta ori scrie cuvantul ,,steag secuiesc” deoarece el nu exista decat in mintea maghiarilor.Cel mult putem pronunta si scrie de carpa secuiasca.Steag nu putem spune caci el official nu exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. După primarul din Ozun, primarul din Chichiș (UDMR) obligat de instanță să dea jos STEAGUL SECUIESC amplasat pe DOMENIUL PUBLIC. La Mureș și Harghita prefecții sunt GARANȚII arborării steagului secuiesc pe clădirile publice. DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-dupa-primarul-din-ozun-primarul-din-chichis-udmr-obligat-de-instanta-sa-dea-jos-steagul-secuiesc-amplasat-pe-domeniul-public-la-mures-si-harghita-prefectii-sunt-garantii-arborarii-steagu/