EXCLUSIV. După sesizarea CNCD, primarul UDMR din Ciceu a dat jos inscripția în limba MAGHIARĂ „Kulturotthon” de pe fațada unei clădiri publice

October 16, 2015 •Harghita •Views: 2657

În urma unei sesizări a Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), primarul UDMR din Ciceu a dat jos inscripția în limba maghiară „Kulturotthon” de pe fațada unei clădiri publice.

Vezi și NOI DOVEZI ALE EPURARII ETNICE A ROMANILOR DIN COVASNA SI HARGHITA! Primarii UDMR din Ditrau si Ciceu sanctionati de CNCD pentru discriminarea romanilor! DOCUMENT

Primarul UDMR al comunei Ciceu, Becze Attila, a îndepărtat inscripția în limba maghiară „Kulturotthon” amplasată pe fațada unei clădiri publice din comună (document jos). Inscripția, amplasată exclusiv în limba maghiară, a fost îndepărată după ce ADEC a sesizat CNCD că privire la faptul că această inscripție reprezintă o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români care nu cunosc limba maghiară.

În încercarea disperată de a evita o sancțiune a CNCD, primarul UDMR din Ciceu a dat jos inscripția.

Trei prefecți de Harghita au refuzat să acționeze legal în acest caz

Inscripția exclusiv în limba maghiară „Kulturotthon” a stat pe fațada unei clădiri publice din Ciceu mai bine de cinci ani, fără ca prefecții județului Harghita să aplice legea în acest caz, deși au fost sesizați în repetate rânduri cu privire la faptul că în cauză este vorba de inscripționarea exclusiv în limba maghiară a unei clădiri publice.

Fostul prefect UDMR al județului Harghita, Ladanyi Laszlo-Zsolt, a refuzat să acționeze legal în cazul acestei ilegalități comisă de un coleg de partid. Ladnyi a fost sesizat încă din 2010 cu privire la acest caz dar a refuzat să acționeze legal, limitându-se la adrese sterile în care își bătea joc de subsemnatul.

adresa 2833 by Dan Tanasă

La fel, fostul prefect PSD al județului Harghita, românca Urzică Augusta-Cristina, a refuzat să acționeze legal în acest caz pentru îndepărtarea inscripției în limba maghiară. Prin atitudinea sa ticăloasă, Urzică a acționat de partea primarului UDMR din Ciceu, care promovează discriminarea pe criterii etnice a românilor.

prefect harghita urzica augusta cristina inscriptie lb maghiara ciceu

Și actualul prefect PSD al județului Harghita, românul Jean-Adrian Andrei, a refuzat să acționeze legal în acest caz, deși cunoaște foarte bine situația și zecile de cazuri în care instituții publice din județ sunt inscripționate exclusiv în limba maghiară (cum e și cazul inscripției în limba maghiară Kozseghaza). Și Andrei a refuzat, în mod ticălos, să acționeze legal în acest caz pentru a apăra Constituția României.

Primar UDMR Ciceu Inscriptie Lb Maghiara by Dan Tanasă

FOTO: Kelemen Hunor, șeful de partid al primarului din Ciceu, gândul.info

Tags: , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. După sesizarea CNCD, primarul UDMR din Ciceu a dat jos inscripția în limba MAGHIARĂ „Kulturotthon” de pe fațada unei clădiri publice"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-dupa-sesizarea-cncd-primarul-udmr-din-ciceu-a-dat-jos-inscriptia-in-limba-maghiara-kulturotthon-de-pe-fatada-unei-cladiri-publice/