EXCLUSIV. După un an de sesizări și procese am aplicat legea la Primăria Sovata DOCUMENT

September 24, 2014 • steagul secuiesc • Views: 1486

Steagul secuiesc arborat pe sediul Primăriei Sovata.

Februarie 2013, Primăria Sovata. Steagul secuiesc era arborat pe sediul primăriei iar tăblițele cu denumirea instituției erau amplasate nelegal.

Prefectul județului Mureș mi-a comunicat faptul că primarul UDMR din Sovata a fost acționat în judecată în cazul așa-zisului steag secuiesc arborat pe sediul primăriei.

Vezi și EXCLUSIV. Cum am aplicat legea la Primăria Porumbeni, condusă de un primar UDMR FOTO/DOCUMENT

În luna martie 2013 sesizam conducerea Prefecturii Mureș cu privire la ilegalitatea arborării așa-zisului steag secuiesc pe sediul Primăriei Sovata, condusă de primarul Péter Ferenc (UDMR). Am sesizat de asemenea și faptul că plăcuțele cu denumirea instituției nu sunt amplasate legal pe sediul Primăriei Sovata, în cauză încălcându-se prevederile H.G. nr. 1206/2001.

Prefectul de la acea dată, Corneliu Grosu, a refuzat să aplice prevederile legale motiv pentru care l-am acționat în judecată și am câștigat definitiv și irevocabil un proces prin care îi ceream să aplice legea (detalii aici). Din păcate însă, până în ultima clipă a mandatului său Grosu a fost complicele iredentiștilor din UDMR care sfidau Constituția României și încălcau prevederile legale.

Actualul prefect al județului Mureș, dr. Vasile-Liviu Oprea, mi-a comunicat faptul că primarul din Sovata a fost acționat în judecată în cazul așa-zisului steag secuiesc. De asemenea, plăcuțele cu denumirea instituției au fost amplasate în mod legal, cea în limba română deasupra celei în limba maghiară.

Prefectura Mures Primaria Sovata Dan Tanasa

Prefectura Mures Primaria Sovata Dan Tanasa 1

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend