EXCLUSIV. Emigrarea Corinei Drăgotescu în SUA finanțată din fonduri publice. MAE REFUZĂ să spună suma. CE ascunde Corlățean? DOCUMENT

November 26, 2013 •Corina Dragotescu •Views: 3151

Corina Dragotescu (FOTO: clubuldepresatransatlantic.wordpress.com)

Corina Dragotescu (FOTO: clubuldepresatransatlantic.wordpress.com)

În luna septembrie a.c. jurnaliștii români din SUA aduceau în atenția opiniei publice din țară faptul că jurnalista Corina Drăgotescu va fi angajată de către Consulatul General al României la Los Angeles pe un post de ”atașat de presă”.

Știrea i-a contrariat pe românii din SUA în condițiile în care diplomația românească invocă tot timpul lipsa fondurilor pentru a justifica activitatea diplomatică precară. Jurnaliștii români din SUA se întrebau, pe drept cuvânt, de unde are bani Consulatul General al României la Los Angeles s-o angajeze pe Corina Drăgotescu ca atașat de presă și de ce ar fi nevoie de un atașat de presă în această instituție românescă.

Evident, postul a fost creat cu dedicație pentru Corina Drăgotescu. Pentru sinecuri se găsesc întotdeauna fonduri. S-au ridicat două întrebări cât se poate de legitime, având în vedere faptul că vorbim de fonduri publice în acest caz: câți bani primește Drăgotescu și ce va face pentru ei? Evident, nu toți românii care au emigrat au avut ”șansa” Corinei Drăgotescu. Unii au plecat cu câțiva euro în buzunare și au dormit pe străzi până când și-au făcut un rost.

În încercarea de a lămuri această chestiune, în data de 3 septembrie a.c. am solicitat conducerii Ministerului Afacerilor Externe să-mi comunice următoarele informații de interes public cu privire la natura relațiilor contractuale dintre Corina Drăgotescu și Consulatul General al României la Los Angeles:

– Vă solicit sa imi comunicati în scris care este natura juridică a relației de muncă dintre Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul României la Los Angeles, și jurnalista Corina Drăgotescu.

– Vă solicit sa imi comunicati în scris temeiul legal al colaborării dintre Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul României la Los Angeles, și jurnalista Corina Drăgotescu.

– Vă solicit să-mi comunicați în scris cunatumul total al sumelor achitate cu orice titlu de către Ministerul Afacerilor Externe în contul jurnalistei Corina Drăgotescu.

–  Vă solicit să-mi comunicați în scris toate informațiile prezente în fișa postului pe care este încadrată jurnalista Corina Drăgotescu în cadrul Consulatului României din Los Angeles.

– Vă solicit să-mi comunicați în scris care este tariful orar pe care Ministerul Afacerilor Externe îl plătește către jurnalista Corina Drăgotescu pentru această colaborare.

Răspunsul MAE mi-a fost comunicat prin aresa nr. H1/8863 (fără dată) la data de 16 octombrie a.c. Din documentul MAE reiese cât se poate de clar faptul că în acest caz este vorba de o sinecură. Drăgotescu a fost plătită din fonduri publice ca să plimbe niște hârtii și ca să mimeze preocupări jurnalistice.

Deloc surprinzător, MAE nu-mi comunică absolut nimic despre banii pe care Drăgotescu i-a încasat. Deși am revenit cu o reclamație administrativă, ministrul Titus Corlățean refuză să-mi comunice câți bani a încasat Drăgotescu. Ce ascunde Corlățean în acest caz? De ce nu putem știi câți bani a încasat Drăgotescu pentru această sinecură? Este oare Corlățean dispus să riște un proces în instață în baza Legii nr. 544/2001?

MAE Consulat Los Angeles Corina Dragotescu

COSTURILE DE EMIGRARE ÎN SUA ALE JURNALISTEI CORINA DRĂGOTESCU VOR FI PLATITE DE CETĂŢENII ROMÂNIEI

de Simona Botezan

Consulul General al României la Los Angeles, Eugen Chivu, a declarat pentru ziarul Mioriţa USA, că jurnalista Corina Drăgotescu va fi ataşat de presă al Consulatului, începând de la 1 septembrie 2013. Din discuţia cu domnul Consul General reiese că postul este nou creat, iar salariul jurnalistei va fi plătit din bani publici. Corina Drăgotescu va începe munca direct cu o pauză, pentru că urmează Labor Day weekend.

Ce datorii au de achitat contribuabilii şi statul român faţă de Corina Drăgotescu, o jurnalistă controversată, care şi-a anunţat intenţia de emigrare în octombrie 2012, într-un reality show lacrimogen la TV? Potrivit declaraţiilor ei din 2012, soţul a caştigat la DV Lottery, iar motivul emigrării este fiica lor, care studiază fashion & modeling la UC Riverside din Long Beach, CA. Dar despe facultăţile de ”maioneză cu ciuperci” din SUA discutăm altadată. ” Plec pentru un viitor mai bun pentru fata mea. M-am dus în America foarte des, de 12 ani merg de două ori pe an, cel puţin. Am văzut cum este să trăieşti într-o ţară în care vin oameni din toate locurile şi în care toleranţa înseamnă ceva. Aveam nişte vise, am trăit 20 de ani să-mi ating acele vise. După 30 de ani de muncă mă aşteaptă un anunţ al unui alt ‘domn Boc’ care să-mi spună: nu avem bani să vă plătim pensia. Prefer să te duci în afară, unde munceşti 10 – 15 ani, dacă Dumnezeu îmi dă sănătate, îţi depui bani de pensie său pentru viitorul copilului şi reuşeşti să-i oferi o viaţă normală familiei pe care o ai. Pornesc la un alt drum”, a declarat ziarista în 5 octombrie 2012, la RTV. Este normal ca familia Drăgotescu să-şi susţină unicul copil. Nu este normal să uzeze de metode de parvenire dâmboviţene pentru a obţine o sursă de venit în SUA. Românii din America şi-au câştigat respectul pentru că s-au integrat în societetate prin forţe proprii (fără proptele de la Bucureşti), respectând legislaţia şi valorile ţării adoptive. Drăgotescu vine in SUA cu balcanisme, a renunţat deja la obiectivele declarate anul trecut (corespondent RTV; şcoală de nutriţie în California), iar acum are ambiţia “să aibă grijă de românii-americani”. Numai că românii-americani nu au nevoie de grija dumneaei pentru că se descurcă foarte bine singuri, unii de zeci de ani, alţii de 3-4 generaţii. În calitate de angajată MAE, Corina Drăgotescu nu va presta servicii pentru SUA, deci nu va avea dreptul la ajutor social sau pensie din partea statului american, ci va depinde tot de “un domn Boc”. Metodele dâmboviţene de parvenire nu dau roade în administraţia publică sau în firmele private americane, dar pot să infecteze uşor orice bucată de pământ românesc – misiunile diplomatice ale României din străinatate sunt “pământ românesc”.

Integral pe ziaristionline.ro

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Emigrarea Corinei Drăgotescu în SUA finanțată din fonduri publice. MAE REFUZĂ să spună suma. CE ascunde Corlățean? DOCUMENT

  1. […] ei? Evident, nu toți românii care au emigrat au avut ”șansa” Corinei Drăgotescu”, scrie Dan Tanasă. Evident, postul a fost creat cu dedicație pentru Corina Drăgotescu. Pentru sinecuri se găsesc […]

  2. […] „Evident, postul a fost creat cu dedicație pentru Corina Drăgotescu. Pentru sinecuri se găsesc întotdeauna fonduri. S-au ridicat două întrebări cât se poate de legitime, având în vedere faptul că vorbim de fonduri publice în acest caz: câți bani primește Drăgotescu și ce va face pentru ei? Evident, nu toți românii care au emigrat au avut ”șansa” Corinei Drăgotescu”, scrie Dan Tanasă. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Emigrarea Corinei Drăgotescu în SUA finanțată din fonduri publice. MAE REFUZĂ să spună suma. CE ascunde Corlățean? DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-emigrarea-corinei-dragotescu-in-sua-finantata-din-fonduri-publice-mae-refuza-sa-spuna-suma-ce-ascunde-corlatean-document/