EXCLUSIV. Eparhia Reformată din Ardeal pierde DEFINITIV procesul cu Guvernul României în cazul clădirii Colegiului Szekely Miko

November 22, 2018 •justitie •Views: 884

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins astăzi, 22 noiembrie, recursul Eparhiei Reformate din Ardeal împotriva sentinței Curții de Apel Brașov care a dat dreptate Guvernului României atunci când a refuzat să retrocedeze Eparhiei Reformate clădirea Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe.

Vezi și EXCLUSIV. Proba MINCIUNILOR UDMR în cazul ”renaționalizării” clădirii Liceului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe

În 2012, fostul secretar de stat Marko Attila, membru UDMR, acuzat de abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Liceului “Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Buzău. Ulterior, în noiembrie 2014, Curtea de Apel Ploiești dispus suspendarea condiţionată a executării fiecăreia dintre pedepsele de câte 3 ani închisoare aplicate de prima instanţă inculpaţilor Marko Attila Gabor şi Maroşan Tamaş, pe durata unui termen de încercare de 5 ani (detalii aici). UDMR-istul Marko Attila rămânea astfel condamnat definitiv și irevocabil.

După momentul pronunțării sentinței Judecătoriei Buzău, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat Vaticanul despre cazul Colegiului „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, calificând drept „grav faptul că statul român, utilizând justiţia ca unealtă, doreşte să naţionalizeze din nou un imobil al bisericii, al comunităţii” (detalii aici).

În 2012, UDMR a organizat chiar și acțiuni de protest cu zeci de mii de participanți, potrivit unor surse, prin care a instigat comunitatea maghiară din România împotriva magistraților și chiar a statului român. Folosindu-se de preoți și de o propagandă bine pusă la punct, UDMR a încercat cu disperare să influențeze decizia magistraților în acest caz în speranța că UDMR-istul Marko Attila va fi achitat la apel (detalii aici). Instanțele românești au decis însă, definitiv, faptul că în cazul retrocedării clădirii Liceului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe s-a produs o ilegalitate, la care autor a fost și Marko Attila, fost secretar de stat și, ulterior, fost deputat UDMR.

Sentința Curții de Apel Brașov, din decembrie 2016, pe scurt: „Respinge acţiunea formulată de reclamanta Eparhia Reformată din Ardeal în contradictoriu cu pârâta Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut comunităţilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin.2 C. pr. civ., astăzi 20.12.2016”.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție pe scurt (detalii aici): „DECIZIA NR. 4087/22 noiembrie 2018 Respinge recursul declarat de Eparhia Reformată din Ardeal împotriva sentinţei nr.190/2016 din 20 decembrie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Braşov-Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 22 noiembrie 2018”.

Cine este acum proprietarul clădirii

În urma procesului în care a fost condamnat Marko Attila, clădirea Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe a ajuns în proprietatea publică a… documente aici.

Vezi și DOCUMENTE. CUM ÎI MANIPULEAZĂ UDMR pe maghiarii din Ardeal pentru a-l scăpa de închisoare pe UDMR-istul Marko Attila. Care este de fapt miza mitingului maghiarimii din 1 septembrie? VEZI AICI CINE ESTE PROPRIETARUL CLĂDIRII COLEGIULUI SZEKELY MIKO DIN SFÂNTU GHEORGHE

FOTO: Colegiul Szekely Miko din Sfântu Gheorghe, Covasna, facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Eparhia Reformată din Ardeal pierde DEFINITIV procesul cu Guvernul României în cazul clădirii Colegiului Szekely Miko"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-eparhia-reformata-din-ardeal-pierde-definitiv-procesul-cu-guvernul-romaniei-in-cazul-cladirii-colegiului-szekely-miko/