EXCLUSIV. Expoziție foto organizată de grupul ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” la Ontinyent. Consulul Ecuadorului prezent la manifestare FOTO/VIDEO

January 20, 2014 • Rosia Montana • Views: 2057

18 ianuarie. Membrii ai grupului ”Salvemos Roșia Montană” la Ontinyent, unde au organizat o expoziția foto despre proiectul minier de la Roșia Montană și despre exploatarea gazelor de șist (FOTO: Dan Tanasă)

18 ianuarie. Membrii grupului ”Salvemos Roșia Montană” la Ontinyent, unde au organizat o expoziția foto despre proiectul minier de la Roșia Montană și despre exploatarea gazelor de șist (FOTO: Dan Tanasă)

Activiștii români din grupul Salvemos Roșia Montană – Madrid au organizat sâmbătă, 18 ianuarie a.c., în colaborare cu Primăria Ontinyent (Valencia) și Colegiul La Milagrosa, o expoziție de fotografie ecologică intitulată ”Esta es nuestra casa” (Aceasta este casa noastră) prin care au încercat sensibilizarea opiniei publice din Spania în legătură cu proiectul minier de la Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist.

O parte a grupului Salvemos Roșia Montană – Madrid au fost prezenți sâmbătă la Ontinyent (Valencia), acolo unde au organizat un eveniment ecologic și cultural prin care au promovat imaginea României și au încercat să sensibilizeze opinia publică din Spania cu privire la proiectul minier de la Roșia Montană și problematica exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică. Au fost expuse fotografii care ilustrează frumusețea Roșiei Montane și dezastrul ecologic de la Certej, care s-ar putea repeta în cazul în care la Roșia Montană demarează proiectul minier în varianta celor de la Roșia Montană Gold Corporation (RMGC).

Evenimentul, organizat prin grija doamnei Cosmina Maria Preduchin, membră a grupului Salvemos Roșia Montană – Madrid, s-a desfășurat în incinta sălii de festivități a Colegiului La Milagrosa din Ontinyent. Pe lângă problematica Roșia Montană, în cadrul acestui eveniment multicultural au fost prezentate problemele medio-ambientale cu care se confruntă Ecuador și Primăria Ontinyent. Au fost expuse fotografii din Ecuador, România și Spania și au fost proiectate și scurte prezentări video. Fotografiile prezentate din partea României au fost facilitate organizatorilor de către Edmond Kreibik și Daliana Păcuraru. De asemenea, în pauzele dintre prezentări un grup de muzică tradițională din Ecuador a încântat publicul participant.

La manifestare a fost prezent și domnul Gabriel Monge Fierro, Consul al Republicii Ecuador în Spania, care a vorbit celor prezenți despre dezastrul ecologic pe care compania Chevron l-a lăsat în Ecuador și despre sumele uriașe de bani pe care Chevron a fost obligată să le plătească. Domnia sa a fost interesat de situația de la Roșia Montană și a transmis felicitările sale organizatorilor și membrilor grupului Salvemos Roșia Montană – Madrid.

Domnul Radu Cătălin Mardare, Șeful Oficiului Consular al României la Castellon de la Plana, nu a participat la eveniment, în ciuda faptului că a fost invitat oficial. Mai mult, încălcând uzanțele diplomatice, domnia sa nu a răspuns în niciun fel invitației.

Radu Cătălin Mardare, Șeful Oficiului Consular al României la Castellon de la Plana, a fost așteptat în zadar de către participanți (FOTO: Dan Tanasă)

Radu Cătălin Mardare, Șeful Oficiului Consular al României la Castellon de la Plana, a fost așteptat în zadar de către participanți (FOTO: Dan Tanasă)

La finalul manifestării, membrii grupului Salvemos Roșia Montană – Madrid au prezentat participanților detaliile proiectului minier de la Roșia Montană și problematica exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

Bogdana Luca, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană - Madrid” explică domnului Gabriel Monge Fierro, Consul al Republicii Ecuador în Spania, problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Bogdana Luca, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” explică domnului Gabriel Monge Fierro, Consul al Republicii Ecuador în Spania, problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Mihaela Preduchin, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană - Madrid” explică unui grup de participanți problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Mihaela Preduchin, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” explică unui grup de participanți problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Bogdana Luca, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană - Madrid” explică domnului Gabriel Monge Fierro, Consul al Republicii Ecuador în Spania, problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Bogdana Luca, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” explică domnului Gabriel Monge Fierro, Consul al Republicii Ecuador în Spania, problematica proiectului minier de la Roșia Montană și a dezastrului ecologic de la Certej (FOTO: Dan Tanasă)

Mihaela Preduchin, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană - Madrid” explică unui grup de participanți problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Mihaela Preduchin, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” explică unui grup de participanți problematica proiectului minier de la Roșia Montană și a dezastrului ecologic de la Certej (FOTO: Dan Tanasă)

Cosmina Maria Preduchin, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană - Madrid” vorbește publicului, în limba spaniolă, despre problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Cosmina Maria Preduchin, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” vorbește publicului, în limba spaniolă, despre problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Grupul ”Salvemos Roșia Montană - Madrid” a promovat în cadrul acestei manifestări și imaginea și fumusețile României (FOTO: Dan Tanasă)

Grupul ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” a promovat în cadrul acestei manifestări și imaginea și fumusețile României (FOTO: Dan Tanasă)

Ionela Olteanu, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană - Madrid” vorbește publicului, în limba spaniolă, despre problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Ionela Olteanu, membră a grupului ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” vorbește publicului, în limba spaniolă, despre problematica proiectului minier de la Roșia Montană (FOTO: Dan Tanasă)

Domnului Gabriel Monge Fierro, Consul al Republicii Ecuador în Spania vorbește celor prezenți despre dezastrul ecologic cauzat de Chevron în Ecuador (FOTO: Dan Tanasă)

Domnului Gabriel Monge Fierro, Consul al Republicii Ecuador în Spania vorbește celor prezenți despre dezastrul ecologic cauzat de Chevron în Ecuador (FOTO: Dan Tanasă)

O parte a grupului ”Salvemos Roșia Montană - Madrid” prezenți la manifestare (FOTO: Dan Tanasă)

O parte a grupului ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” prezenți la manifestare (FOTO: Dan Tanasă)

Filmul de prezentare a grupului Salvemos Roșia Montană – Madrid proiectat la eveniment, realizat de Lucian Gevelegian, membru al grupului.

Film de prezentare a României și a problematicii proiectului minier de la Roșia Montană proiectat la eveniment.

Vezi și EXCLUSIV. Concert extraordinar Nicolae Botgros și Ion Paladi la Madrid. Mesajul activiștilor români din grupul ”Salvemos Roșia Montană”: ”Basarabia e România” FOTO/VIDEO

EXCLUSIV. ”Solidaritate Pungești”. Protest al activiștilor români în fața Ambasadei SUA din Madrid FOTO/VIDEO

Tags: , , , , , , , , , , , ,

9 Responses to EXCLUSIV. Expoziție foto organizată de grupul ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” la Ontinyent. Consulul Ecuadorului prezent la manifestare FOTO/VIDEO

 1. […] un eveniment deosebit despre Roșia Montană la care a fost prezent consulului Ecuadorului (detalii aici). Săptămâna trecută, alături de grupul din Marid,  am participat un eveniment în care am […]

 2. […] Vezi și EXCLUSIV. Expoziție foto organizată de grupul ”Salvemos Roșia Montană – Madrid” la Ontinye… […]

 3. Felicitari! Multumesc foarte mult pentru expozitie si pentru efortul depus in realizarea evenimentului! Excelent articol! Credeti ca mai aveti imagini cu lucrarile mele din expozitie ca sa le pot pune si eu pe blog si pe facebook?
  Felicitari inca odata!
  ps.
  As putea prelua articolul Dvs pe blogul meu cu link catre blogul Dvs?
  Multumesc

 4. Gabriel Finias Bonta says:

  Minunata initiativa! Frumos de asemenea modul in care ati facut de cunoscut problema Rosiei Montane si e exploatarii gazelor de sist. Rusine consulului pentru absenta si dezinteresul lui!

 5. ARTUR says:

  Ca de obicei pe noi romanii clasa politica nu ne reprezinta,nu ne sprijina si nu ne baga in seama, desi noi i-am trimis acolo unde sunt sa ne reprezinte !!! Unde esti tu Tepes Doamne….!!!

 6. cosmina maria says:

  si lupta noastra,abia a inceput.continuam uniti pana la capat.FELICITARI Dane,ca intotdeauna un articol excelent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend