EXCLUSIV. Guvernul Victor Ponta a semnat CINCI acorduri pentru EXPLOATAREA GAZELOR DE ȘIST încă din DECEMBRIE 2012

November 26, 2013 •gaze de șist •Views: 2159

guvern victor ponta ordonante urgenta dan tanasa .ro

Premierul Victor Ponta

Guvernul Victor Ponta a semnat în luna decembrie 2012 nu mai puțin de cinci acorduri petroliere pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist pe teritoriul României.

În luna în care a câștigat alegerile parlamentare, guvernul Uniunii Social Liberale, condus de PSD-istul Victor Ponta, a semnat cel puțin cinci concesiuni pentru exploatarea gazelor de șist. Acestea sunt localizate la Tulea, Curtici, Tria, Păuliș și Buziaș.

Asta în condițiile în care în 2012, în timpul guvernării UDMR-PDL, USL scotea lumea în stradă la Bârlad împotriva gazelor de șist iar respingerea gazelor de șist a fost una din temele importante cu care USL a câștigat detașat alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Potrivit Monitorului Oficial nr. 838 din 12 decembrie 2012, Guvernul Victor Ponta a semnat următoarele cinci acorduri pentru exploatarea gazelor de șist:

H.G. nr.1.184/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 4 Tulea, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si CLARA PETROLEUM LTD

H.G. nr.1.185/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 6 Curtici, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreună cu S.C. Expert Petroleum – S.R.L.

H.G. nr.1.186/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 2 Tria, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si EAST WEST PETROLEUM CORP

H.G. nr.1.187/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 9 Păuliş, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si S.C. UNIVERSAL PREMIUM – S.A.

H.G. nr.1.188/04-12-2012 HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 11 Buziaş, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si S.C. UNIVERSAL PREMIUM – S.A.

gaze de șist exploatare Victor Ponta USL

Informațiile por fi verificate pe pagina de internet a Camerei Deputaților aici.

Vezi și EXCLUSIV. Gaze de șist în Timiș. Guvernul a aprobat concesiunea pentru exploatare la Biled și Periam unei firme canadiene

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to EXCLUSIV. Guvernul Victor Ponta a semnat CINCI acorduri pentru EXPLOATAREA GAZELOR DE ȘIST încă din DECEMBRIE 2012

 1. Ioan says:

  Domnul Nick Arden este un troll – vă rugăm să nu îl hrăniți (veți vedea pe profilul de facebook al dânsului că este un aprig susținător al autonomiei Transilvaniei și al așa zisului „ținut secuiesc”).

 2. stella says:

  Si apropo ceea ce face Willi Shuster se cheama apararea dreptului de proprietate iar ceea ce face Ponta se cheama genocid premeditat, crima premedidata impotriva poporului roman si a Romaniei ! In timp ce Willy Shuster este un EROU , Victor Ponta este un CRIMINAL !

 3. Altcineva says:

  nick, ce face guvernul ponta se numeste incalcarea constitutiei (in mai multe articole). cu o mentalitate de comerciant nu ajungi departe pentru ca Romania nu e un sac fara fund. trebuie sa produci nu sa exploatezi inconstient.
  uita-te la tarile dezvoltate si invata!

 4. Nick Arden says:

  ROMANI SI PREMIERUL PONTA FAC FOARTE BINE CEIACE FAC, ADICA FACAND ACESTE CONCESIUNI PENTRU EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST.
  Da! Cum am putea fi impotriva unei intreprinderi care va adduce multi bani in tezarurul Romaniei?
  Bineinteles ca exista riscuri. In toate intreprinderile sunt riscuri. Dar riscul SE ASUMA pentruca CINE NU RISCA, NU CASTIGA!
  Eu nu pot sa cred ca Domnul Ponta nu va da despagubiri tuturor proprietarilor de terenuri in care se vor face prospectiuni geologice si seismologice. In situatia aceasta, proprietarii au datoria etica de a da curs invitatiei Companiilor de Prospesctiuni de a sta deoparte si de a nu impiedeca bunul mers al operatiunilor de prospectiune.
  Ceiace face taranul Wily Schuster se numeste SABOTAJ si este rusinos ca pune bête in roate, scoate cablurile din pamant, se cearta cu politia si cu lucratorii din Prospectiuni. Dupa mine ar trebui retinut pentru 29 de zile.

  • Dan Tanasa says:

   Tragi pe nas sau îți bagi în venă?

  • stella says:

   Multumim lui Dumnezeu ca nu toti romanii sunt imbecili ca tine si ca marea majoritate se informeaza despre riscurile acestor exploatari si despre experientele altor popoare in materie. riscurile despre care tu vorbesti asa de degajat sunt: contaminarea apei si a solului pt urmatorii 100 de ani, boli necunoscute si greu sau imposibil de tratat, cancer, leucemie infantila, compromiterea agriculturii, silviculturii, anularea turismului in toate zonele de exploatare cat si cele adiacente pe o raza de sute de km. Ar trebui sa te informezi inainte sa faci afirmatii altfel risti numai sa faci o figura de doi bani si atat!

  • Anca says:

   Omule stai la soare acolo in California si nu uita sa te dai cu crema de soare! Daca tot ai plecat din romania (asta daca esti roman , ca dupa nume nu imi dau seama) vezi-ti de treaba ta! Daca nu, hai in tara si locuieste tu la Izvoarele sau la Pungesti fara apa potabila si cu casa care se derama pe tine si apoi sa te vad daca mai deschizi gura.
   Mi se pare ca ti-au cam murit neuronii la varsta ta! Probabil dea ceea indrugi numai prostii. Eu zic sa iti iei o cola, un cheeseburger si sa te duci sa te asezi pe sezlong langa piscina si sa te bucuri de soare.Lasa-ne pe noi astia mai tineri si cu toti neuronii acasa sa ne ocupam de ceea ce e bine pentru noi si tara noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Guvernul Victor Ponta a semnat CINCI acorduri pentru EXPLOATAREA GAZELOR DE ȘIST încă din DECEMBRIE 2012"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-guvernul-victor-ponta-a-semnat-cinci-acorduri-pentru-exploatarea-gazelor-de-sist-inca-din-decembrie-2012/