EXCLUSIV. Guvernul Victor Ponta NAȚIONALIZEAZĂ patrimoniul sindicatelor. UGSR denunță acțiuni ILEGALE în cazul caselor de cultură a sindicatelor din mai multe județe DOCUMENT

October 22, 2014 •Guvernul Victor Ponta •Views: 2222

FOTO: romanialibera.ro

FOTO: romanialibera.ro

Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR) acuză implicarea unor autorități ale Statului în naționalizarea patrimoniului aparținând mișcării sindicale.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Covasna ajută UDMR să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe DOCUMENTE

Președintele UGSR, Marin Iancu, a transmis Premierului Victor Ponta un document prin care reclamă faptul că anumite autorități ale Statului au demarat diverse proceduri privind naționalizarea patrimoniului aparținând sindicatelor. Iancu a nominalizat acțiuni pentru naționalizarea patrimoniului sindical din județele Teleorman, Covasna, Vrancea, Neamț, Harghita și Gorj.

Potrivit președintelui UGSR în toate aceste cazuri se urmărește schimbarea proprietarului de drept a caselor de cultură a sindicatelor, acțiuni care nu au o bază legală întrucât acest patrimoniu sindical a fost construit de UGSR prin cotizația sindicală a generații de salariați și prin urmare acest patrimoniu este  indivizibil și netransmisibil în afara structurilor care l-au creat.

În scrisoarea sa, Iancu îi atrage atenția Premierului Victor Ponta asupra faptului că ”din anul 1989 și până în prezent nici unul dintre guvernele care s-au succedat la conducerea României nu și-a permis să întreprindă o ingerință în problemele legate de proprietatea socială a sindicatelor – UGSR, deoarece ar contraveni flagrant reglementărilor Convenției nr. 87/1948 a Organizației Internaționale a Muncii – OIM pe care România a ratificat-o, ale cărei prevederi  sunt în vigoare și astăzi”.

În cazul Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Sfântu Gheorghe, prefectul județului Covasna, Marius Popica, s-a implicat direct în transferarea acestui imobil în mod ilegal în proprietatea Primăriei Sfântu Gheorghe.

UGSR a transmis o scrisoare asemănătoare și Senatului și Camerei Deputaților.

UGSR Guvernul Romaniei Victor Ponta nationalizare patrimoniu sindical 1

 

UGSR Guvernul Romaniei Victor Ponta nationalizare patrimoniu sindical 2

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Guvernul Victor Ponta NAȚIONALIZEAZĂ patrimoniul sindicatelor. UGSR denunță acțiuni ILEGALE în cazul caselor de cultură a sindicatelor din mai multe județe DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-guvernul-victor-ponta-nationalizeaza-patrimoniul-sindicatelor-ugsr-denunta-actiuni-ilegale-in-cazul-caselor-de-cultura-a-sindicatelor-din-mai-multe-judete-document/