EXCLUSIV. HARGHITA. Documente oficiale ale statului român redactate și în LIMBA MAGHIARĂ

May 4, 2018 •separatism etnic •Views: 1954

Primăria municipiului Miercurea Ciuc emite documente oficiale redactate în limba maghiară. Aceste documente sunt total ilegale însă prefectul județului Harghita refuză în mod repetat și ostentativ să asigure respectarea legii și a Constituției României.

Vezi și EXCLUSIV. Documentul care PROBEAZĂ afirmațiile MINCINOASE ale prefectului de Harghita, Jean-Adrian Andrei. DE CE gireză premierul Victor Ponta STEAGUL SECUIESC în Harghita? VIDEO

Este deja de notorietate faptul că UDMR forțează prin orice mijloace, inclusiv prin încălcarea repetată a legii, impunerea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în România. De-a lungul anilor, liderii separatiști din UDMR, alături de celelalte formațiuni maghiare, au recurs la tot felul de acțiuni prin care călcă în picioare art. 13 din Constituția României. De la inscripții exclusiv în limba maghiară pe clădiri publice ale statului, la formulare tipizate inscripționate mai întâi în limba maghiară (detalii aici).

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul Jean-Adrian Andrei REFUZĂ să-l amendeze pe primarul UDMR din Corund care arborase ilegal drapelul UNGARIEI. DOCUMENT

Toate aceste ilegalități au loc cu largul concurs al reprezentanților Guvernului României în teritoriu, prefecții.

Astfel, în anul 2013 am adus în atenția opiniei publice faptul că primarul UDMR din Miercurea Ciuc, liderul separatist Róbert Kálmán Ráduly, utilizează în mod ilegal tipizate inscripționate mai întâi în limba maghiară. Abia după ce subiectul a ajuns în presa națională și a fost sesizat în scris, prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a reacționat și l-a somat pe primarul din Miercurea Ciuc să nu mai utilizeze aceste tipizate (detalii aici). Deși era sarcina lui de serviciu să știe și să acționeze pentru respectarea legii, Andrei a tolerat situația ilegală și a reacționat abia atunci când a fost forțat.

Din păcate, acel caz nu este singular. Primarul UDMR din Mierurea Ciuc continuă să utilizeze limba maghiară, o limbă fără niciun statut oficial în România, pe documente oficiale ale statului român, cu încălcarea flagrantă a art. 90 alin. 5 din Legea nr. 215/20001 a administrației publice locale (detalii aici) și a art. 8 alin. 2 din H.G. nr. 1206/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a dispoziţiilor privitoare la dreptul cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale de a folosi limba maternă în administraţia publica locală, cuprinse în Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 (detalii aici).

Ultimul caz este cel al certificatelor de urbanism emise de Primăria Miercurea Ciuc, pe care în mod ilegal primarul UDMR din Miercurea Ciuc le inscripționează în antet și în limba maghiară, cu încălcarea flagrantă a articolelor de lege la care am făcut referire mai sus. Evident, vorbim de zeci (sau sute) de astfel de documente care sunt inscripționate și în limba maghiară, cu încălcarea legii și cu largul concurs al prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, care refuză în mod ostentativ și repetat să aplice legea.

Un necunoscător al legii sau un cetățean străin de România poate crede, studiind acest document, că limba maghiară are în România același statut cu limba română. Ori acest lucru este în mod evident fals. Utilizarea limbii maghiare pe documente oficiale ale statului român este evident ilegală iar tolerarea acestei situații echivalează cu un act de trădare națională.

Document oficial al statului român inscripționat în mod ilegal și în limba maghiară, o limbă fără niciun statut oficial în România.

FOTO: Jean-Adrian Andrei, prefectul județului Harghita tolerează de ani buni acțiunile separatiste ale liderilor UDMR.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. HARGHITA. Documente oficiale ale statului român redactate și în LIMBA MAGHIARĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-harghita-documente-oficiale-ale-statului-roman-redactate-si-in-limba-maghiara/