EXCLUSIV. ILEGAL. Drapelul Ungariei stă în continuare arborat pe sediul UDMR Covasna

January 23, 2019 •UDMR •Views: 1305

La mijlocul anului trecut aduceam în atenția opiniei publice faptul că drapelul Ungariei și steagul secuiesc sunt arborate cu caracter permanent pe sediul UDMR din orașul-stațiune Covasna. Din păcate situația ilegală este neschimbată. Autoritățile tolerează această sfidare a UDMR fără să acționeze legal.

Vezi și EXCLUSIV. Gardă în uniforme militare maghiare la o depunere de coroane de flori în Covasna. UDMR l-a omagiat pe un ofițer al Diviziei Secuiești

De mai bine de jumătate de an (detalii aici) conducerea organizației UDMR Covasna, nostalgică a Ungariei Mari, a arborat steagul secuiesc, un simbol monoetnic maghiar ce reprezintă lupta pentru ruperea Transilvaniei de România și alipirea ei la Ungaria, și drapelul Ungariei pe sediul organizației din orașul-stațiune Covasna.

Arborarea celor două simboluri în spațiul public reprezintă o încălcare flagrantă a legii.

Astfel, potrivit prevederilor art. 7 din Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice și a prevederilor art. 6 din H.G. nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, „Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivitati şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale”. Ca atare, arborarea drapelului Ungariei pe sediul UDMR Covasna reprezintă o încălcare flagrantă a legii.

Cu privire la arborarea steagului secuiesc, instanțele de judecată au stabilit deja, definitiv, că acest steag reprezintă un steag publicitar ce nu poate fi arborat în spațiul public fără o autorizare prealabilă (detalii aici)

FOTO: sediul UDMR din orașul Covasna

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

One Response to EXCLUSIV. ILEGAL. Drapelul Ungariei stă în continuare arborat pe sediul UDMR Covasna

  1. Ene Constanta says:

    Daca li se permite…Dati-ii afara pe ticalosi…Aici este Romania….ati auzit ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. ILEGAL. Drapelul Ungariei stă în continuare arborat pe sediul UDMR Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-ilegal-drapelul-ungariei-sta-in-continuare-arborat-pe-sediul-udmr-covasna/