EXCLUSIV. INCOMPETENT SAU SLUGĂ? Pentru prefectul de Sălaj LIMBA MAGHIARĂ are același statut cu limba română. FOTO/DOCUMENTE

May 22, 2013 • Prefectura Sălaj • Views: 1770

Prefectul Filonaș Chiș

Prefectul Filonaș Chiș (magazinsalajean.ro)

În data de 18 februarie a.c. sesizam conducerea Prefecturii Sălaj cu privire la faptul că primarul comunei Pericei, UDMR-istul Boncidai Csaba, încalcă prevederile art. 12 din HG nr. 1206/2001 și prevederile H.G. nr. 25/2003 prin faptul că tăblițele ce conțin denumirea instituției în limba maghiară nu sunt așezate sub cele cu denumirea instituției în limba română, așa cum cere legea, iar pe frontispiciul Primăriei Pericei nu este amplasată stema României.

Urmare sesizării mele, prefectul județului Sălaj, Filonaș Chiș, îmi expediază adresa nr. 37/1252/18.03.2013 în care îmi comunică faptul că ”Primăria comunei Pericei nu este instituție publică”. Reprezentantul Guvernului României în județul Sălaj îmi comunica faptul că în județul Sălaj limba maghiară are același statut cu singura limbă oficială de stat în România, limba română.

Prefect Salaj Filonas Chis comuna pericei limba maghiara inscriptie

Deloc surprins de stupiditatea prefectului Filonaș Chiș, mă adresez conducerii Ministerului Afacerilor Interne cărora le pun la dispoziție documentul semnat de prefectul de Sălaj.

Directorul General din Ministerul Afacerilor Interne, Constantin Mihart, îmi comunică adresa nr. 1810102/DGICIP/10.05.2013 în care îmi arată faptul că, urmare petiției mele, situația de la Primăria Pericei a fost remediată, legea fiind aplicată.

MAI Comuna Pericei Salaj 1

MAI Comuna Pericei Salaj 2

MAI Comuna Pericei Salaj 3

Așa arătau plăcuțele inscripționate cu denumire instituției pe fațada Primăriei Pericei la momentul sesizării mele adresate Prefecturii Sălaj. Prefectul Filonaș Chiș nu a avut absolut nimic de obiectat la adresa acestei ilegalități.

primaria-pericei-prima

Așa arată plăcuțele inscripționate cu denumire instituției pe fațada Primăriei Pericei după ce am sesizat conducerea Ministerului Afacerilor Interne iar legea a fost aplicată.

Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Foto: Ministerul Afacerilor InterneTags: , , , , , ,

5 Responses to EXCLUSIV. INCOMPETENT SAU SLUGĂ? Pentru prefectul de Sălaj LIMBA MAGHIARĂ are același statut cu limba română. FOTO/DOCUMENTE

 1. Ionel Zlate says:

  Felicitari (inca odata) pentru munca depusa si consecventa de care dati dovada. In mod normal acum ar trebui sa se lase cu ceva mustrari asupra lui nea prefectu’. Stiti ceva in sensul asta?
  Ar trebui sa promovam astfel de idioti si poate cineva se va sesiza unde trebuie, pentru ca lucrurile nu pot fi lasate asa. Prefectul putea rezolva problema scurt, rapid si fara complicatii. Ci guranta, insa nu a vrut.

 2. Radu says:

  “Deloc surprins de stupiditatea prefectului Filonaș Chiș, mă adresez ..

  HA HA HA, era sa pic de scaun de ras.
  Dan stie ce spune, are experienta cu prefectii, are si dodar penal de la unul.

 3. bogdan george says:

  cretinul ala de prefect sigur este platit sau mai bine zis i s-a promis vreun post in asa zisa regiune autonoma, dar idiotul nu stie ca nu prea is sanse sa se faca.cum dreacu autonomie la cateva mii de secui?

 4. AMALIA says:

  ccred ca in primul rind au ceva probleme cu capul!! Sa spui ca o primarie nu este institutie publica …mi se pare de domeniul fantasticului.E a lor¿ au adus-o de acasa¿ pai se numeste,,primarie” si primeste bani de la buget.Omenii au votat primarul….Vorbesc lb romana¿ macar inteleg ce inseamna institutie publica ¿ sa le citeasca cineva din dictionar!!!

  autoritate sau institutie publica=

  ,,Orice autoritate ori institutie publica ce utilizeaza sau administreaza resurse financiare publice, ori regie autonoma, companie nationala, precum si orice societate comerciala aflata sub autoritatea unei autoritati publice centrale ori locale si la care statul roman sau, dupa caz, o unitate administrativ-teritoriala este actionar majoritar. (Art. 2 Lit. a Legea 544/2001 – Modificata prin art. unic pct. 1 din Legea 371/2006″

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend