EXCLUSIV. INP, zeci de mii de lei pe case de avocatură în loc să angajeze juriști

November 23, 2016 •cultura •Views: 1527

În loc să angajeze juriști, Institutul Național al Patrimoniului, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Culturii, plătește zeci de mii de lei anual unor case de avocatură pentru a reprezenta această instituție în instanțe. 

Vezi și EXCLUSIV. Ministerul Culturii, NU unui monument dedicat Smarandei Brăescu, prima femeie paraşutist din România, recordmenă europeană şi modială la paraşutism DOC/VIDEO

În urma unui proces pe care l-am intentat acestei instituții publice pentru a afla informații de interes public cu privire la modul în care sunt cheltuite anumite fonduri publice am aflat o serie de informații scandaloase.

În acest proces Institutul Național al Patrimoniului, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Culturii, condus de ministrul Corina Șuteu, a angajat o casă de avocatură pentru a se judeca cu mine. Contrariat de faptul că INP apelează la serviciile unei case de avocatură pentru un proces simplu în temeiul Legii nr. 544/2001 am solicitat din nou informații de interes public.

Așa am aflat, cu greu, tot în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, faptul că INP are un compartiment juridic dar nu are nicio persoană angajată în acest compartiment. Iar acestă situație nu este una nouă și a fost tolerată inclusiv în mandatul Guvernului „tehnocrat” Dacian Cioloș.

Pentru a fi reprezentată în fața instanțelor INP apelează la case de avocatură cărora le plătește în fiecare an zeci de mii de lei din bani publici.

institutul-national-al-patrimoniului-plati-case-de-avocatura-2012-2016

institutul-national-al-patrimoniului-plati-case-de-avocatura-2010-2011

FOTO: Corina Șuteu, ministrul Culturii, agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. INP, zeci de mii de lei pe case de avocatură în loc să angajeze juriști"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-inp-zeci-de-mii-de-lei-pe-case-de-avocatura-in-loc-sa-angajeze-juristi/