EXCLUSIV. Instanța dispune o AMENDĂ FABULOASĂ pe numele președintelui CJ Covasna. VEZI motivul!

March 29, 2018 •UDMR •Views: 3412

Tribunalul Covasna a dispus astăzi amendarea Președintelui Consiliului Județean Covasna (CJ), Tamas Sandor, pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă.

Vezi și EXCLUSIV. Amendă FABULOASĂ dată de instanță primarului UDMR din Siculeni. VEZI motivul!

Tribunalul Covasna a admis astăzi, 29 martie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), pe care o conduc, și a dispus amendarea președintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, liderul UDMR Covasna, cu amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, până la îndeplinirea obligaţiei de a înlocui inscripţia „Megyeháza” de pe fațada CJ Covasna cu traducerea corectă în limba minorităţii a inscripţiei „Palat administrativ”.

Soluția pe scurt a instanței: „Admite cererea formulată de Asociaţia Civică Pentru Demnitate în Europa (ADEC), în contradictoriu cu pârâtul preşedintele Consiliului Judeţean Covasna. Aplică pârâtului o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, până la îndeplinirea obligaţiei de a înlocui inscripţia „Megyeháza” cu traducerea corectă în limba minorităţii a inscripţiei „Palat administrativ”, obligaţie stabilită prin sentinţa civilă nr. 307/18.03.2016 a Tribunalului Covasna, în dosarul nr. 53/119/2016, definitivă prin decizia nr. 690/R/2016 a Curţii de Apel Braşov. Fără cheltuieli de judecată”.

Anterior, prin Sentinţa Civilă nr. 307/18.03.2016 a Tribunalului Covasna, în dosarul nr. 53/119/2016, rămasă definitivă prin decizia nr. 690/R/2016 a Curţii de Apel Braşov, președintele CJ Covasna a fost obligat de instanță să înlocuiască inscripţia „Megyeháza” amplasată pe fațada CJ Covasna cu traducerea corectă în limba minorităţii a inscripţiei „Palat administrativ” (detalii aici).

Tamas a refuzat însă să pună în executare de bună voie sentința definitivă, motiv pentru care ADEC s-a adresat instanței de judecată pentru amendarea acestuia, potrivit prevederilor Legii nr. 554/2004. După ce ADEC a solicitat amendarea lui Tamas Sandor, acesta a îndepărtat inscripția „Megyehaza” de pe fațada CJ Covasna (detalii aici) dar a refuzat să amplaseze inscripția cu traducerea corectă în limba maghiară a inscripției „Palat administrativ”, așa cum i-a pus în vedere instanța.

Acum, Tamas Sandor este obligat să plătească o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, începând cu data de 29 octombrie 2016, data la care sentința a rămas definitivă, și până la punerea în executare a sentinței definitive (detalii despre dosar aici).

P.S.: Tamas Sandor este de profesie avocat :).

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Instanța dispune o AMENDĂ FABULOASĂ pe numele președintelui CJ Covasna. VEZI motivul!

 1. István says:

  Care este traducerea corecta?

 2. cornel says:

  DAR CAT AU JEFUIT DIN TRANSILVANIA IN ULTIMII 30 DE ANI ? …PESTE 60 MILIARDE DE EURO !!! EURO NU LEI VECHI !!! UNGURUL ….SI-A UMPLUT CHIMIRUL SI I-AU LASAT PE SECUIUL KIS SI PE ROMANUL ION …. LA PIELEA GOALA….faza tare e ca secuiul KIS…afumat de propaganda si de firimiturile de la masa celor peste 60 de miliarde de euro pe care UGRICUL ia stivuit bine (firimituri de 100 milioane euro), nici nu-si da seama ca a ramas un curu’gol

  • cornel says:

   NU-I STATEA MAI BINE SECUIULUI MAGHIARIZAT KIS DACA FACEA PARTE CU ROMANUL ION SI AVEAU FIECARE CATE 30 DE MILIARDE EURO ?

 3. Marius says:

  1900×20%=380 Lei /Zi; 380×355=134.900 Lei/an aprox. 30.000 euro/an
  Eu zic că este un mizilic raportat la cât pompează Fidesz-ul în Transilvania. Își permit să nu pună în aplicare sentița vreo 3 ani … mai trăim, mai vedem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Instanța dispune o AMENDĂ FABULOASĂ pe numele președintelui CJ Covasna. VEZI motivul!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-instanta-dispune-o-amenda-fabuloasa-pe-numele-presedintelui-cj-covasna-vezi-motivul/