EXCLUSIV. Jandarmeria Română îngenunchiată în instanță de un protestatar pro-Arafat din Târgu Mureș. INTERVIU/DOCUMENT

July 1, 2013 •Jandarmeria Romana •Views: 1882

Alex Halatiu Targu Mures protest Traian Basescu Raed Arafat interviu Dan Tanasa

Ianuarie 2012, Târgu Mureș. Alex, cu portavocea, la mitingul pro-Raed Arafat

La aproape un an și jumătate de la masivul protest din Târgu Mureș de susținere a doctorului Raed Arafat, tânărul Alex Halațiu reușește să câștige în instanță anularea procesului-verbal prin care fusese amendat de Jandarmeria Română pentru simplul fapt că și-a ridicat vocea, alături de alte 6000 de persoane, împotriva mojiciei unui președinte ce se pretinde șef de stat. Am povestit un pic cu Alex despre ce s-a petrecut atunci și despre ce gânduri îl animă acum. 

Dan Tanasă: Ce te-a determinat sa ieși în stradă?

Alex Halațiu: Dane, eu, tu şi ceilalţi români obişnuiţi avem bunici, părinţi şi apropiaţi a căror viaţă se stinge înainte de vreme în spitalele din ţară şi asta din pricina neajunsurilor din sistemul medical, de cealaltă parte tagma reprezentată de Traian Băsescu la momentul respectiv, pentru cea mai mică durere se îmbarcau în primul avion spre Austria unde erau trataţi corespunzător! Ei bine, în momentul în care am văzut intervenţia telefonică a Preşedintelui Traian Băsescu în emisiunea televizată în care era invitat şi domnul Raed Arafat, am avut senzaţia că asist la o convorbire între un “şmecheraş de cartier”, respectiv Trăian Băsescu, şi un domn adevărat, respectiv Raed Arafat, convorbire în care cel dintâi, în încercarea acestuia de a-l umili pe celălalt, vorbea cu foarte multă aroganţă şi obrăznicie! Ei bine acela a fost momentul în care mi-am spus că dacă vreau ca ceva să se schimbe, acum este momentul…

D. T.: Alex, vineri ți-a fost comunicată sentința Judecătoriei Târgu Mureș care a decis că ai fost amendat ilegal de către Jandarmerie la mitingul pro-Raed Arafat din 12 ianuarie 2012 de la Târgu Mureș. Ai reușit să îngenunchiezi Jandarmeria Română în instanță, ca să zic așa. Cum s-a întâmplat totul atunci? Ești mulțumit de această sentință?

A. H.: Ştii Dan, de foarte multe ori din lucruri ce par iniţial mărunte ies isprave de toată frumuseţea! Ei bine, aşa s-a întâmplat şi atunci, îmi aduc cu plăcere aminte cum o mână de oameni, care mai mult sau mai puţin întâmplător, ne-am regăsit în centrul oraşului la celebrul “Ceas cu flori” pentru a ne exprima susţinerea şi simpatia faţă de maestrul Raed Arafat prin diverse sloganuri şi pancarte. Cu timpul am observat că tot mai mulţi trecători au început să ni se alăture, iar la un anumit moment dat văzând proporţiile mulţimii cu toţii ne-am hotărât că cel mai bun mod de-al cinstii pe Raed Arafat este chiar acolo de unde a pornit totul, respectiv la Centrul Ambulatoriu de Urgenţă SMURD! Aşadar am pornit într-un marş pe străzile oraşului până la locul cu pricina, iar poate cel mai frumos lucru era să vezi oameni care au ieşit la geamuri sau care pur si simplu erau în promenadă, în momentul în care înţelegeau despre ce este vorba fugeau pur şi simplu din tot sufletul să ni se alăture la o mişcare ce-a reuşit să strângă aproximativ 6000 de persoane! Cât despre sentinţa instanţei de judecată pot spune că este una firească şi una ce vine să confirme un străvechi adevăr şi anume: când eşti de bună credinţă, când cauţi şi te lupţi pentru un adevăr, mai devreme sau mai târziu vei avea numai de câştigat, chiar dacă pe termen scurt lucrurile îţi pot părea altfel!

D. T.: Ești mulțumit de rezultatul acelor proteste, acum la aproape un an și jumătate de atunci? 

A. H.: În ceea ce mă priveşte consider că protestele de atunci au avut un rol extrem de important pentru România ca şi ţară în curs de democratizare, ca să spun aşa, iar cel mai important lucru obţinut spun eu, este că şi astăzi cea mai avizată voce din sistemul medical, respectiv cea a doctorului Raed Arafat se poate face auzită şi impune totodată, iar asta nu poate decât să mă mulţumească enorm!

D. T.: Ai ieșit din casă și ți-ai exprimat opinia în stradă. Autoritățile au comis un abuz împotriva ta, amendându-te în mod ilegal. Ți-ai căutat dreptatea și ai câștigat. Ce mesaj ai pentru cei cărora le este teamă să lupte pentru libertate? 

A. H.: Aşa cum am spus şi prin intermediul portavocii la momentul respectiv, consider că în acele momente românii au descoperit cea mai puternică armă a democraţiei şi anume: protestul, manifestarea de orice fel! Cât despre frică, tot ceea ce pot spune este că tot ceea ce contează la sfârşitul unei zile este să ne putem privi fiecare dintre noi în oglindă şi să putem fii mulţumiţi, împăcaţi şi mândri de ceea ce vedem, iar o viaţă dominată de frică cu siguranţă nu ne va oferi toate aceste sentimente! Prin urmare, capul sus, inima voioasă şi haideţi să luptăm împreună pentru binele pe care îl vrem în lume!

Halatiu Sergiu Alex Judecatoria Targu Mures anulare proces verbal amenda miting Raed Arafat

Halatiu Sergiu Alex Judecatoria Targu Mures anulare proces verbal amenda miting Raed Arafat 1

Halatiu Sergiu Alex Judecatoria Targu Mures anulare proces verbal amenda miting Raed Arafat 2

Halatiu Sergiu Alex Judecatoria Targu Mures anulare proces verbal amenda miting Raed Arafat 3

Halatiu Sergiu Alex Judecatoria Targu Mures anulare proces verbal amenda miting Raed Arafat 4

Halatiu Sergiu Alex Judecatoria Targu Mures anulare proces verbal amenda miting Raed Arafat 5Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Jandarmeria Română îngenunchiată în instanță de un protestatar pro-Arafat din Târgu Mureș. INTERVIU/DOCUMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Jandarmeria Română îngenunchiată în instanță de un protestatar pro-Arafat din Târgu Mureș. INTERVIU/DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-jandarmeria-romana-ingenunchiata-in-instanta-de-un-protestatar-pro-arafat-din-targu-mures-interviudocument/