UPDATE. EXCLUSIV. Kaufland Târgu Secuiesc, etichete doar în limba MAGHIARĂ

December 14, 2015 •Covasna •Views: 19359

Kaufland Târgu Secuiesc afișează etichetele produselor pe care le comerializează exclusiv în limba maghiară.

Vezi și SFÂNTU GHEORGHE. Pentru Rompetrol limba OFICIALĂ de stat e limba MAGHIARĂ?

Un cetățean care a cumpărat din magazinul Kaufland din Târgu Secuiesc mi-a semnalat faptul că toate etichetele produselor comercializate în incinta acestui magazin, cel puțin cele de la standul de cărți, sunt doar în limba maghiară.

Atitudinea conducerii Kaufland România în acest caz este nu doar complet lipsită de bun simț față de clienții români ai magazinului ci și complet ilegală, motiv pentru care solicit public conducerii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Covasna să se autosesizeze în acest caz.

Nu este pentru prima dată când Kaufland România are o astfel de atitudine disprețuitoare la adresa clienților români din Covasna. În mai 2012 Kaufland Sfântu Gheorghe a fost somat de Prefectura Covasna să îndepărteze un panou publicitar realizat exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

Kaufland tg secuiesc etichete lb maghiara decembrie 2015

Decembrie 2015, Kaufland Târgu Secuiesc. Etichete exclusiv în limba maghiară.

kaufland tg secuiesc etichete limba maghiara decembrie 2015

Decembrie 2015, Kaufland Târgu Secuiesc. Etichete exclusiv în limba maghiară.

Kaufland tg secuiesc etichete lb maghiara dcembrie 2015 carti

Decembrie 2015, Kaufland Târgu Secuiesc. Etichete exclusiv în limba maghiară.

UPDATE 16 decembrie 2015. Kaufland România mi-a comunicat în cursul acestei dimineți un drept la replică pe care îl public ca atare:

Stimate Domnule Dan Tănasă,

vă scriem în legatură cu articolul intitulat “EXCLUSIV. Kaufland Târgu Secuiesc, etichete doar în limba MAGHIARĂ”, publicat pe blogul dumneavoastră www.dantanasa.ro. În cuprinsul acestui articol se face referire la etichetarea “exclusiv în limba maghiară” a produselor de la raionul de cărți pe care le comercializează magazinul Kaufland din Târgu Secuiesc. Pe această cale dorim să vă solicităm un drept la replică privitor la cele prezentate în articolul publicat pe blogul dumneavoastră. În anexă regăsiți solicitarea și explicațiile necesare clarificării situației semnalate.
Totodată, vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare referitoare la cele expuse și dorim să vă asigurăm de transparența și de eforturile companiei Kaufland ca astfel de situații să nu se mai repete pe viitor.

Cu deosebita consideratie,
Biroul Relatii Presa
E-mail: presa@kaufland.ro
www.kaufland.ro

Solicitare Drept La Replica.kaufland by Dan Tanasă

poza 5

poza 3

poza 1

Nota mea: Felicit conducerea Kaufland România pentru reacție și pentru remedierea situației. Așa cum am menționat și în articol, situația nu era una recentă ci dura de mai multe săptămâni. Asigur conducerea Kaufland România de tot sprijinul meu în reflectarea corectă a realității și garantarea respectului cuvenit tuturor clienților Kaufland România.

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

13 Responses to UPDATE. EXCLUSIV. Kaufland Târgu Secuiesc, etichete doar în limba MAGHIARĂ

 1. jiji says:

  Nu ar trebui sa ne incingem de la orice poza care poate fi aranjata de oricine..dar daca ..totusi e adevarat ..probabil ca exista un supervisor sau manager pe acolo ..minoritar si va trebui atins cu capul de raft pana cand recunoaste ca e Romania acolo..

 2. bogdan bobolea says:

  Caz concret: duminica 13.12.2015 – Pitesti – Kaufland-ul din Nord. Coacaze rosii din ungaria. Pe panoul mare care indica tara de provenienta era scris “verificati eticheta de pe produs”. Toate celelalte legume si fructe aveau trecuta tara de origine, doar coacazele rosii NU. Ma grabeam, caci ar fi trebuit sa fac o fotografie.

 3. Robert says:

  Probabil au facut treaba asta pentru ca pe carti este deja scris numele in limba română…

  • Dan says:

   Cumpărătorul român de unde să stie la ce carte se refera eticheta ,respectiv pretul, mai cu seamă că nu erau poziționate exact in dreptul cărților ?

 4. BOICOT says:

  Eu cred (si sper) ca e vorba doar de propria initiativa si elanul unui angajat minoritar cu idei fixe si putine care s-a gandit ca asa contribuie si el la creearea “Ungariei Mari”. De asemenea, sper ca cei din conducerea Kaufland Romania sa descopere urgent vinovatul si sa il dea afara, fiindca nu cred ca le-ar conveni ca toti romanii care au aflat de aceasta poveste sa inceapa sa le ocoleasca magazinele din toata tara.
  Mi-ar placea sa reveniti cu continuarea acestei povesti la sfarsitul lunii ianuarie si daca situatia nu a fost rezolvata corespunzator de cei de la Kaufland Romania, eu jur solemn ca nu mai cumpar pe veci de la ei. Mai sunt si alti romani care gandesc ca si mine. (Cel putin la fel de multi cati locuitori are Targul Secuiesc, garantat.)

  • Dan Tanasa says:

   Voi încerca să revin asupra subiectului.

   • MDaniel says:

    Intrati pe pagina celor de la Kaufland, este un raspuns oficial in acest sens. Citez: “Kaufland Romania Bună, Igor. Am răspuns mai întâi mesajului tău postat ca şi comentariu la fotografia noastră cu ornamente de brad. Vom copia şi aici răspunsul oferit la întrebarea ta: <<>>”

  • Motu says:

   Foarte buna ideia ,si eu ma inscriu la asta. Si jur sa nu mai cumpar de la ei.

 5. Sarca Ionut says:

  De faptul ca sunt foarte multe produse fara traducere in limba Romana la Kaufland nimeni nu spune nimic,doar de o eroare de afisare,poate chiar atunci printau etichetele si in limba romana!toti gresim,dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim condamnati……

 6. Ggg says:

  Bine ca acceptam 🙁

 7. vasile says:

  Limba – comoara cea mai de preț a unui popor
  În al limbilor tezaur
  Pururea o să rămână
  Limba doinelor de aur,
  Limba noastra cea română.
  Nu există nimic mai de preț pentru un popor decât graiul matern, întrucât acesta este plămânul prin care respiră întregul neam și suflarea în care se contopește sufletul român.
  Dacă în primii ani de viață limba română a fost doar un instrument cu ajutorul căruia am interacționat cu ceilalți oameni din jurul meu, odată cu trecerea timpului a devenit patria noastră. Ea este locul comun în care ne putem întelege cu părinții, frații, prietenii noștri. Nici măcar nu contează dacă locuiești sau nu în România. România, ca spațiu geografic în care s-a cristalizat poporul român, popor care dat nașterea limbii române, este foarte importantă.
  Prin graiul pe care îl vorbește un popor ajunge să își dezvăluie întreaga sa făptură lăuntrică și acel spirit patriotic moștenit din moși strămoși, arătândule celor din urmă și un motiv demn de mândrie și admirație atât pentru generațiile actuale, cât și pentru generațille viitoare. Calitatea de neprețuit a graiului matern se explică prin harul ei de a oglindi întreaga istorie a neamului, cu toate victoriile și înfrângerile trăite, cu toate bucuriile și tristețile simțite, visele și speranțele spulberate de împrejurările nesigure prin care i-a fost sortit să treacă. În graiul matern al limbii române se ascunde trecutul, zestrea noastră strămoșească, a originilor cu care suntem înfrățiți încă de la naștere, iată de ce oamenii au catalogat dintotdeauna limba maternă drept o comoară care nu are vre-un preț de vânzare sau cumpărare, sau inchiriere, fiecare își poate alege un determinant, dar, în schimb, poate fi moștenită, păstrată și cultivată cu sfințenie și dăruire, cu dragoste și respect. Strămoșii au șlefuit-o cum au știut ei mai bine, i-au dat culoare și aripi.
  Pentru respectul tuturor strămoșilor, dar în primul rând pentru respectul de sine, Iubește-o, Prețuiește-o și VORBEȘTE-O corect.
  Haideți să ne amintim cu mândrie că suntem români, ca suntem copii unei limbi atât de melodioasă, atât de frumoasă, haideți să vorbim cu drag LIMBA ROMÂNĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "UPDATE. EXCLUSIV. Kaufland Târgu Secuiesc, etichete doar în limba MAGHIARĂ"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-kaufland-targu-secuiesc-etichete-doar-in-limba-maghiara/