EXCLUSIV. La Miercurea Ciuc parada de Ziua Națională lângă STEAGUL SECUIESC, FĂRĂ drapelul României

December 1, 2015 •Miercurea Ciuc •Views: 2829

Pentru al treilea an consecutiv parada militară de Ziua Națională de la Miercurea Ciuc s-a desfășurat lângă steagul secuiesc, arborat pe un catarg în centrul municipiului. Primăria Miercurea Ciuc nu a arborat drapele naționale în centrul orașului.

În 2013 relatam despre faptul că parada militară de Ziua Națională de la Miercurea Ciua a avut loc în centrul municipiului Miercurea Ciuc, în prezența prefectului Jean-Adrian Andrei în timp ce pe una dintre laturile arterei pe care a avut loc parada militară au stat arborate, pe trei catarge, steagul Uniunii Europene, steagul municipiului Miercurea Ciuc și steagul secuiesc.

Situația a rămas neschimbată și în acest an.

Steagul secuiesc a fluturat de Ziua Națională a României, cu acordul tacit al prefectului Andrei Jean-Adrian, care refuză de trei ani de zile să aplice prevederile legale în vigoare. Practic, de trei ani de zile, prefectul Andrei Jean-Adrian este garantul arborării steagului secuiesc în plin centrul municipiului Miercurea Ciuc, permițând astfel batjocorirea Zilei Naționale.

Arborarea steagului secuiesc în piața centrală din Miercurea Ciuc este complet ilegală, în acest sens existând deja mai multe sentințe definitive și irevocabile (un exemplu aici). Prefectul județului Harghita igoră însă cu bună știință acest lucru și refuză să aplice prevederile legale, pentru a face pe plac extremiștilor din UDMR.

Și în acest an Primăria Miercurea Ciuc, condusă de viceprimarul UDMR Antal Attila, a uitat să arboreze drapelul național în centrul orașului. Conducerea UDMR a orașului a uitat și în 2014 să facă acest lucru.

 FOTO: 1 decembrie 2015, Miercurea Ciuc

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. La Miercurea Ciuc parada de Ziua Națională lângă STEAGUL SECUIESC, FĂRĂ drapelul României

  1. Bogdan says:

    Peste drum in spatele fotografului langa statuia eroilor este permanent la aceiasi inaltime pe 2 catarge identice cu cele din poza steagul romaniei si steagul nato. Apropo in Foto se vede steagul ue. Al orasului si cel secuiesc. Intoxicatie ieftina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. La Miercurea Ciuc parada de Ziua Națională lângă STEAGUL SECUIESC, FĂRĂ drapelul României"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-la-miercurea-ciuc-parada-de-ziua-nationala-langa-steagul-secuiesc-fara-drapelul-romaniei/