EXCLUSIV. La sesizarea mea, drapelul României rearborat pe Casa cu arcade după PATRU ani DOCUMENT

October 20, 2014 •UDMR •Views: 2640

28 iunie 2014. Drapelul României nu este arborat pe fațada Casei cu arcade din Sfântu Gheorghe.

28 iunie 2014. Drapelul României nu este arborat pe fațada Casei cu arcade din Sfântu Gheorghe.

După trei ani în care primarul municipiului Sfântu Gheorghe a refuzat să respecte legea, drapelul României a fost rearborat pe clădirea Casei cu arcade din Sfântu Gheorghe în urma unei sesizări a subsemnatului.

Vezi și Prefectul județului Covasna, Marius Popica, între lașitate, ignoranță și trădarea românilor

În august 2011, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras (UDMR), a fost sancţionat cu 1.000 de lei de instanţa de judecată pentru că în luna octombrie 2010 a înlăturat drapelul naţional de pe fațada clădirii ”Casa cu arcade”. La acea dată Antal s-a arătat foarte nemulțumit de arborarea drapelului României pe o clădire publică din Sfântu Gheorghe și a catalogat gestul drespt unul ”anarhic”.

Președinta Fundației „Mihai Viteazul”, Maria Peligrad, care a pus steagul tricolor pe Casa cu arcade și ulterior l-a reclamat pe primar pentru că a dispus înlaturarea lui, a declarat presei în 2011 faptul că Judecatoria Sfântu Gheorghe a constatat faptul că Antal Arpad a savârsit infractiunile de ofensa adusa însemnelor nationale și abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturi, prin urmare a dispus prin ordonanta sanctionarea administrativa a acestuia cu suma de 1000 de lei (detalii aici).

Maria Peligrad a mentionat ca instanta nu a demarat începerea urmaririi penale împotriva lui Antal Arpad pe motiv ca nu reprezinta un pericol public, precum si pentru o serie de circumstante personale, cum ar fi faptul ca are minori în întretinere, lipsa de antecedente penale, si-a recunoscut fapta si s-a prezentat la audieri.

În ciuda faptului că a fost amendat în acest caz, primarul Antal Arpad a refuzat în tot acest timp să rearboreze drapelul României pe această clădire publică. În luna iunie a.c. l-am sesizat pe prefectul județului Covasna, Marius Popica, cu privire la aceste aspect și i-am solicitat să aplice legea și să arboreze drapelul României. Urmare sesizării mele, Popica mi-a transmis o adresă în urmă cu o lună de zile în care mi-a comunicat faptul că drapelul României este arborat pe fațada Casei cu arcade. Popica a reacționat doar după ce a fost sesizat în scris de subsemnatul. 

O felicit pe această cale pe doamna Maria Peligrad pentru curajul și demnitatea de care a dat dovadă în acest caz (și nu numai).

16 octombrie 2014. Drapelul României este arborat pe fațada Casei cu arcade din Sfântu Gheorghe.

16 octombrie 2014. Drapelul României este arborat pe fațada Casei cu arcade din Sfântu Gheorghe.

prefectura covasna drapel romania casa cu arcade sfantu gheorghe dan tanasa

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. La sesizarea mea, drapelul României rearborat pe Casa cu arcade după PATRU ani DOCUMENT

  1. […] Abia în 2014, în urma unei sesizări a subsemnatului, drapelul României a fost rearborat pe Casa cu arcade (detalii aici). […]

  2. bogdan bobolea says:

    Sa trimiti articolul asta parlamentarilor si celor din Guvernul Romaniei.

    Atat de jos am ajuns incat steagul Romaniei sa nu se poata arbora decat ca urmare a sesizarii tale ?!!!

    As vrea sa stiu ce raspuns dau cei de la PSD, apropo de sloganul lor “Mandri ca suntem romani”. Dar ei au nevoie de voturile maghiarilor, asa ca … “m-am linistit”. Adica NU m-am linistit !!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. La sesizarea mea, drapelul României rearborat pe Casa cu arcade după PATRU ani DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-la-sesizarea-mea-drapelul-romaniei-rearborat-pe-casa-cu-arcade-dupa-patru-ani-document/