EXCLUSIV. Liderul PNL Sfântu Gheorghe atacă defilarea drapelului ROMÂNIEI de 24 ianuarie

January 21, 2015 •Partidul National Liberal •Views: 2928

Mădălin Guruianu, dreapta (FOTO: blogul lui Guruianu)

Mădălin Guruianu, dreapta (FOTO: blogul lui Guruianu)

Potrivit publicației de limbă maghiară Szekelyhon.ro, președintele PNL Sfântu Gheorghe se declară împotriva afișării drapelului României de 150 de metri ce ar urma să fie plimbat pe străzile din Sfântu Gheorghe în data de 24 ianuarie, ziua în care românii sărbătoresc Unirea Mică. Potrivit publicației în limba maghiară, pentru Guruianu ”steagul uriaș este de neînțeles” (detalii aici).

Vezi și Mădălin Guruianu, lider PNL Covasna: ”Este normal ca românii din Covasna și Harghita să cunoască limba maghiară” VIDEO

În legătură cu afișarea drapelului lung de 150 de metri în municipiului Sfântu Gheorghe, eveniment ce ar urma să aibe loc în data de 24 ianuarie (detalii aici), zi de sărbătoare în care românii sărbătoresc Mica Unire, liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu a făcut următoarea declarație, potrivit publicației în limba maghiară: ”Este o mare greșeală, în aceiași măsură atât defilarea cu un steag român uriaș a organizatorilor cât și demonstrația maghiară de forță din decembrie – a subliniat politicianul liberal, după a cărui părere steagurile nu sunt făcute pentru ca acestea să fie fluturate cu scopul ca românii și maghiarii să demonstreze cine e stăpânul”.

Declarația lui Guruianu face deliciul presei de limbă maghiară tocmai pentru că atacă un simbol național, drapelul național al României, și o sărbătoare națională, Unirea Mică. În loc să facă apel către etnicii maghiari să manifeste respect față de o sărbătoare națională a românilor, Guruianu atacă drapelul și Mica Unire pe motiv că nu este pe placul maghiarilor din oraș.

De altfel, liberalul Mădălin Guruianu nu este la prima declarație de acest fel, pe placul presei de limbă maghiară și a extremiștilor maghiari. Guruianu a susținut în repetate rânduri, întocmai ca și extremiștii maghiari, că românii din Covasna și Harghita trebuie să cunoască limba maghiară (detalii aici). Guruianu, consilier local, a votat alături de consilierii UDMR și PCM în favoarea steagului secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe, anulat definitiv de instanță (detalii aici). Guruianu a susținut în repetate rânduri, întocmai ca și extremiștii maghiari, că data Zilei Naționale ar trebui schimbată pentru că nu este pe placul maghiarilor (detalii aici). Guruianu s-a remarcat cu o declarație la fel de mizerabilă și în martie 2013 atunci când a afirmat că afișarea drapelului României în data de 15 martie este necuvenită (detalii aici).

De-a lungul timpului Guruianu s-a remarat prin declarații de susținere a autonomiei maghiare și a tăcut atunci când a fost vorba de încălcarea drepturilor românilor din Covasna și Harghita (un exemplu în care Guruianu a tăcut aici).

Această ultimă declarație a lui Guruianu se înscrie în seria de declarații mizerabile, pe placul extremiștilor maghiari care militează pentru separatism etnic în Transilvania. Un român, născut la Brăila, deci venetic în zonă, așa cum sunt considerați toți românii de către liderii UDMR și presa maghiară, este promovat de UDMR și presa de limbă maghiară tocmai pentru că face astfel de declarații împotriva propriei sale nații.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to EXCLUSIV. Liderul PNL Sfântu Gheorghe atacă defilarea drapelului ROMÂNIEI de 24 ianuarie

 1. […] drapelului României în municipiul Sfântu Gheorghe în ziua de 24 ianuarie a.c., (detalii aici) defilare pe care a catalogat-o ca fiind ”de neînțeles” și chiar ”o mare greșeală” (ei […]

 2. […] drapelului României în municipiul Sfântu Gheorghe în ziua de 24 ianuarie a.c., (detalii aici) defilare pe care a catalogat-o ca fiind ”de neînțeles” și chiar ”o mare greșeală” (ei […]

 3. ion says:

  romanii pot sarbatori unde vor ei mica unire chiar si la sf. gheorghe dar a te afisa cu un steag de 150 m mi se pare ceva ridicol.
  pe 15 martie ungurii vor defila cu un steag de 200 m si apoi iar o sa vina randu romanilor la steag
  tot inainte patrioti

 4. […] De-a lungul timpului Guruianu s-a remarat prin declarații de susținere a autonomiei maghiare și a tăcut atunci când a fost vorba de încălcarea drepturilor românilor din Covasna și Harghita (un exemplu în care Guruianu a tăcut aici). […]

 5. Marius says:

  Ce scrie dl Guruianu pe facebook de ziua culturii maghiare:

  Sunt șocat de cunoașterea rudimentară a culturii maghiare de către români! M-am oprit din a spune că și reciproca este valabilă, deoarece maghiarii din România sunt expuși pe parcursul anilor de învățământ la o parte importantă a culturii române, chiar dacă poate nu întotdeauna cea mai nimerită sau cea care mai binevenită, dar asta este deja o altă temă. Este evident că maghiarii de la noi din țară cunosc mult mai mult despre cultura română decât cunoaștem noi despre cea maghiară. Iar asta este extrem de regretabil și chiar condamnabil. Dar pe cine ar trebui să tragem la răspundere mai exact? Îmi permit să avansez o ipoteză, poate nu în totalitate corectă, dar chiar mi-ar plăcea să aud păreri diferite pe acest subiect. Consider că vinovate sunt autoritățile române centrale, dar mai mare parte cred că au reprezentanții maghiarilor din administrația centrală și locală, acei oameni considerați reprezentativi pentru minoritatea maghiară și care se găsesc de aproape 20 de ani, cu foarte mici întreruperi în posturi cheie în Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Direcția pentru Relații Interetnice etc. Îmi pare incredibil că există o mulțime de bani alocați proiectelor pentru minorități, miliarde de lei (!), dar dintre aceștia nu s-a găsit nimeni care să realizeze că primul pas este cunoașterea de către români a acestei bogății inestimabile. Cunoașterea culturii celuilalt, în această speță a celei maghiare. Unde sunt programele intensive de traducere din maghiară în română și invers? Unde sunt programele sau manualele alternative de prezentare a culturii maghiare pentru români? De ce nu este considerată aceasta prioritatea numărul 1? Și nu, nu sugerez că păstrarea identității și a tradițiilor nu ar fi importante.

 6. […] lui Dan Tănasă, care citează publicația de limbă maghiară Szekelyhon.ro, Mădălin Guruianu, președintele PNL […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Liderul PNL Sfântu Gheorghe atacă defilarea drapelului ROMÂNIEI de 24 ianuarie"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-liderul-pnl-sfantu-gheorghe-ataca-defilarea-drapelului-romaniei-de-24-ianuarie/