EXCLUSIV. MINCIUNA și MANIPULAREA, argumentele UDMR în cazul schimbării denumirii Spitalului de Cardilogie din Covasna DOCUMENT

April 30, 2015 •Covasna •Views: 2186

FOTO. Groful UDMR Tamas Sandor, președintele CJ Covasna (agerpres.ro)

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a cedat șantajului și amenințărilor UDMR și a făcut pe plac extremiștilor maghiari: în urmă cu două zile a emis un ordin prin care modifică denumirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din Covasna, după ce la începutul lunii aprilie anul curent o modificase tot printr-un ordin de ministru. PSD-istul Bănicioiu a cedat în fața UDMR, care a avut ca arguente doar minciuna și manipularea.

DEX – SLÚGĂ, slugi, s. f. I……. 2. Fig. Persoană subordonată alteia şi obligată, din cauza condiţiilor sociale în care se află, să-i execute voinţa. 3. … (Rar) Aparat simplu, format dintr-o scândură scobită la un capăt, care se foloseşte la scoaterea cizmelor fără ajutorul cuiva; trăgătoare. – Din sl. sluga.

În memoriul adresat în data de 27 aprilie a.c. ministrului Sănătății de președintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este și președintele Consilului Județean Covasna (CJ), groful UDMR face vorbire la adresa consiliului local Covasna. Bănuiesc faptul că această adresă a Consiliului Local Covasna exprima punctul de vedere al părții maghiare, adică a celor care se opuneau includerii în denumirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară, pe lângă numele doctorului Benedek Geza, și a numelui doctorului Nicolae Teculescu.

Doar că subiectul schimbării denumirii spitalului a fost atins doar superficial de către Consiliul Local Covasna, în ședința din 20 aprilie a.c., la capitolul Diverse. Atât de mare a fost supărarea primarului UDMR din Covasna, Thiesz Janos, și a consilierilor locali ai UDMR încât nu au considerat că subiectul ar merita pus pe ordinea de zi a unei ședințe de consiliu local ca punct separat și nu au considerat că subiectul merită un vot din partea consilierilor locali pentru a comunica Ministerului Sănătății punctul de vedere al Consiliului Local Covasna. Ca atare, adresa Consiliului Local Covasna la care face referire groful Tamas Sandor în memoriul adresat Ministerului este nulă și nevenită atât din punct de vedere juridic, pentru că Consiliul Local Covasna nu are legal nicio atribuție pe subiect (cum de fapt indică foarte clar primarul Thiesz Janos în adresa sa către subsemnatul), cât și din punct de vedere moral, de vreme ce în Consiliul Local Covasna nu a avut loc un vot cu privire la transmiterea unui punct de vedere al consiliului către Ministerul Sănătății.

Mențiunea foarte clară, și perfect legală de altfel, a primarului Thiesz Janos cu privire la lipsa unui cadru legal în chestiunea implicării Consiliului Local Covasna în schimbarea denumirii spitalului reprezintă dovada indubitabilă a lipsei temeiului legal și în ceea ce privește memoriul președintelui CJ Covasna la care face referire groful UDMR Tamas Sandor în adresa sa către Ministerul Sănătății.

Cât despre cele 29.000 de mii de semnături invocate de groful Tamas Sandor, manipularea este cu atât mai abjectă. Este evident că cele 29.000 de mii de semnături nu au fost strânse doar din orașul Covasna, și nici măcar doar din județul Covasna. Manipularea UDMR și minciuna ies la suprafață foarte ușor dacă stau să mă gândesc la faptul că groful UDMR defilează cu teoria potrivit căreia nu le poate spune Bucureștiul celor din Covasna cum să-și trăiască viața, și deci cei care nu locuiesc acolo nu au dreptul să-și dea cu părerea despre zonă (acesta este unul din argumentele grofilor UDMR și la adresa mea). În schimb, atunci când le servește intereselor ultra-șovine și pline de ură antiromânească, UDMR nu ezită să strângă semnături de peste tot, cum este și acest caz (din informațiile mele UDMR a adunat semnături și din afara României).

Mai mult, groful UDMR invocă în adresa sa faptul că schimbarea s-a făcut ”sub vălul nopții”. Doar că primarul UDMR din Covasna îmi comunică faptul că și în 2010 schimbarea denumirii spitalului a fost făcută tot ”sub vălul nopții”, fără consultarea Consiliului Local Covasna și fără consultarea comunității, românești sau maghiare. Doar că în 2010 schimbarea a fost operată de un ministru UDMR și deci, în logica ultra-șovinilor din UDMR, s-a procedat corect. În 2010 groful Tamas Sandor nu a mai fost dranjat de schimbarea ”sub vălul nopții” a denumirii pentru că denumirea a fost maghiarizată, așa cum au fost maghiarizate denumirile a zeci de instituții publice din Covasna în ultimii 25 de ani.

Așadar, singurele argumente ale UDMR în acest caz au fost minciuna și manipularea. Minciuna cu privire la memoriile Consiliului Local Covasna (care nu a votat nimic în legătură cu așa acest subiect) și Consiliului Județean Covasna, ambele instituții publice neavând absolut nicio bază legală pentru a interveni în subiect, după cum de altfel a și precizat Ministerul Sănătății atunci când încă nu cedase șantajului ordinar (detalii aici). Manipularea promovată de UDMR prin invocarea unui conflict interetnic și prin invocarea a 29.000 de semnături, fără să precizeze că este vorba de semnături venite din afara județului Covasna și chiar din afara României.

Primaria Covasna denumire spital cardiologie benedek teculescu Dan Tanasa

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. MINCIUNA și MANIPULAREA, argumentele UDMR în cazul schimbării denumirii Spitalului de Cardilogie din Covasna DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-minciuna-si-manipularea-argumentele-udmr-in-cazul-schimbarii-denumirii-spitalului-de-cardilogie-din-covasna-document/