EXCLUSIV. Ministrul Gabriel Oprea, garantul arborării drapelului UNGARIEI în școlile din România DOCUMENTE

March 26, 2015 •Ministerul Afacerilor Interne •Views: 2977

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea este garantul arborării drapelului Ungariei pe teritoriul României (FOTO: jurnalul.ro)

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea este garantul arborării drapelului Ungariei pe teritoriul României (FOTO: jurnalul.ro)

Ministrul Afacerilor Interne refuză să aplice legislația în vigoare în cazul arborării ilegale a drapelului Ungariei într-o școală din județul Arad. Ministul Gabriel Oprea este în acest caz complicele prefectului de Arad, care la rândul său a refuzat să aplice legea.

Vezi și REVOLTĂTOR. UDMR Arad spune că uciderea a 40.000 de români la revoluția maghiară este o ”minciună a extremiștilor”

În luna septembrie 2014 aduceam în atenția opiniei publice faptul că pe scena pe care a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar de la  Colegiul ”Csiky Gergely” din Arad a fost arborat și un drapel al Ungariei, fapt ce încalcă prevederile art. 6 din H.G. nr. 1157/2001 și constituie contravenție potrivit art. 24 H.G. nr. 1157/2001 (detalii aici). La festivitate au participat Bognár Levente, viceprimarul municipiului Arad și președintele UDMR Arad și Horváth Levente, membru UDMR, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Tot atunci am sesizat Prefectura Arad, instituția obligată legal să acționeze în acest caz în care s-a comis o contravenție.

În luna noiembrie 2014 Prefectura Arad, sub semnătura prefectului Cosmin Pribac, îmi comunică faptul că fapta sesizată nu constituie contravenție întrucât în cauză nu ar fi vorba de un drapel al unui stat ci de drapelul maghiarilor de pretutindeni. Pribac nu-mi comunică însă și cum anume a verificat el legal faptul că acest drapel ar fi al maghiarilor de pretutindeni (acest drapel, cu stemă, a fost drapelul Ungariei în perioada 1920-1946, detalii aici). Afirmațiile prefectului Cosmin Pribac ascund însă refuzul acestuia de a aplica legea și complicitatea acestuia cu extremiștii maghiari, dacă stau să mă gândesc că există deja o sentință definitivă și irevocabilă care stabilește faptul că arborarea acestui steag, cu și/sau fără stemă, este ilegală, detalii aici).

prefect arad pribac cosmin valentin drapel ungaria Colegiul Csiky Gergely Arad septembrie 2014

Având în vedere complicitatea prefectului Pribac și interpretarea personală a acestuia a legii, am sesizat conducerea Ministerului Afacerilor Interne, care mi-a expediat o adresă prin care îmi dădea de înțeles că în acest caz este vorba foarte clar de o contravenție și că a solicitat prefectului de Arad să aplice legea. Credeam eu, naiv, că înalții funcționari publici ai statului vor aplica legea.

MAI drapel Ungaria Colegiul Csiky Gergely Arad septembrie 2014

MAI drapel Ungaria Colegiul Csiky Gergely Arad septembrie 2014 1

Surprinza a venit abia atunci când am solicitat conducerii Ministerului Afacerilor Interne să-mi comunice dacă s-a aplicat legea în acest caz și cum s-a acționat în mod concret. Printr-o adresă seacă a Direcției Informare și Relații Publice mi s-a comunicat faptul că MAI a indicat prefectului de Arad care e cadrul legislativ (de parcă eu de asta i-am sesizat), fără însă să-mi comnice și dacă legea s-a aplicat.

Legea însă nu s-a aplicat, iar ministrul Gabrial Oprea și prefectul Cosmin Pribac sunt garanții arborării drapelului Ungariei în școlile din România.

MAI drapel Ungaria Colegiul Csiky Gergely Arad septembrie 2014 fara sanctiuni

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Ministrul Gabriel Oprea, garantul arborării drapelului UNGARIEI în școlile din România DOCUMENTE

  1. bogdan bobolea says:

    cu alte cuvinte trebuie sa ii dai in judecata pentru a se aplica legea

  2. Catalin Balau says:

    Erno Incze si Biro Hunor…..invatati sa scrieti romaneste corect apoi sa-l criticati pe Dan Tanasa. Ati inteles ce am scris ori sa repet dar cu litere mari?

  3. ionel says:

    Este incredibil ce gunoaie s-au perindat de 25 de ani la carma tarii.Daca nici la viitoarele alegeri nu ne vom trezi,atunci meritam sa pierim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Ministrul Gabriel Oprea, garantul arborării drapelului UNGARIEI în școlile din România DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-ministrul-gabriel-oprea-garantul-arborarii-drapelului-ungariei-in-scolile-din-romania-documente/