Exclusiv Napocanews: Ministrul Andrei Marga, de la activist A.S.C. plătit de PCR la ministru liberal în Guvernul Ponta (Foto) DOCUMENTE

July 25, 2012 • Andrei Marga, Partidul National Liberal, Victor Ponta • Views: 2200

Andrei Marga

Vă prezentăm documente în exclusivitate despre tinereţea de activist UASCR, UTC şi membru PCR al  actualului ministru, prof. Andrei Marga. Din documentele cercetate reisese că tânărul student Andrei  Marga a fost un activist de frunte al Asociaţiei Studenţilor Comunişti din Universitatea “Babeş-Bolyai” la începutul anilor 70. El a avut iniţial funcţia de vicepreşedinte al ASC apoi a devenit preşedinte ASC pe UBB, ca apoi datorită meritelor pentru propaganda ideologiei comuniste a fost promovat preşedinte al ASC pe Centrul Universitar Cluj în anul 1975.  Andrei Marga era plătit cu 500 lei pe lună de către PCR, fiind considerat membru în nomenclatura de partid, conform Legii Lustraţiei, care nu a mai fost agreată de Curtea Constituţională. Azi, Andrei Marga este ministru de Externe în Guvernul Victor Ponta şi ne oferă lecţii de democraţie. Documentele prezentate dovedesc un student Andrei Marga perfect integrat în nomenclatura PCR şi membru al unor delegaţii la plenarele partidului sau în străinătate.

Sursa și mai multe documente pe NapocaNews
10 Responses to Exclusiv Napocanews: Ministrul Andrei Marga, de la activist A.S.C. plătit de PCR la ministru liberal în Guvernul Ponta (Foto) DOCUMENTE

 1. Alex says:

  Da, faza e că nu prea aveai ce face, dacă aveai interes şi talent într-un domeniu, te băgai în cocina lor roşie cu secere şi ciocane.
  De asta şi preoţii acuzat pe nedrept (nu avem noi dreptul să-i judecăm) pentru că ar fi ajutat Securitatea.

 2. Nu puneti egalitate intre un lider studentesc din anii 70 cu unul din anii 80 says:

  Domnilor, aveti macar habar cum era Romania si cum traiau romanii, ce imagine avea Romania si Ceausescu la inceputul anilor 70(inainte de vizita in Coreea de Nord)? Ia mai faceti ceva sapaturi si o sa aflati cu mirare ce nici cu mintea nu ganditi. Era Occident si chiar mai bine, sub aspect social. Romania era invidiata. DA, INVIDIATA. Sefii de Stat se inghesuiau sa-l invite pe Ceausescu. Era perioada in care romanii chiar il apreciau pe Ceausescu si nu le era rusine cu el, dimpotriva. Romanii erau liberi sa calatoreasca. Multi, inclusiv sportivi, munceau in strainatate(dar pe contracte incheiate de Statul Roman deci fara riscul sa iei teapa)Nu exista somaj. Elevii aveau tabere gratuite sau la preturi modice. La fel concediile prin sindicat. Televiziunea dadea numai filme americane, rar englezesti si deloc din tari comuniste sau cu partid comunist puternic(Franta, Spania, Grecia..)Programul era de aproape 24 ore iar daca erau evenimente de larg interes(aselenizarea, concursuri sportive, meciuri de box profesionist pentru centura mondiala), functiona 24ore din 24. Filmele premiate cu Oscar, ajungeau in toate cinematografele in foarte scurt timp. Nu te oprea nimeni sa te duci la biserica. De Pasti era ca si acum, o mare de oameni cu lumanari, cantand “Hristos a Inviat”. Puteai sa-ti cumperi apartament, sa iti faci o casa de vacanta. Piata era plina de produse , inclusiv occidentale(mai ales americane, fiind perioada de mare deschidere catre SUA) Manifestarile studentesti nu imbracasera inca formele propagandistice,din anii 80,ce urmareau indoctrinarea si ascunderea adevarului , erau manifestari artistice de calitate dar si manifestari stiintifice, sportive . In discoteci(echivalentul cluburilor de azi) era numai muzica occidentala) Puteai sa te imbraci cum doreai, cu conditia(fireasca) sa fii decent, deci inca nu erau “uniformele” din anii 80. DECI, e o mare , extrem de mare diferenta intre un activist din anii 70 si unul din anii 80. E bine sa va documentati

  • Nu puneti egalitate intre un lider studentesc din anii 70 cu unul din anii 80 says:

   Nebunia a inceput DUPA VIZITA IN COREEA DE NORD. Atunci s-a produs o intoarcere nu numai extrem de brusca dar si la 180 grade. Mancarea a disparut. Daca depaseai norma de metri patrati locuibili pe cap de membru de familie, riscai sa-ti bage pe cineva in spatiu, pe post de chirias. Cei cu case de vacanta, au inceput sa fie puricati cu Legea averilor ilicite. Incepuse sa nu fie chiar bine sa porti cruciulite la gat. TVR avea doar 2 ore si alea doar cu EL si EA. In institutii (mai putin in facultati unde era doar curs de istoria PCR) se faceau ore de invatamant politic(in timpul programului). In spitale nu mai erau medicamente. In concediu, serviciile erau la pamant. Lipsea deseori pana si hartia igienica. Lumea avea bani dar nu avea ce cumpara. Iti era frica sa vorbesti in spatii publice sau sa tii in casa carti considerate subversive. Se imprastiau zvonuri menite sa mentina teroarea si sa-ti bage astfel pumnul in gura. Mare diferenta fata de anii 70

   • Anonim says:

    Efectul vizitei in Coreea de Nord din vara lui 1971 este mult exagerat de presa de azi. Nu cunosc ce s-a petrecut la virf, altceva decit s-a publicat in presa oficiala, dar la nivelul vietii cotidiene nu a fost absolut nimic, in afara de citeva zvonuri nematerializate.

    Pierderea de popularitate a lui Ceausescu s-a produs treptat, incepind cu 1974, cind devine presedinte al RSR, si incepe cultul personalitatii, insinuant initial, grotesc in anii ’80. Pina in aprilie 1974, Romania nu avea oficial un sef de stat. NC era doar secretarul general al CC al PCR. Cum PCR era partid unic, automat NC exercita conducerea suprema a tarii.

    La cultul personalitatii, din ce in ce mai strident, initial romanii au raspus prin anecdote acide la adresa lui NC si a lui Paunescu, bardul de curte. Ironia s-a transformat in ura odata cu austeritatea absurda, impusa incepind cu 1980 pentru achitarea datoriei externe. Ironia istoriei face ca, dupa rasturnarea lui NC, pentru o buna parte din populatie daca nu chiar pentru majoritate, austeritatea sa fie si mai severa iar pentru tara datoria externa sa creasca vertiginos …

 3. Adrian says:

  E o tehnică interesantă asta a manipulării. Ori nu aveți valoarea cuvintelor pe care le folosiți, ori o faceți intenționat. Înainte de a publica acest articolaș, era bine să vă întrebați părinții de inseamnă nomenclatură, ce valoare avea leul în 75. Să asociezi un student cu nomenclatura comunistă este culmea ipocriziei. Pe marinel, pe boculețul vostru, pe ungureanu îi treceți cu vederea deși ăștia au avut funcții politice muuuuult mai serioase în PCR sau UTC.
  Ziceți că era plătit de către PCR profesorul Marga cu 500 de lei? Valoarea de 500 lei era cam jumătate dintr-o bursă de student la acea vreme.

  • Dan Tanasa says:

   Băsescu, Boc și MRU au fost deja demascați. E momentul să-i arătăm și pe cei din USL!

   • Adrian says:

    Halal demascare! Păi boculețul nu e primarul Clujului? Ungureanu, nu e cel căruia-i fug ochii-n cap după noi funcții? Băsescu nu e cel care e tot spălat de justiția „imparțială” din România? Nu toți aceștia își spun democrați? Nu ei au arestat termenul? Dacă mai vreți: Macovei. Și mai sunt.
    Faptul că Marga a avut funcții la ASC poate fi un argument favorabil dumnealui. Adevărul este că a devenit dușmanul personal al băsescului și automat s-au pus țintele pe dânsul. Și-a permis luxul de a avea păreri personale și asta se pedepsește în România.

    • Dan Tanasa says:

     În favoarea lui…? :))

     • Matei Dinu says:

      Este un exercitiu jurnalistic fara excese de patos, cu o documentare lacunara, fara elemente de noutate. Doar lipsa de experienta a autorului face ca aceste elemente sa fie readuse in presa. Cariera profesionala, evolutia ca atare a profesorului Marga a pornit de la aceste realitati acceptate si cunoscute de toata lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend