EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. CNCD mă hărțuiește și emite a treia sancțiune împotriva mea cu votul membrilor PSD și UDMR

August 8, 2019 •noaptea minții •Views: 306

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de Csaba Asztalos Ferenc, membru UDMR, mă hărțuiește cu decizii prin care sunt sancționat pentru că discriminez pe criterii etnice comunitatea maghiară din România. Toate sesizările au un singur autor, un lider separatist maghiar din Harghita.

Vezi și NOAPTEA MINȚII. Președintele CNCD: Hai ținutul secuiesc!

CNCD, o instituție publică a statului român condusă de un membru UDMR, simpatizant al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, a început un adevărat război împotriva mea cu scopul de a mă hărțui și a denigra.

Cu concursul unui lider separatist din Harghita, Arus Zsolt Istvan, președintele Fundației Szekler Monitor, membru al Partidului Civic Maghiar, CNCD a emis deja, cu votul membrilor PSD și al președintelui UDMR, trei hotărâri prin care subsemnatul am fost sancționat contravențional pentru discriminare și victimizarea lui Arus Zsolt.

Vezi și EXCLUSIV. CNCD, instrument de MAGHIARIZARE. Hotărâre CNCD care impunea LIMBA MAGHIARĂ în deconcentrate, anulată DEFINITIV de ÎCCJ

În luna aprilie 2017, CNCD a fost sesizat de către cetățeanul Arus Zsolt István, membru al Partidului Civic Maghiar, fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Harghita, cu privire la faptul că eu m-aș face vinovat de discriminarea întregii comunități maghiare din România prin articolele pe care le public pe blogul meu.

Colegiul Director al CNCD i-a dat dreptate lui Arus și a emis Hotărârea nr. 106/07.03.2018 prin care am fost găsit vinovat de discriminarea întregii comunități maghiare din România și am fost amendat cu 2000 de lei.

Hotărârea CNCD a fost luată cu unanimitate de voturi. Pentru amendarea mea au votat președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, și Haller Istvan, membru al Colegiului Director al CNCD, ambii numiți din partea UDMR. Alături de cei doi UDMR-iști au votat și reprezentantele PSD din CNCD, Maria Lazăr (o fostă activistă PCR, detalii aici) și Luminița Gheorghiu. Tot pentru amendarea mea au votat și Popa Claudia (propusă de PNL) și Dincă Ilie (propus de minoritățile naționale).

În luna august 2018 am atacat decizia CNCD în fața Curții de Apel Brașov care în data de 19 aprilie a.c. a decis să anuleze Hotărârea nr. 106/07.03.2018 (detalii aici).

Ulterior, tot la sesizarea lui Arus Zsolt, CNCD a emis Hotărârea nr. 282/15.05.2019 prin care am fost sancționat cu avertisment pentru victimizarea lui Arus Zsolt. Deși Arus a făcut un titlu de glorie din plângerile penale pe care mi le-a făcut și din sesizările la CNCD pe care le scrie pe bandă rulantă, lăudându-se peste tot public cu faptele sale, CNCD a decis să mă sancționeze contravențional pentru că l-am victimizat după ce am făcut public că mă hărțuiește cu reclamații și plângeri penale.

Evident, am contestat deja în instanța decizia CNCD.

Luna trecută CNCD a emis o nouă hotărâre, nr. 444/17.07.2019, prin care m-a sancționat contravențional cu avertisment pentru discrimnarea comunității maghiare din România. Motivul? Am publicat pe blogul meu acest articol semnat de profesorul Ilie Șandru. CNCD a decis că textul „Tragedia adevărată este aceea că toate aceste generaţii au fost crescute şi educate în spiritul iredentismului şi revizionismului, cultivându-se permanent ura faţă de poporul român, „invadator”!” reprezintă discriminare la adresa maghiarilor și a decis să mă sancționeze cu avertisment. Aceeași sancțiune a fost aplicată și autorului articolului, Ilie Șandru, Fundației Adevărul Harghitei, cea care deține cotidianul Informația Harghitei unde a fost publicat inițial textul, și Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Evident, voi contesta și această decizie CNCD în instanță.

După obținerea unor sentințe definitive mă voi adresa și instituțiilor abilitate cu plângeri penale pentru a mă apăra în fața acestor abuzuri grosolane ale unor persoane care confundă instituția publică cu sediul de partid.

FOTO: Președintele CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, editiadedimineata.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. CNCD mă hărțuiește și emite a treia sancțiune împotriva mea cu votul membrilor PSD și UDMR

 1. Eu says:

  CNCD este o instituție care face doar ce vrea. Este regretabil acest lucru.
  Avem o sesizare la CNCD la care termenul de 90 de zile s-a împlinit acum jumătate de an și nu s-a pronunțat încă nici o hotărâre. Când am sunat să întreb despre stadiul dosarului mi s-a spus că se va da hotărârea în curând în luna respectivă. Au mai trecut două luni de atunci și nimic. Din moment ce nu-i sancționează nimeni pentru depășirea termenelor, de ce să dea hotărâri împotriva primăriilor conduse de primari UDMR când pot să-și ocupe timpul cu sancționarea românilor.
  La plângerea formulată împotriva dumneavoastră în cât timp s-a pronunțat CNCD ?
  Dacă s-a respectat termenul de 90 de zile în cazul dumneavoastră nu este asta o discriminare pe criterii etnice ?
  O plângere formulată de un etnic maghiar este soluționată în termen, pe când o plângere formulată de un român nu este soluționată în termen.
  O plângere formulată împotriva unui român este soluționată în termen, pe când o plângere formulată împotriva unui etnic maghiar nu este soluționată în termen.
  Care este justificarea obiectivă și rezonabilă a tratamentului diferențiat aplicat de CNCD ?

 2. Puiu Peka says:

  dantanasa.ro eu consider ca are un punct de vedere obiectiv si reprezinta majoritatea celor de bun simt din Romania. Intre problemele prezentate nu au loc cele legate de interesele de partid sau de afaceri personale!

 3. Constantin says:

  Trist

 4. Sfarsitorul says:

  Va dati seama ca Csaba Asztalos e sef la CNCD de 14 ani de zile? Va dati seama ca dupa ce o sa moara (ca tot omul), functia o sa ramana mostenire familiei Asztalos? Sper sa aibe vreun fecior vrednic care sa conduca cu cinste si nepartinire CNCD, asa cum a facut-o si tatal lui.

 5. Amfion says:

  Poti castiga pe banda rulanta doar sustinand ca lucrul a fost deja judecat si introduci doar sentinta instantei.

  • ytytyr says:

   Nu-i adevarat.
   Poti sa folosesti hotararile anterioare doar ca si practica judiciara. Autoritatea de lucru judecat presupune identitate de obiect, parti, cauza. Sesisari diferite formeaza obiecte diferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. CNCD mă hărțuiește și emite a treia sancțiune împotriva mea cu votul membrilor PSD și UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-noaptea-mintii-cncd-ma-hartuieste-si-emite-a-treia-sanctiune-impotriva-mea-cu-votul-membrilor-psd-si-udmr/