EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. Primar UDMR avertizat de patru ori pentru aceeași faptă contravențională. Prefectul de Covasna REFUZĂ să-l amendeze DOCUMENTE

November 27, 2014 •Prefectura Covasna •Views: 1932

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Marius Popica, un prefect pe placul extremiștilor maghiari (FOTO: agerpres.ro)

Prefectul județului Covasna, Marius Popica, a inventat o nouă modalitate de sancționare a contravențiilor: avertismentul perpetuu. Deși are baza legală, Popica refuză să-l sancționeze contravențional cu amendă pe primarul UDMR din Covasna pentru refuzul repetat de a purta eșarfa tricoloră.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul Marius Popica, garantul arborării drapelului Ungariei? DOCUMENT

Pentru mai toți primarii UDMR refuzul de a purta eșarfa tricoloră și sfidarea însemnelor naționale reprezintă o modalitate prin care își măsoară calitatea de a fi un bun maghiar. Așa stau lucrurile și în cazul primarului orașului Covasna, Thiesz Janos, membru UDMR, care refuză în repetate rânduri să manifeste respect față de însemnele naționale. Refuzul purtării eșarfei tricolore constituie contravenție și se sancționează cu amendă potrivit art. 24 din H.G. nr. 1157/2001. Cei care sunt obligați legal să acționeze sunt ministrul de interne sau prefectul.

Din păcate însă, la conducerea Prefecturii Covasna se găsește un personaj care încurajează astfel de manifestări de dispreț la adresa însemnelor naționale. Prefectul Marius Popica refuză pur și simplu să aplice legea, devenind astel complicele celor care încalcă legea.

În luna iunie 2013 fostul prefect al județului Covasna, Dumitru Marinescu, l-a atenționat în scris pe primarul Thiesz Janos să poarte eșarfa tricoloră, în condițiile legii.

În luna noiembrie 2013 primarul Thiesz Janos a fost sancționat contravențional cu avertisment, de către fostul prefect al județului Covasna, Dumitru Marinescu, pentru refuzul de a purta eșarfa tricoloră.

În luna august a.c. prefectul Marius Popica refuză să-l sacționeze contravențional cu amendă, așa cum ar fi fost normal și legal, pe aceleași Thiesz Janos după ce acesta refuzase din nou să poarte eșarfa tricoloră în condițiile legii. În schimb Popica îl atenționează în scris.

În luna noiembrie a.c. prefectul Marius Popica refuză din nou să-l sancționeze contravențional cu amendă pe același Thiesz Janos după ce acesta refuzase din nou să poarte eșarfa tricoloră. Din nou, Popica se limitează doar la a-l atenționa în scris pe primarul UDMR să respecte legea.

De nesimțirea și șovinismul primarului UDMR Thiesz Janos nu ne mai putem îndoi. De ticăloșia prefectului Marius Popica la fel. Problema este însă la garantul apărării legii care s-a transformat în complicele celor care sfidează și își bat joc de însemnele naționale.

Thiesz Janos transmite comunității din care face parte și pe care o păstorește faptul că așa face un bun maghiar: își bate joc de simbolurile naționale românești. Marius Popica transmite și el la rândul lui un mesaj foarte clar comuntății din Covasna: legea se negociază în funcție de etnie în Covasna. Dacă fapta comisă de Thiesz ar fi fost pedepsită de legea penală, Popica ar fi fost vinovat de favorizarea infractorului. Poate totuși cineva ar trebui să-l cerceteze pentru neglijență în serviciu.

thiesz janos udmr marinescu iunie 2013

 

thiesz janos udmr marinescu noiembrie 2013

 

thiesz janos popica august 2014

 

thiesz janos popica noiembrie 2014 1

 

thiesz janos popica noiembrie 2014 2

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. Primar UDMR avertizat de patru ori pentru aceeași faptă contravențională. Prefectul de Covasna REFUZĂ să-l amendeze DOCUMENTE

  1. […] Reacții halucinante ale consilierilor locali ai PSD din cadrul Consiliului Local (CL) al orașului Covasna, dr. Enea Nicolae și Vasile Neagovici, în cazul redenumirii Spitalului de Recuperare Cardiovasculară. În loc să susțină poziția românilor din oraș, cei care de altfel i-au și votat și le-au asigurat astfel un loc de consilier, Enea și Negovici s-au dat de partea detractorilor doctorului Teculescu, conduși de primarul UDMR din Covasna, extremistul Thiesz Janos. […]

  2. Alex Condrea says:

    Popica asta este un mare ticalos. poate daca se retrage UDMR de la guvernare se retrage si el odata cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. NOAPTEA MINȚII. Primar UDMR avertizat de patru ori pentru aceeași faptă contravențională. Prefectul de Covasna REFUZĂ să-l amendeze DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-noaptea-mintii-primar-udmr-avertizat-de-patru-ori-pentru-aceeasi-fapta-contraventionala-prefectul-de-covasna-refuza-sa-l-amendeze-documente/