EXCLUSIV. O noua decizie CNCD: primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII ETNICE DOCUMENT

December 18, 2014 •UDMR •Views: 2251

Raduly Robert Kalman (FOTO: Mediafax)

Raduly Robert Kalman (FOTO: Mediafax)

Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a emis o nouă decizie prin care constată faptul că primarul din municipiul Miercurea Ciuc discriminează români pe criterii etnice. CNCD nu a aplicat nicio sancțiune în acest caz, în ciuda faptului că primarul din Miercurea Ciuc nu este la prima abatere iar fapta acestuia este îndreptată împotriva întregii comunități de români din oraș.

Vezi și DECIZIE CNCD. Primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII ETNICE. Deși extremistul Raduly Robert este RECIDIVIST CNCD NU a aplicat nicio sancțiune

Colegiul Director al CNCD a admis în septembrie a.c. sesizarea petentului G.V. cu privire la caracterul discriminatoriu la adresa cetățenilor români nevorbitori ai limbii maghiare al modului de inscripționare a unor indicatoare rutiere din centrul municipiului Miercurea Ciuc, indicatoare inscripționate mai întâi în limba maghiară și abia după aceea în limba oficială de stat.

Deși în cauză este vorba de o faptă de discriminare pe criterii etnice comisă de primarul din Mierurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR), CNCD nu a aplicat nicio măcar o sancțiune cu avertisment, încurajând astfel comportamentul șovin al primarului UDMR. CNCD l-a obligat pe Raduly să inscripționeze indicatoarele rutiere mai întâi în limba română.

Primarul din Miercurea Ciuc a atacat deja decizia CNCD la Tribunalul Harghita (dosarul aici).

De ani de zile primarul UDMR din Miercurea Ciuc amplasează în oraș indicatoare rutiere inscripționate mai întâi în limba maghiară, fără ca Prefectura Harghita, condusă pe rând de Ladany Zsolt, Jean Adrian Andrei și Petres Sandor, să acționeze legal pentru respectarea art. 13 din Constituția României (detalii aiciaiciaici și aici).

Singurul deputat român din Harghita, Mircea Dușa, actual ministru al Apărării, tace și el complice cu extremiștii maghiari din UDMR în toate aceste cazuri în care românii din Harghita au de suferit.

CNCD – Hotarare 545 Din 2014_fara Date de Identificare by Dan Tanasă

Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. O noua decizie CNCD: primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII ETNICE DOCUMENT

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. O noua decizie CNCD: primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII E… […]

  2. […] Vezi și EXCLUSIV. O noua decizie CNCD: primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII E… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. O noua decizie CNCD: primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI PE CRITERII ETNICE DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-o-noua-decizie-cncd-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc-discrimineaza-romani-pe-criterii-etnice-document/