EXCLUSIV. Obligat de instanță, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe respectă limbă română în cazul tichetelor de parcare

May 20, 2014 •UDMR •Views: 1855

După patru ani, obligat de instanță, primarul Antal Arpad respectă limba română

După patru ani, obligat de instanță, primarul Antal Arpad respectă limba română

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe a modificat ordinea inscripționării tichetelor de parcare emise de automatele de parcare din Sfântu Gheorghe. 

Dacă în urmă cu patru ani atrăgeam atenția opiniei publice (detalii aici) asupra faptului că tichetele erau mai întâi inscripționate în limba maghiară, acum limba oficială de stat, limba română, este cea folosită mai întâi. Asta după ce Antal Arpad a fost obligat de Tribunalul Covasna, definitiv și irevocabil, să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române (sentința aici).

În urma zecilor de sesizări ale subsemnatului adresate Prefecturii Covasna pe vremea când la conducerea acestei instituții se afla Gyorgy Ervin, secondat de subprefectul Valentin Ionașcu (ambii complici timp de ani de zile cu ilegalitățile primarului Antal Arpad Andras dar și ale altor lideri ai UDMR din administrația publică locală din județul Covasna), a sesizărilor Asociației ”Noi Românii” și ale Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, Prefectura Covasna s-a adresat instanței de contencios administrativ pentru a-l obliga pe primarul UDMR Antal Arpad Andras să respecte Constituția României.

În cazul acestei sentințe primarul Antal Arpad continuă să-și bată joc de limba română însă voi continua să sesizez instituția abilitată să aplice legea, Prefectura Covasna.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to EXCLUSIV. Obligat de instanță, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe respectă limbă română în cazul tichetelor de parcare

 1. Alex says:

  Un pas mic pentru Arpi, unul mare pentru justiţie.
  Pare ceva neimportant, dar de la cea mai mică abatere de la lege se ajunge la stat în stat şi la infracţiuni grave.
  Ideea e, dragi români dicriminaţi în propria ţară, că SE POATE, cu greu, cu piedici şi birocraţie dar cu insistenţă poţi obliga pe cei care ar trebui s-o facă de la sine, să respecte şi să APLICE LEGEA.

 2. Cris says:

  E bine sa vezi ca totusi se misca ceva in tara asta.
  Felicitari, Dan Tanasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Obligat de instanță, primarul UDMR din Sfântu Gheorghe respectă limbă română în cazul tichetelor de parcare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-obligat-de-instanta-primarul-udmr-din-sfantu-gheorghe-respecta-limba-romana-in-cazul-tichetelor-de-parcare/