EXCLUSIV. Parchetul a CLASAT dosarul drapelului României INCENDIAT la Târgu Mureș în 2013: „faptă lipsită de importanță”

January 11, 2016 •Targu Mures •Views: 3072

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș a clasat dosarul drapelului României incediat la Târgu Mureș în septembrie 2013. Potrivit procurorilor, fapta a fost „lipsită în mod vădit de importanţă”.

Vezi și EXCLUSIV. După DOI ANI nu se știe nimic despre cei care au vandalizat drapelul României din fața Prefecturii Covasna

În octombrie 2013 aduceam în atenția opiniei publice un caz stupefiant: un drapel al României a fost incendiat și stătea arborat pe fațada unui imobil în plin centrul municipiului Târgu Mureș. Informațiile publicate de mine au fost prezentate în prime-time de Antena 3 în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, ceea ce a forțat autoritățile să reacționeze. Drapelul României a fost înlocuit chiar în seara zilei de 17 octombrie 2013, după ce stătuse incendiat aproape o lună.

Ulterior, urmare unei solicitări pe care am adresat-o conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș (IPJ), mi-a fost comunicat faptul că în urma cercetărilor a fost identificat proprietarul imobilului din Târgu Mureș pe fațada căruia a stat arborat, aproape o lună, drapelul României incendiat iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru identificarea autorilor.

La sfârșitul lunii decembrie am solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș să-mi comunice dacă au fost identificați autorii batjocoririi drapelului național al României și ce sancțiuni au fost aplicate în acest caz.

Potrivit Parchetului, acest dosar a fost închis încă din noiembrie 2013 prin neînceperea urmăririi penale. Motivația procurorilor este halucinantă.

„Urmare a solicitării dvs. vă comunicăm că dosarul nr. 5751/P/2013, având ca obiect infracţiunea de ofensă adusă unor însemne, prev. de art. 236 VCP, faptă comisă în cursul lunii septembrie 2013, constând în incendierea şi arderea parţială a unui drapel naţional arborat pe faţada unui imobil situat în Tg. Mureş. str. Nicolae Bălcescu nr. 8, a fost soluţionat prin ordonanţa din data de 25.11.2013, cu soluţie de neîncepere a urmăririi penale, pe temeiul art. 10 lit. b1 din V.C.p.p., în motivarea soluţiei reţinându-se că,  având în vedere modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, împrejurările în care aceasta a fost comisă, urmarea produsă, precum şi faptul că până la această dată nu s-a reuşit identificarea autorului faptei, în cauză sunt incidente prev. art. 18¹ V.C.P., fiind adusă o atingere minimă autorităţii, fapta, prin conţinutul ei concret, neprezentând gradul de pericol social al unei infracţiuni şi fiind lipsită în mod vădit de importanţă”.

Așadar, incendierea drapelului național, același pentru care s-a murit în istoria noastră, reprezintă o faptă extrem de minoră pentru care procurorii de la Târgu Mureș nu se deranjează să cheltuiască timp și bani.

Din păcate însă, o pată de rușine va rămâne pe obrazul autorităților locale din Târgu Mureș, a primarului, prefectului de la acea dată, Corneliu Grosu, dar și a procurorilor care s-au făcut că instrumentează acest caz pentru faptul că au permis o asemenea bătaie de joc la adresa drapelului național incendiat în plin centrul municipiului Târgu Mureș.

Nici autorii batjocoririi drapelului național, nici proprietarul imobilului, nici chiriașii, nici polițiștii de sector și nicio altă persoană nu a fost sancționate pentru faptul că drapelul României a fost incendiat și a stat incediat timp de aproape o lună pe fațada unui imobil din plin centrul municipiului Târgu Mureș.

rezolutie parchet drapel romania incendiat tg mures octombrie 2013

Care a fost atitudinea proprietarului imobilului în acest caz? Vezi aici.

FOTO: 27 septembrie 2013. Târgu Mureș. Drapelul României incendiat stă arborat pe fațada unei clădiri.

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Parchetul a CLASAT dosarul drapelului României INCENDIAT la Târgu Mureș în 2013: „faptă lipsită de importanță”

 1. gheorghi says:

  Corecctie (scuzati!):
  au “cazut” – cu ochii mintii CORECTAT => au “Vazut”
  si
  DISCERNAMANR => dicernamanT

 2. gheorghi says:

  “având în vedere modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, împrejurările în care aceasta a fost comisă, urmarea produsă, precum şi faptul că până la această dată nu s-a reuşit identificarea autorului faptei, în cauză sunt incidente prev. art. 18¹ V.C.P., fiind adusă o atingere minimă autorităţii, fapta, prin conţinutul ei concret, neprezentând gradul de pericol social al unei infracţiuni şi fiind lipsită în mod vădit de importanţă”.”
  A avut “in vedere”, adica au “cazut” – cu ochii mintii, probabil… cum si cu ce a fost dat foc de… autor neidentificat…
  … urmarea produsa…
  CUM?
  Ofensa este pentru ce actiunea TRECUTA si nu pentru cea VIITOARE care ar putea sau nu sa se produca.
  Prima urm,are este INCUEAJAREA si asta nu se “vede” pana nu se produc actiuni dusmanoase, anti-nationale.
  ….
  Daca injuri in public o persoana,,, care este urmare REALA?
  Ca supararea, “ofensa” nu se pipaie, nu se cantareste si nu se poate masura.
  Deci, dupa aceasta “motivare” juridica ea – urmarea – NU EXISTA.
  ASTA ESTE JUDECATA IN IMPERIUL UE, ASA PROCESEAZA “MECANISMELE” SOCIALE, FARA DISCERNAMANR CI DOAR “STANDARDIZAT” SI PROGRAMAT MENTAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Parchetul a CLASAT dosarul drapelului României INCENDIAT la Târgu Mureș în 2013: „faptă lipsită de importanță”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-parchetul-a-clasat-dosarul-drapelului-romaniei-incendiat-la-targu-mures-in-2013-fapta-lipsita-de-importanta/