EXCLUSIV. Prefectul de Covasna ajută UDMR să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe DOCUMENTE

October 20, 2014 • Prefectura Covasna • Views: 2445

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Prefectul județului Covasna a inițiat în urmă cu două luni demersurile pentru trecerea Casei de cultură a sindicatelor din Sfântu Gheorghe în proprietatea Primăriei Sfântu Gheorghe. Acțiunea acestuia este însă ilegală.

Vezi și Prefectul județului Covasna, Marius Popica, între lașitate, ignoranță și trădarea românilor

Prefectul județului Covasna, Marius Popica, a inițiat în urmă cu două luni o hotărăre de guvern prin care Casa de cultură a sindicatelor din Sfântu Gheorghe ar urma să treacă în proprietatea municipiului Sfântu Gheorghe și administrarea Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Clădirea, aflată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, este închisă în acest moment din cauza datoriilor acumulate de-a lungul timpului.

UDMR a urmărit în permanență, prin acțiunile primarului Antal Arpad, să transfere această clădire în proprietatea Primăriei Sfântu Gheorghe, fiind vorba de o clădire impunătoare aflată în centrul orașului. Dacă până acum nu au putut realiza acest lucru, se pare că prefectul Marius Popica este instrumentul perfect prin care și acest imobil să ajungă sub controlul UDMR.

Prefectura Covasna Marius Popica Casa de cultura a sindicatelor Sfantu Gheorghe Dan Tanasa

Demersul lui Popica este ilegal

Cum era de așteptat, Popica nu a consultat în niciun fel actualul administrator al imobilului, Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR). Contactat telefonic, președintele USGR, Marin Iancu, și-a manifestat stupefacția cu privire la faptul că un înalt funcționar public al statului român și-a permis un asemenea abuz de putere pentru a transfera acest imobil în proprietatea Primăriei Sfântu Gheorghe.

Vezi și EXCLUSIV. Premieră la Prefectura Covasna: prefectul Marius Popica REFUZĂ să mai susțină procesele împotriva primarilor UDMR care comit ilegalități

UGSR a transmis deja o adresă oficială Prefecturii Covasna îi care pune în vedere prefectului Marius Popica că a comis o ilegalitate și își manifestă disponibilitatea de a dialoga pe acestă temă.

UGSR Casa de Cultura a Sindicatelor Sfantu Gheorghe Marius Popica 1

 

UGSR Casa de Cultura a Sindicatelor Sfantu Gheorghe Marius Popica 2

”Negociatorul” Popica, atent la interesele UDMR nu ale românilor din Covasna

După 25 de ani în care acest imobil din centrul municipiului Sfântu Gheorghe nu a intrat sub controlul UDMR, prefectul Marius Popica face pe plac grofilor UDMR care conduc județul Covasna, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, și președintele CJ Covasna, Tamas Sandor.

În Sfântu Gheorghe se aude faptul că în schimbul Casei de Cultură prefectul Marius Popica ar fi obținut de la UDMR promisiunea construirii unei săli de sport la Liceul Tehonologic Constantin Brâncuși. Dacă așa stau lucrurile, se pare că Popica i-a trădat definitiv pe români din Covasna. Spun asta pentru următoarele motive:

  1. În perioada anilor 2009 – 2013 s-au construit săli de sport la toate liceele cu predare în limba maghiară din Sfântu Gheorghe. O sală de sport laLiceul Tehonologic Constantin Brâncuși  trebuia construită oricum, în echilibru cu aceste săli construite pentru UDMR și comunitatea maghiară. Iar românii din Sfântu Gheorghe aveau dreptul la o sala de sport laLiceul Tehonologic Constantin Brâncuși fără ca imobilul Casei de cultură din Sfântu Gheorghe să fie cedat la solicitarea UDMR. Cel mai probabil scopul UDMR pentru imobilul Casei de cultură este de a o transforma în loc pentru adunările șovin-revizioniste maghiare.
  2. Primarul Antal Arpad caută cu orice preț să intre în posesia cladirilor Liceului Tehonologic Constantin Brâncuși, aflate în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. Cel mai probabil le va și obține, încet, și va desfiinta liceul care deranjează UDMR pentru că este perceput ca un liceu românesc prin acțiunile care se desfășoară acolo, coordonate de doamna directoare Pârvan. Practic, Antal va construi, cu ajutorul lui Popica, o sală de sport pentru un liceu care va ajunge cel mai probabil tot sub controlul UDMR.
  3. Popica ”dă vrabia din mână pe cioara de pe gard”. Primarul Antal Arpad ia casade cultură în schimbul unei promisiuni făcută lui Popica. Cel mai probabil, Antal va zice apoi că Primăria va da autorizație de construcție pentru sala de sport la Liceul Tehonologic Constantin Brâncuși însă Prefectura Covasna să obțină banii de la Guvernul României. Asta pentru că Antal Arpad nu va construi niciodată o sală de sport la un liceu românesc cu banii maghiarilor din Sfântu Gheorghe.

Între timp, Teatrul ”Andrei Mureșanu” nu are un sediu practicabil. Asta pentru că, după ce a promis că va reabilita clădirea fostului cinematograf Arta pentru a-l la dispoziția singurului teatru românesc din Covasna, primarul Antal Arpad s-a răzgândit și nu mai găsește fondurile necesare. În loc să moară de grija teatrului românesc, prefectul Popica are grijă de interesle UDMR.

Tags: , , , , , , , , ,

3 Responses to EXCLUSIV. Prefectul de Covasna ajută UDMR să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe DOCUMENTE

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Covasna ajută UDMR să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Sf… […]

  2. […] aceasta impunătoare este chiar în centrul orașului. Dacă până acum UDMR nu a putut realiza acest lucru, se pare că […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend