EXCLUSIV. Prefectul de Covasna își bate joc de LEGE în cazul unei sentințe DEFINITIVE care îl obligă pe primarul UDMR din Bodoc să respecte LIMBA ROMÂNĂ DOCUMENTE

August 25, 2014 •Prefectura Covasna •Views: 1850

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Prefectul județului Covasna refuză în mod ostentativ și repetat să sesizeze instanța de judecată pentru amendarea primarului UDMR din Bodoc care refuză să pună în executare o sentință definitivă și irevocabilă.

Vezi și EXCLUSIV. Steagul SECUIESC al județului Covasna, ANULAT de instanță acum UN AN, arborat în sala de ședințe a Prefecturii Covasna. De 4 luni, prefectul Marius Popica nu reușește să aplice legea! DOCUMENTE

Primarul comunei Bodoc, Fodor Istvan (UDMR), a fost obligat de Tribunalul Covasna, printr-o sentință din luna mai 2012, să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române (documentul aici). Sentința Tribunalului Covasna a rămas definitivă și irevocabilă în luna aprilie 2013, prin decizia Curții de Apel Brașov (detalii aici).

Având în vedere faptul că de la data rămânerii definitive a sentinței au trecut mai bine de un an, am solicitat în repetate rânduri prefectului județului Covasna, Marius Popica, să-mi comunice dacă sentința a fost pusă în executare. Potrivit art. 24 din alin. 1 Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ primarul din Bodoc era obligat ca în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a sentinței să pună în executare sentința, în caz contrar urmând a fi amendat conform art. 24 alin. 2 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ (info lege aici).

Cel responsabil să sesizeze instanța în cazul în care primarul nu pune în executare sentința este chiar prefectul Marius Popica, care însă a refuzat să facă acest lucru până în prezent, limitându-se doar să trimită o banală adresă fără valoare juridică către primarul din Bodoc prin care îi cere să pună în executare sentința. Calea legală pe care Popica trebuia să o urmeze este constatarea la fața locului a faptului că sentința nu a fost executată și sesizarea instanței de judecată pentru a solicita amendarea primarului pentru neexecutarea unei sentințe definitive. În schimb Popica se limitează doar să facă pe poștașul, devenind astfel complicele celui care încalcă legea.

De ce se face marele român Marius Popica că aplică legea? În timp ce fostul prefect Codrin Munteanu a obținut o sentință definitivă și irevocabilă, prefectul Marius Popica nu este în stare să o pună în executare. De ce oare?

aprilie 2014 adresa prefectura covasna primar UDMR Bodoc executare sentinta

 

iunie 2014 adresa prefectura covasna primar UDMR Bodoc executare sentinta

 

august 2014 adresa prefectura covasna primar UDMR Bodoc executare sentinta

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Prefectul de Covasna își bate joc de LEGE în cazul unei sentințe DEFINITIVE care îl obligă pe primarul UDMR din Bodoc să respecte LIMBA ROMÂNĂ DOCUMENTE

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Covasna își bate joc de LEGE în cazul unei sentințe DEFINITIVE care îl o… […]

  2. vlad says:

    Unii au intrat în sevraj şi se joacă cu focul, probabil au tras pe nas. Dar să-i ferească Dumnezeu cel Sfânt să ne întoarcem capul spre ei, fiindcă şi răbdarea are o limită.

  3. Eu says:

    Da clar… La ultimul raspuns ce vi l-au comunicat au indicat doar numarul adresei ce au trimiso primariei si nu au mai indicat si data ca era aceeasi. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Covasna își bate joc de LEGE în cazul unei sentințe DEFINITIVE care îl obligă pe primarul UDMR din Bodoc să respecte LIMBA ROMÂNĂ DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-covasna-isi-bate-joc-de-lege-in-cazul-unei-sentinte-definitive-care-il-obliga-pe-primarul-udmr-din-bodoc-sa-respecte-limba-romana-documente/