EXCLUSIV. Prefectul de Covasna recunoaște că a MINȚIT în cazul steagului secuiesc arborat ILEGAL în Târgu Secuiesc DOCUMENT

October 23, 2014 •Prefectura Covasna •Views: 1870

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Prefecul județului Covasna recunoaște într-un document oficial semnat chiar de el faptul că a mințit atunci când a afirmat că a atacat în instanță rearborarea ilegală a steagurilor secuiești în Târgu Secuiesc.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Covasna ajută UDMR să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe DOCUMENTE

Autoritățile locale din municipiul Târgu Secuiesc au arborat sâmbătă, 26 iulie a.c., două steaguri secuiești de mari dimensiuni în fața unei foste cazărmi militare din localitate.

Potrivit Agerpres, ceremonia a avut loc în prezența câtorva sute de localnici, a primarului municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a parlamentarului UDMR Fejer Laszlo Odon, a vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt și consulului Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal (detalii aici).

După manifestarea ilegală și arborarea steagurilor secuiești tot ilegală prefectul Marius Popica a făcut următoarea declarație: ”Constatând încălcarea legii, Instituţia Prefectului a atacat în instanţă avizarea evenimentului şi anume arborarea drapelului secuiesc. Precizez că nu organizarea evenimentului în sine (care ulterior a primit aviz pozitiv) a fost atacată în instanţă de Instituţia Prefectului, ci arborarea drapelului secuiesc, care, conform legii, este ilegală (…) Prefectura nu s-a opus niciodată, ci dimpotrivă susţine orice manifestări care se desfăşoară în cadru legal, care promovează păstrarea tradiţiilor, datinilor şi identităţii naţionale a cetăţenilor, asigură siguranţa şi cadrul legal de manifestare, însă acolo unde se depăşeşte limita legii este nevoită să intervină, conform legii” (detalii aici).

Popica recunoaște că nu a făcut nimic pentru ca legea să fie respectată

În urmă cu o săptămână Popica mi-a expediat o adresă, urmare unei solicitări a subsemnatului, în care îmi comunică faptul că la aproape trei luni de la arborarea ilegală a steagurilor secuiești la Târgu Secuiesc el nu a întreprins niciun demers legal pentru respectarea legii și a unei sentințe judecătorești definitive (cu excepția unei banale adrese pe care oricum primarul UDMR din Târgu Secuiesc a ignorat-o).

În trei luni de zile Popica a avut timp suficient să atace în instanță rearborarea ilegală a steagurilor secuiești. În schimb, Popica își bate joc de mine și de Constituția României!

Prefectura Covasna steag secuiesc Tg Secuiesc iulie 2014 Dan Tanasa

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Prefectul de Covasna recunoaște că a MINȚIT în cazul steagului secuiesc arborat ILEGAL în Târgu Secuiesc DOCUMENT

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Covasna recunoaște că a MINȚIT în cazul steagului secuiesc arborat ILEGAL… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Covasna recunoaște că a MINȚIT în cazul steagului secuiesc arborat ILEGAL în Târgu Secuiesc DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-covasna-recunoaste-ca-a-mintit-in-cazul-steagului-secuiesc-arborat-ilegal-in-targu-secuiesc-document/