EXCLUSIV. Prefectul de Harghita pentru dantanasa.ro: ”Nu se fac presiuni asupra mea în cazul Nyiro Jozsef”!

August 23, 2012 •Augusta-Cristina Urzică, Nyiro Jozsef, Odorheiul Secuiesc, Prefectura Harghita, Ungaria •Views: 3051

Augusta-Cristina Urzică, Prefectul județului Harghita

Prefectul județului Harghita, Augusta-Cristina Urzică, a reacționat ieri la exclusivitatea pe care am postat-o pe blog în cursul zilei de marți cu privire la reluarea de către Republica Ungară a demersurilor pentru reînhumarea scriitorului fascist, antiromân și antisemit Nyiro Jozsef la Odorheiul Secuiesc.

Urzică neagă categoric faptul că s-ar face presiuni asupra sa pentru a ceda în privința reînhumării însă nu neagă și restul informațiilor apărute pe acest blogul meu în ceea ce privește acțiunile Ungariei în cazul Nyiro Jozsef.

Redau mai jos comentariul postat de către Prefectul județului Harghita, Augusta-Cristina Urzică, la materialul meu referitor la reînhumarea lui Nyiro Jozsef:

Domnule Tanasa ,

Imi permit sa vin cu anumite precizari la articolul dvs , precizari de care consider ca ar fi oportun sa tineti seama pe viitor ( in ceea ce ma priveste ) si anume :

Actualul Prefect al Jud. Harghita nu este şi nu a fost un om politic ( acesta fiind detaşat de pe o funcţie publică de conducere să îndeplinească cu caracter temporar funcţia de prefect ) , pe cale de consecintă nu are nevoie de sustinere politică aşa cum aţi declarat , vă citez , “De acestă dată se pare că Prefectul județului Harghita, Augusta Cristina Urzică, ar fi dispus să cedeze presiunilor părții maghiare în schimbul susținerii din partea organizațiilor locale ale UDMR și PCM ” .

De asemenea , ţin să vă precizez faptul că până în acest moment nimeni nu a incercat sub nici o forma să facă vreo presiune asupra mea fie că a fost vorba de partidele aflate la guvernare fie că a fost vorba de cele aflate în opoziţie în speţă referindu-ne la UDMR sau PCM …( fapt pentru care le multumesc in mod public ) …

Si nu in ultimul rand tin sa precizez ca inteleg preocuparea dvs . legata de comunitatea romanesca din Harghita si Covasna , de modul in care se aplicată sau încalca legislaţia in aceasta zona , insa ar fi oportun sa verificaţi şi să filtraţi declaraţiile ” surselor dvs.din prefectură” deoarece s-ar putea să vă aflaţi uneori intr-o mare eroare , eroare care ar putea aduce atingere credibilităţii de care vă bucuraţi …

Si nu in ultimul rand va recomand să nu uitaţi ,că fiecare din noi răspundem pentru actele şi faptele noastre , acest principiu aplicandu-se in sens reciproc tuturor nu doar celor care reprezinta instituţii publice .

Cu deosebit respect ,
Cristina Urzica

Nota mea: salut poziția și mesajul doamnei prefect Urzică. Nu pot decât să mă bucur că împărtășim aceeași dorință de respectare a legii în județul Harghita chiar dacă doar unul dintre noi este plătit pentru asta!
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to EXCLUSIV. Prefectul de Harghita pentru dantanasa.ro: ”Nu se fac presiuni asupra mea în cazul Nyiro Jozsef”!

  1. Vasi says:

    Dar nici nu are de ce sa fie presata. Ea isi da acordul din toata inima. Ce conteaza istoria? Ce mai conteaza crimele infaptuite de unguri in Romania? Ce conteaza ca se incalca prevederile Constitutiei? Ea este din start de acord. In acest fel isi arata atasamentul si dragostea pentru natiunea maghiara. “Augusta” – nume predestinat. Este “norocul ungurilor”.

  2. Pann says:

    Salutăm faptul că doamna prefect citește acest blog și mai ales faptul că răspunde atunci când găsește de cuviință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Harghita pentru dantanasa.ro: ”Nu se fac presiuni asupra mea în cazul Nyiro Jozsef”!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-harghita-pentru-dantanasa-ro-nu-se-fac-presiuni-aspura-mea-in-cazul-nyiro-jozsef/