EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să aplice legea în cazul steagului secuiesc arborat pe Primăria Borsec DOCUMENTE/FOTO

May 7, 2014 •steagul secuiesc •Views: 1587

Decembrie 2013. Steagul secuiesc este arborat pe sediul Primăriei Borsec. În prezent situația este neschimbată.

Decembrie 2013. Steagul secuiesc este arborat pe sediul Primăriei Borsec. În prezent situația este neschimbată.

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, refuză în mod constant să aplice prevederile legale în vigoare în cazul steagului secuiesc arborat pe sediul primăriei orașului Borsec, condusă de primarul Mik Jozsef (UDMR).

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Borsec DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice. Hotărâre CNCD anulată de CAB. DOCUMENT/FOTO

Deși l-am sesizat încă din luna decembrie 2013 cu privire la faptul că steagul secuiesc este arborat ilegal pe sediul Primăriei Borsec, prefectul județului Harghita refuză în mod ostentativ și repetat să aplice legea în acest caz. În loc să aplice legea, prefectul Jean-Adrian Andrei își bate joc în mod intenționat de subsemnatul și face jocurile extremiștilor maghiari din UDMR care sfideză legile și Constituția României prin arborare nelegală a unui așa-zis steag secuiesc pe o clădire publică a statului român.

prefect harghita jean steag secuiesc primaria borsec refuz dezarborare ianuarie 2014

După mai bine de patru luni, prefectul Jean-Adrian Andrei nu a demarat procedurile legale pentru îndepărtarea steagului secuiesc de pe primăria orașului Borsec.

prefect harghita jean steag secuiesc primaria borsec refuz dezarborare

Atitudinea de slugărnicie a prefectului Jean-Adrian Andrei față de UDMR este singurul motiv pentru care Andrei este în continuare prefect al județului Harghita.

Dacă în județul Covasna cei doi prefecți care au aplicat legea în cazul steagului secuiesc, dr. Codrin Munteanu (acesta fiind și primul prefect care a aplicat legea în acest caz) și Dumitru Marinescu, au fost schimbați la cererea UDMR, în Harghita prefectul Jean-Adrian Andrei rezistă tocmai datorită refuzului său de a aplica legea.

Reamintesc doar faptul că în județul Covasna există deja mai multe sentințe definitive și irevocabile prin care mai mulți primari și președintele CJ Covasna au fost obligați să dea jos steagul secuiesc arborat pe clădiri publice sau pe domeniul public (un exemplu aici).

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să aplice legea în cazul steagului secuiesc arborat pe Primăria Borsec DOCUMENTE/FOTO

  1. […] Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să aplice legea în cazul steagului secuiesc arborat pe Pri… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să aplice legea în cazul steagului secuiesc arborat pe Primăria Borsec DOCUMENTE/FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-harghita-refuza-sa-aplice-legea-in-cazul-steagului-secuiesc-arborat-pe-primaria-borsec-documentefoto/