EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să-i sancționeze pe primarii UDMR care NU RESPECTĂ prevederile Legii nr. 215/2001. DOCUMENTE/FOTO

April 15, 2013 •Prefectura Harghita •Views: 1791

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei

Este binecunoscut faptul că mai toți primarii maghiari din județele Covasna și Harghita, indiferent că sunt membri ai UDMR sau PCM, fac un act de bravură din refuzul ostentativ și în mod repetat de a nu purta, conform legii, eșarfa tricoloră la ceremoniile publice. Absolut toți primarii maghiari din cele două județe poartă eșarfa tricoloră doar la învestire sau dacă participă cumva la vreun eveniment mult prea expus media sau e prezent vreun reprezentant de la București. Personal n-am văzut vreun primar maghiar din cele două județe să poate eșarfa tricoloră vreodată în afară de momentul învestirii.

Așa au stat lucrurile și anul acesta pe 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni. Primarul municipiului Miercurea Ciuc, UDMR-istul Ráduly Róbert Kálmán, a participat la ceremoniile publice dedicate zilei de 15 martie fără însă să respecte prevederile legii în ceea ce privește purtatea eșarfei tricolore.

Având în vedere notorietatea faptului că primarii maghiari din județul Harghita nu respectă prevederile legii atunci când vine vorba de purtarea eșarfei tricolore la ceremoniile publice, i-am solicitat prefectului județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, să-mi comunice dacă a verificat respectarea prevederilor Legii nr. 215/2001 de către primarii din județul Harghita cu ocazia manifestărilor publice din data de 15 martie 2013, atrăgându-i atenția asupra faptului că, spre exemplu, primarul municipiului Miercurea Ciuc nu a respectat prevederile legii deși a participat la ceremoniile publice din Miercurea Ciuc.

Încercând să-și bată joc de mine, prefectul județului Harghita mă înștiințează prin aresa nr. 3789/SL/27.03.2013 asupra faptului că el ”nu a participat la manifestări”, că a ”analizat aspectele semnalate” și că dacă va constata că legea nu a fost respectată urmează ”să dispună măsurile legale”. Gargară ieftină de prostit lumea!

Prefectura Harghita esarfa tricolora primari 1

Urmare acestui răspuns în bătaie de joc, am revenit cu o nouă adresă și am solicitat prefectului Jean-Adrian Andrei să-mi comunice când anume va verifica respectarea legii în cazul primarilor care au participat la ceremoniile publice din data de 15 martie a.c. și nu au purtat eșarfa tricoloră, în condițiile legii, așa cum a făcut primarul din Miercurea Ciuc.

Evident, bătaia de joc a unui înalt funcționar public, îl numesc aici pe prefectul Jean-Adrian Andrei, la adresa subsemnatului continuă. Cel care este plătit atât de gras din fonduri publice tocmai pentru a veghea la respectarea legii în județul Harghita refuză în mod ostentativ să aplice prevederile legale cuprinse în Legea nr. 215/2001.

Prefectura Harghita esarfa tricolora primari 2

Această atitudine complice a prefectului Jean-Adrian Andrei cu primarii maghiari din județul Harghita care refuză să poarte eșarfa tricoloră în condițiile legii constituie o dovadă în plus a slugărniciei acestuia față de ilegalitățile UDMR și PCM din Harghita.

15 martie 2013. Primarul UDMR Raduly Robert participă la ceremoniile publice fără eșarfa tricoloră (Fota: Kovács Csaba P., erdely.ma)

15 martie 2013. Primarul UDMR Raduly Robert participă la ceremoniile publice fără eșarfa tricoloră (Fota: Kovács Csaba P., erdely.ma)

15 martie 2013. Primarul Emil Boc participă la ceremoniile publice din Cluj-Napoca purtând eșarfa tricoloră, conform legii.

15 martie 2013. Primarul Emil Boc participă la ceremoniile publice din Cluj-Napoca purtând eșarfa tricoloră, conform legii. (FOTO: clujazi.ro)Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să-i sancționeze pe primarii UDMR care NU RESPECTĂ prevederile Legii nr. 215/2001. DOCUMENTE/FOTO

 1. SELINA says:

  Dragi romani,se pare ca tara noastra este condusa numai de unguri,degeaba noi spunem ca nu este corect ca celor de la putere,din anul 1990 incoace incepand cu Ion Iliescu,si continuand cu ceilalti presedintiii doare fix in cot de ce este corect ,ne-ar vinde pe doua cepe degerate.Nu vedeti ca incepand cu FSN(PSD)toti ne-au vandut si nu le pasa de romani,si de ROMANIA.Multi au spus de Vadim Tudor ca nu este bun la conducerea tarii,dar va contrazic,deoarece el daca ar fi fost presedinte ,la Miercurea Ciuc romani nu ar fi luat bataie,iar daca se intampla acest incident Vadim Tudor ar fi luat masuri.Daca cei din conducerea tarii vor mai permite sa se intample ilegalitati facute de unguri impotriva romanilor,noi oamenii de rand nu putem sta cu mainile in san,trebuie sa spunem stop indiferentei”ardealul este, si va fi al romanilor,ca de altfel toata ROMANIA”.Vira in Ungaria,sau in ASIA de unde a-ti si venit.ADIO si drum bun.

 2. Adrian says:

  Pot spune ca nu toti maghiarii din Romania sunt cum ar vrea acest primar. Prin actiunile lor primarul si prefectul instiga la rasism si alte actiuni xenofobe. Noi nu avem de unde sa stim scopul actiunilor lor, este clar insa ca pe alocuri acesta este atins. Daca am avea lideri cu “COJONES” acesti nemernici ar fi pusi la zid. Jegosilor AICI ESTE ROMANIA. IN ROMANIA TREBUIESC RESPECTATE LEGILE ROMANESTI. Ma intreb in Ungaria sunt respectate legile ca la noi, romanii nostri au drepturi la fel cum au aici maghiarii??????? Daca vrei drepturi ca-n Ungaria, steag ca-n Ungaria, MARS IN UNGARIA!!!!!!!!!!!

 3. Costin Serban says:

  tovarase jean,

  Pentru ce muschii mei, mai stai in scaunul ala, pe care ar trebui sa sada un ROMAN ADEVARAT nu caricaturi morale, ca tine?
  TRADATORULE!

  • valentin says:

   Din pacate suntem condusi de mafiotii, pe noi neau vandut, ne vand si tara, am tot respectul pentru Dan care se implica foarte mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să-i sancționeze pe primarii UDMR care NU RESPECTĂ prevederile Legii nr. 215/2001. DOCUMENTE/FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-harghita-refuza-sa-i-sanctioneze-pe-primarii-udmr-care-nu-respecta-prevederile-legii-nr-2152001-documentefoto/