EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să solicite instanței anularea unui nou concurs organizat ILEGAL de primarul UDMR din Miercurea Ciuc

February 11, 2016 •Harghita •Views: 2646

Prefectul județului Harghita refuză să demareze procedurile legale pentru anularea unui concurs pentru ocuparea unor posturi organizat de către Primăria Miercurea Ciuc cu încălcarea legii.

Vezi și EXCLUSIV. Prefectul Jean-Adrian Andrei, garantul oficializării LIMBII MAGHIARE în Harghita DOCUMENT

În luna august 2015 Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a emis Hotărârea nr. 348/12.08.2015 prin care a constatat faptul că Primarul municipiului Miercurea Ciuc a discriminat români pe criterii etnice atunci când a impus cunoașterea limbii maghiare participanților la concursul organizat în data de 20 ianuarie 2015 pentru ocuparea mai multor posturi contractuale pe perioade nedeterminate (1 post de îngrijior la Serviciul de gospodărie, managament energetic transport local şi administrarea drumurilor; 3 posturi de îngrijitor clădiri la Serviciul deservire şi pază).

Așadar, acest concurs a fost organizat de către primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert la acea dată, cu încălcarea legislației în vigoare.

În luna septembrie 2015 l-am sesizat pe prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, cu privire la aceste fapte ilegale și i-am solicitat să demareze procedurile legale pentru anularea acestui concurs organizat de primarul din Miercurea Ciuc cu încălcarea legislației, românii din județ fiind astfel discriminați pe criterii etnice.

Prefectul mi-a comunicat adresa nr. 11555/07.10.2015 prin care îmi comunică faptul că va analiza posibilitatea de a acționa în instanță pentru anularea acestui concurs nelegal.

adresa prefect harghita jean adrian andrei anulare concurs primaria m ciuc octombrie 2015

Pentru că știam că prefectul Jean-Adrian Andrei mimează doar interesul pentru respectarea legii în acest caz și nu va face absolut nimic pentru ca nedreptatea la adresa românilor din județul Harghita să fie corectată m-am adresat din nou reprezentantului Guvernului în județ și i-am solicit să-mi comunice ce demersuri a făcut pentru ca legea să fie respectată în acest caz.

adresa prefect harghita jean adrian andrei anulare concurs primaria m ciuc sfarsit octombrie 2015

La mai bine de patru luni de la data la care a fost sesizat cu privire la ilegalitățile comise de primarul UDMR din Miercurea Ciuc, prefectul Jean-Adrian Andrei îmi comunică adresa nr. 1171/02.02.2016 prin care confirmă faptul că nu intenționează să solicite în instanță anularea concursului organizat nelegal de către primarul UDMR din Miercurea Ciuc.

Practic, în acest moment, Andrei este complicele primarului UDMR din Miercurea Ciuc care i-a discriminat pe citerii etnice pe românii din județul Harghita.

adresa prefect harghita jean adrian andrei anulare concurs primaria m ciuc februarie 2016

De altfel, Andrei nu este la prima „ispravă” de acest fel când apără interesele UDMR în dauna românilor din județ. În aprilie 2013 am publicat informații despre un alt caz în care Andrei a refuzat să aplice legea, acționând din nou în favoarea UDMR (detalii aici).

Prin comparație, fostul prefect UDMR de Covasna, Gyorgy Erwin, a solicitat instaței de judecată anularea concursului pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Județene Covasna (detalii aici) după ce CNCD a decis că în acest caz președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, i-a discriminat pe citerii etnice pe românii din județ.

FOTO: Jean-Adrian Andrei, facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să solicite instanței anularea unui nou concurs organizat ILEGAL de primarul UDMR din Miercurea Ciuc"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-harghita-refuza-sa-solicite-instantei-anularea-unui-nou-concurs-organizat-ilegal-de-primarul-udmr-din-miercurea-ciuc/