EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să someze o instituție publică care utilizează o ștampilă inscripționată în LIMBA MAGHIARĂ. FOTO/DOCUMENT

August 5, 2013 •Jean-Adrian Andrei •Views: 4205

Prefectul Jean-Adrian Andrei are grijă ca limba maghiară să fie impusă în administrația publică din județul Harghita (foto editată)

Prefectul Jean-Adrian Andrei are grijă ca limba maghiară să fie impusă în administrația publică din județul Harghita (foto editată)

Prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, continuă să-și bată joc de legile și Constituția României, refuzând în mod ostentativ și sistematic să aplice prevederile legale atunci când vine vorba de ilegalități comise de conducătorii de etnie maghiară ai instituțiilor publice din județul Harghita.

La sfârșitul lunii iunie a.c. l-am sesizat pe prefectul Jean-Adrian Andrei cu privire la faptul că Editura Harghita Nepe, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Harghita, condus de UDMR-istul Borboly Csaba, aplică pe documentele oficiale o ștampilă care este inscripționată în limbile română și maghiară, fapt ce constituie o încălcare a art. 13 din Constituția României care stipulează cât se poate de clar faptul că limba oficială de stat în România este limba română.

Prin adresa nr. 8529/30.07.2013, adresă care a fost comunicată subsemnatului în totală bătaie de joc întrucât a fost depășit termenul până la care prefectul era obligat legal să-mi comunice un răspuns la petiție, prefectul Jean-Adrian Andrei îmi comunică faptul că ștampila utilizată de către conducerea Editurii Harghita Nepe este ilegală și că ”va semnala Consiliul Județean Harghita”. În totala bătaie de joc a subsemnatului dar și a legilor și Constituției României, după 30 de zile prefectul Jean-Adrian Andrei îmi comunică faptul că va semnala CJ Harghita. Așa aplică legea prefectul Jean-Adrian Andrei, semnalând instituțiile publice să respecte Constituția României, de parcă Guvernul României îl plătește să semnaleze lucruri, nu să aplice legea.

În loc să someze direct instituția publică în cauză să respecte legea și să înceteze să mai utilizeze o ștampilă inscripționată ilegal, prefectul Jean-Adrian Andrei alege să-și bată joc de mine și de lege purtând o corespondeță sterilă cu subsemnatul. Două pagini de cuvinte frumoasă pentru a-l ameți pe prostul de cetățean dar fără să facă nimic concret pentru a aplica legea.

Prin comparație, într-o speță identică, prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, a SOMAT direct Casa de Cultură a municipiului Sfântu Gheorghe să înceteze să mai utilizeze o ștampilă inscripționată în limba maghiară întrucât este ilegală (detalii și documente aici). În schimb, prefectul Jean-Adrian Andrei a așteptat 30 de zile în care NU a somat conducerea instituției care încalcă legea, ci a așteptat 30 de zile pentru a-mi comunica că situația este ilegală. Asta știam și eu. de aceea l-am sesizat!

Prefect Harghita Jean Adrian Andrei stampila limba maghiară Editura Harghita Nepe

Prefect Harghita Jean Adrian Andrei stampila limba maghiară Editura Harghita Nepe refuz

Așa arată ștampila utilizată de o instituție publică din România. Prefectul Jean-Adrian Andrei nu pare deranjat și este gata să facă orice pentru ca situația să continue la fel.

stampila editura harghita nepe consiliul judetean harghita limba maghiaraTags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să someze o instituție publică care utilizează o ștampilă inscripționată în LIMBA MAGHIARĂ. FOTO/DOCUMENT

 1. […] Vezi și EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să someze o instituție publică care utilizează o ștampi… […]

 2. andrei says:

  Fratilor, toata clasa politica lupta impotriva tarii si a propriului popor.Acest tradator din imagine , care este roman 100% ,are in piept steagul spurcaciunilor.Cum este posibil intr-o institutie a statului sa porti alte insemne decat cele nationale??!!
  Singura solutie este sa ne ridicam si luptam singuri impotriva invadatorilor dar si a propriilor nostrii carmaci.

 3. Ionutz Datesh says:

  SFINTA SPAGA FACE MINUNI ::::PROBABIL:

 4. Tycu says:

  scarba de prefect, TRADATOR DE TARA !

 5. popa viorel says:

  Daca prefectura nu ia masuri si nu amendeaza personele care incalca Constitutia Romaniei se face si el vinovat si trebuie si el la randul lui somat si amendat de guvernul Romaniei, dar cum si in gurvern sunt numai tardatori de tara nu se va luoa nici o masura.Cei din guvern dorm iar tara asta se duce de rapa daca nu iesim in strada cum fac alte popoare precum Grecia, Italia , Turcia. O sa ajungem noi Romanii sa ne facem dreptate singuri ca Politia DNA-UL dorm si nu se sesizeaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul de Harghita REFUZĂ să someze o instituție publică care utilizează o ștampilă inscripționată în LIMBA MAGHIARĂ. FOTO/DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-de-harghita-refuza-sa-someze-o-institutie-publica-care-utilizeaza-o-stampila-inscriptionata-in-limba-maghiara-fotodocument/