EXCLUSIV. Prefectul Marius Popica, garantul arborării drapelului Ungariei? DOCUMENT

November 25, 2014 •Prefectura Covasna •Views: 1581

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Marius Popica, un prefect pe placul UDMR (FOTO: agerpres.ro)

Prefectul județului Covasna, Marius Popica, este garantul nepedepsirii celor care arborează în mod ilegal drapelul Ungariei. Fără nici cea mai mică urmă de bun simț și datorie față de statul care-l plătește atât de gras că să aplice legea, Popica le dovedește semenilor săi ce fel de prefect este: unul pe placul extremiștilor maghiari.

Vezi și EXCLUSIV. După PATRU LUNI, steagurile secuiești rearborate ILEGAL la Târgu Secuiesc sunt neatinse DOCUMENT

În data de 7 octombrie a.c. l-am sesizat pe prefectul județului Covasna cu privire la faptul că în centrul municipiului Târgu Secuiesc este arborat în mod ilegal drapelul Ungariei (i-am pus la dispoziție chiar și o fotografie). În data de 6 noiembrie a.c., deci după o lună de zile (!), Popica mi-a comunicat faptul că Prefectura Covasna a întreprins demersurile necesare pentru identificarea și sancționarea persoanei fizice/juridice vinovate.

Ulterior, la cererea mea, Popica mi-a comunicat documentul de mai jos, în care îmi transmite faptul că în data de 18 noiembrie a.c. drapelul Ungariei nu mai era arborat, motiv pentru care în cauză nu mai poate fi aplicată vreo sancțiune. Nu, nu e banc, chiar așa scrie într-un document oficial prefectul Marius Popica!

Cum poate fi caracterizată atitudinea prefectului Marius Popica în acest caz? Este ca și cum Popica ar fi fost sesizat că are loc un viol, apărătorul legii prefectul Marius Popica s-ar fi dus la locul faptei după 41 de zile, ar fi găsit violatorul dar pentru că nu l-a găsit în flagrant delict atunci înseamnă că fapta nu a avut loc.

Este evident faptul că prefectul Marius Popica refuză să aplice legea în acest caz. Fapta a existat, ca atare trebuie sancționată. Care sunt motivele pentru care Popica a avut nevoie de 41 de zile pentru a verifica o faptă ilegală? Nesimțirea? Slugărnicia față de extremismul maghiar? Incompetența? Sau poate alte motive? Nu știu exact. Ceea ce se poate afirma cu exactitate este faptul că prefectul Marius Popica a favorizat timp de 41 de zile făptașul uneli ilegalități iar acum refuză sancționarea acestuia. 

Care e mesajul pe care Popica îl transmite extremiștilor maghiari? Că pot arborat fără probleme drapelul Ungariei unde și cât vor ei, că el, prefecul Marius Popica, se va ocupa ca ei să nu fie deranjați. Și dacă totuși sunt deranjați, el, marele prefect român Marius Popica, nu va aplica nicio sancțiune. Pentru că așa vrea el.

prefect marius popica covasna drapelul ungariei tg secuiesc dan tanasa

 

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to EXCLUSIV. Prefectul Marius Popica, garantul arborării drapelului Ungariei? DOCUMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Prefectul Marius Popica, garantul arborării drapelului Ungariei? DOCUMENT"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-prefectul-marius-popica-garantul-arborarii-drapelului-ungariei-document/