EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna obligat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL să dea jos STEAGUL SECUIESC de pe instituție. VEZI SENTINȚA!

April 16, 2014 •steagul secuiesc •Views: 2010

Tamas Sandor a pierdut definitiv procesul cu Prefectura Covasna (FOTO: realitatea.net)

Groful Tamas Sandor a pierdut definitiv procesul cu Prefectura Covasna (FOTO: realitatea.net)

Curtea de Apel Brașov a respins luni, 14 aprilie a.c., recursul formulat de Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor (UDMR), împotriva sentinței civile a Tribunalului Covasna prin care era obligat să îndepărteze steagul secuiesc arborat pe sediul Consiliului Județean Covasna.

Vezi și EXCLUSIV. Deși anulat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL de instanță în 2013, steagul secuiesc al județului Harghita stă arborat în sala de ședințe a CJ Harghita FOTO

Tribunalul Covasna a admis în data de 21 noiembrie 2013 acțiunea Prefecturii Covasna în dosarul nr. 1858/119/2013 prin care aceasta a solicitat instanței să-l oblige pe Președintele CJ Covasna să îndepărteze steagul secuiec arborat pe fațada CJ Covasna.

Decizia Curții de Apel Brașov este definitivă și irevocabilă, Tamas Sandor fiind obligat acum să pună în executare sentința Tribunalului Covasna.

Între timp, prefecții județelor Harghita și Mureș, Jean-Adrian Andrei, respectiv Corneliu Grosu, sunt garanțiiarborării steagurilor secuiești pe clădirile publice ale statului român. Deși există o sentință definitivă și irevocabilă în județul Covasna care ar putea fi utilizată drept model, Andrei și Grosu refuză în mod ostentativ și repetat să aplice prevederile legale. Cei doi prefecți au ales să fie complicii extremiștilor maghiari care sfidează Constituția României.

Vezi și EXCLUSIV. Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe obligat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL să dea jos STEAGUL SECUIESC de pe primărie. VEZI SENTINȚA!

Hotărârea Tribunalului Covasna constată, cum este și firesc, că simbolurile secuiești (mai mult sau mai puțin,ori chiar deloc istorice, dacă ne gândim la steagul secuiesc recent inventat de către liderii comunității maghiare din România) nefiind simboluri oficiale ale statului sau ale județelor ori localităților nu pot fi arborate pe instituții publice sau, precum în cazul de față, pe domneiul public al localității cu caracter permanent. Conform legii, simbolurile minorităților naționale pot fi folosite fără probleme la manifestările acestora.

Vezi și EXCLUSIV. Presa maghiară confirmă: Dragnea a promis UDMR că va legifera arborarea STEAGULUI SECUIESC pe instituțiile publice

sentinta Tribunal Covasna CJ Covasna steag secuiesc

sentinta Tribunal Covasna CJ Covasna steag secuiesc 1

sentinta Tribunal Covasna CJ Covasna steag secuiesc 2

sentinta Tribunal Covasna CJ Covasna steag secuiesc 3

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna obligat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL să dea jos STEAGUL SECUIESC de pe instituție. VEZI SENTINȚA!

  1. […] În data de 14 aprilie a.c. președintele CJ Covasna a pierdut definitiv, prin decizia Curții de Apel Brașov, procesul în care Prefectura Covasna a solicitat instanței să-l oblige pe Tamas Sandor (UDMR) să înlăture așa-zisul steag secuiesc de pe sediul CJ Covasna (sentința de la fond aici). […]

  2. […] Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna obligat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL să dea jos STEAGUL SECUIESC de … […]

  3. […] Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna obligat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL să dea jos STEAGUL SECUIESC de … […]

  4. […] Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna obligat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL să dea jos STEAGUL SECUIESC de … […]

  5. gabi says:

    Ei stiu ca nu au dreptate, dar incearca si incearca mereu cu incapatanare, poate merge… Si daca nu, incearca sa schimbe legea – ca acum, ca vor sa bage in Parlament proiectul de lege convenit cu dragnea-psd. Ei il si vad aprobat, cu aplicare din 2015!!! Chiar asa? Poate ca mai exista si parlamentari cinstiti, care sa voteze contra destul pentru a respinge proiectul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Președintele CJ Covasna obligat DEFINITIV ȘI IREVOCABIL să dea jos STEAGUL SECUIESC de pe instituție. VEZI SENTINȚA!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-presedintele-cj-covasna-obligat-definitiv-si-irevocabil-sa-dea-jos-steagul-secuiesc-de-pe-institutie-vezi-sentinta/