EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita obligat de instanță să-mi plătească 1.000 de lei daune morale. DEFINITIV ȘI IREVOCABIL. DOCUMENTE

October 1, 2013 •UDMR •Views: 2385

Borboly Csaba (FOTO: informatiahr.ro)

Borboly Csaba (FOTO: informatiahr.ro)

La capătul unui proces început în iulie 2010 președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba (UDMR), a pierdut definitiv și irevocabil, fiind obligat acum să-mi plătească suma de 1.000 de lei cu titlu de daune morale.

În urmă cu aproape patru ani

În luna ianuarie 2010 adresam Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) o sesizare privind caracterul discriminatoriu al proiectului privind aprobarea proiectului de steag şi gonfalon al judeţului Harghita şi modificarea Anexei Hotărârii Consiliului Judeţean Harghita nr. 11/2004, privind aprobarea Statutului Judeţului Harghita aprobat prin hotarare de consiliu de catre Consiliului Judetean Harghita in data de 26 noiembrie 2009. Ulterior, în 2012, steagul județului Harghita a fost anulat definitiv și irevocabil de către Curtea de Apel Târgu Mureș, numele meu fiind cuprins în sentința instanței mureșene care amintește de sesizarea mea la CNCD (documentul aici). Mai mult, aceeași instanță a decis în luna aprilie a.c. faptul că arborarea steagului secuiesc al județului Harghita este discriminatorie la adresa românilor din județul Harghita (detalii aici).

După ce am sesizat CNCD, președintele Consiliului Judeţean Harghita (CJ), Borboly Csaba (UDMR), a dat publicității un comunicat de presă în limbile maghiară și română în care a publicat date cu caracter personal ale subsemnatului. Scopul publicării datelor mele cu caracter personal a fost acela de a mă intimida, speranța președintelui CJ Harghita fiind aceea că vreun dement ungur va încerca să mă caute la adresa pe care Boboly o dăduse publictății pentru a îmi aplica vreo corecție corporală (un exemplu aici). Imediat au început să curgă amenințările cu moartea la adresa mea. Presa de limbă maghiară din România nu a avut absolut nicio jenă să-mi publice datele cu caracter personal și să pună și ea umărul la mizeria președintelui CJ Harghita (un exemplu aici).

Președintele CJ Harghita amendat

În luna mai 2010, urmare unei sesizări a subsemnatului, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANPDCP) sancționează conducerea CJ Harghita cu amendă pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 677/2001 (document aici). Președintele CJ Harghita contestă amenzile dar pierde procesul definitiv și irevocabil în luna octombrie 2011, decizia fiind luată de către Curtea de Apel Brașov (detalii aici). Borboly era bun de plată!

Între timp, am acționat în judecată, în solidar, Președintele CJ Harghita și CJ Harghita în temeiul Legii nr. 677/2001, pentru că mi-au dat publicității datele cu caracter personal fără acordul meu. Inițial, dosarul a avut numărul 1861/119/2010 pe rolul Tribunalului Covasna, care însă și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Sfântu Gheorghe.

Am pierdut la fond dar am câștigat la apel și la recurs

La Judecătoria Sfântu Gheorghe dosarul a fost înregistrat cu numărul 358/64/2012. Judecătoarea Maroti Kovacs Ildiko mi-a respins acțiunea fără probleme (nu m-a surprins absolut deloc). Am făcut apel la Tribunalul Covasna care mi-a făcut dreptate prin Decizia Civilă nr. 38/A/2013 din 20 iunie 2013.

Sentința Tribunalului Covasna nu mai poate fi atacată.

Sentința Tribunalului Covasna nu mai poate fi atacată.

Președintele CJ Harghita și CJ Harghita au declarat recurs la Curtea de Apel Brașov. Instanța brașoveană a respins ieri recursul, menținând decizia atacată. Decizia Curții de Apel Brașov este definitivă și nu mai poate fi atacată. Președintele CJ Harghita și CJ Harghita sunt acum obligați să pună în executare decizia Tribunalului Covasna.

Curtea de Apel Brasov Presedinte CJ Harghita Dan Tanasa date personale daune morale

P.S.: Dumnezeu să-i dea sănătate avocatei mele! Fără ea lucrurile ar fi stat altfel în acest dosar! Îi mulțumesc public și fostului senator Iulian Urban care m-a îndrumat în prima fază a acestui dosar și care a reacționat public față de amenințările pe care le-am primit (detalii aici).Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita obligat de instanță să-mi plătească 1.000 de lei daune morale. DEFINITIV ȘI IREVOCABIL. DOCUMENTE

 1. […] Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita obligat de instanță să-mi plătească 1.000 de lei daune mora… […]

 2. eduard ionescu says:

  Respect Dan Tanasa!

 3. […] Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita obligat de instanță să-mi plătească 1.000 de lei daune mora… […]

 4. […] Vezi și EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita obligat de instanță să-mi plătească 1.000 de lei daune mora… […]

 5. Alex says:

  Din păcate suma este mică şi probabilitatea să fie necesară intervenţia unui executor judecătoresc este foarte mare, nesimţirea deja proverbială a lui borbolii ceaba fiind cauza.
  O victorie mare şi vor mai urma!

 6. Cristian says:

  Felicitari Danutze, sunt un mare admirator pt tot ceea ce faci, succes in continuare!

 7. banu says:

  Felicitari Dan!
  Sper totusi ca acele despagubiri sa vina din buzunarul lui Borboly Csaba si nu din fondurile institutiei (cum se intampla in cazul altor colegi de-ai lui). Actul de justitie trebuie sa ii serveasca drept lectie personala acestui individ si sa asigure ca nu va recidiva cu astfel de tampenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Președintele CJ Harghita obligat de instanță să-mi plătească 1.000 de lei daune morale. DEFINITIV ȘI IREVOCABIL. DOCUMENTE"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-presedintele-cj-harghita-obligat-de-instanta-sa-mi-plateasca-1-000-de-lei-daune-morale-definitiv-si-irevocabil-documente/