EXCLUSIV. Președintele PNL Spania face propagandă electorală unui partid spaniol obscur care a utilizat ILEGAL sigla campaniei ”Salvați Roșia Montană” FOTO

January 16, 2014 •Partidul National Liberal •Views: 2070

Gelu Vlașin, alături de președintele PNL Crin Antonescu și ministrul Cristian David.

Președintele PNL Spania, Gelu Vlașin (primul din dreapta), alături de președintele PNL, Crin Antonescu, și ministrul Cristian David. (FOTO: rasunetul.ro)

Ieri aduceam în atenția opiniei publice, în exclusivitate, gestul mizerabil al unui partid spaniol, Partido de la Libertad Individual (Partidul Libertății Individuale), care a furat sigla campaniei ”Salvați Roșia Montană” și imaginea grupului de activiști români  Salvemos Roșia Montană – Madrid și le-a utilizat într-un videoclip electoral postat pe Youtube.

Înte timp, la intervenția promptă a membrilor grupului Salvemos Roșia Montană – Madrid, PLI a șters acest videoclip electoral de pe portalul Youtube, înlocuindu-l cu un altul în care nu mai apar membrii grupului Salvemos Roșia Montană – Madrid.

Tot ieri am observat intensa activitate de propagandă electorală în favoarea acestui partid politic, care se dovedește a fi unul cât se poate de mizerabil, a unui pretins lider al comunității românilor din Spania. Îl numesc aici pe scriitorul de mucava Gelu Vlașin, coordonatorul cluburilor liberale din Spania și vicepreședintele Federației Asociațiilor de Români din Spania FEDROM.

La scurt timp după ce Partido de la Libertad Individual a dat publicității videoclipul electoral în care utiliza ilegal sigla campaniei ”Salvați Roșia Montană” și imaginea grupului de activiști români  Salvemos Roșia Montană – Madrid, președintele PNL Spania, Gelu Vlașin, a avut grijă ca mesajul celor de la PLI să circule cât mai repede pe rețelele de socializare.

PNL Spania gelu vlasin facebook propaganda electorala Partido de la Libertad Individual

Gelu Vlasin propaganda Partidul de la Libertad Individual

Vlașin nu s-a mulțumit însă să facă propagandă electorală acestui obscur partid spaniol care furase sigla campaniei ”Salvați Roșia Montană” și imaginea grupului de activiști români  Salvemos Roșia Montană – Madrid doar pe pagina sa de Facebook. Fermecat probabil de mesajul politic deosebit al celor de la PLI, care și-au început campania electorală cu un furt, Vlașin a pus la dispoziția propagandei electorale a PLI și paginile de Facebook pe care le controlează, printre acestea fiind și pagina de Facebook ”România din Diaspora”. Potrivit lui Vlașin, scopul paginii ”România din Diaspora” este ”să contribuie la creșterea interesului românilor pentru păstrarea valorilor culturale naționale”, după cum apare menționat chiar în descrierea paginii.

De ce crede liberalul Gelu Vlașin că un videoclip de propagandă electorală în care s-a folosit o imagine furată crește interesul românilor pentru valorile culturale naționale?

Romania din diaspora propaganda electorala Partido de la libertad Individual Gelu Vlasin

Vlașin, muritor de foame prin Spania?

Din câte se pare, liberalul Gelu Vlașin este, probabil, un muritor de foame prin Spania, de vreme ce simte nevoia să facă public faptul că președintele partidului spaniol Partido de la Libertad Individual, Juan Pina, l-a invitat la masă. Vlașin este atât de fermecat de geniul politic Juan Pina încât ni-l prezintă ca pe un adevărat Mesia al românilor din Spania. Liberalul Gelu Vlașin își recunoaște astfel implicit incompetența politică atunci când vine vorba de a face ceva concet pentru românii din Spania. Pentru o masă caldă, Vlașin a devenit propagandistul partidului Partido de la Libertad Individual. Dacă știam că o masă caldă contează pentru el, l-aș fi invitat și eu la masă ca să-l rog să facă ceva concret pentru Roșia Montană?

Gelu Vlasin muritor de foame Juan Pina Partido de la Libertad Individual Spania

Cine e Gelu Vlașin?

Pentru cei care nu-l cunosc, Gelu Vlașin e și om politic și ONG-ist în același timp. Vlașin are pretenția că-i reprezintă pe românii din Spania și politic și civic. Și rămâne cu pretenția. Pe Facebook, Vlașin recunoaște că e un simplu scriitor de sertar: ”Sunt scriitor. Poet. Și-mi place. Iar în timpul meu liber mă ocup de rețelele de socializare (facebook, twitter, google+, linkedin). Sunt ceea ce se numește “community manager”. Sigur că existența mea financiară se bazează mai mult pe activitatea din timpul meu liber decât pe acumularea din profesia de bază  Dar sunt un bun community manager ! Doar pe facebook pot să mă laud cu 22.533 de fani ai paginilor pe care eu le administrez. Una dintre aceste pagini – cea mai dragă mie dealtfel – Reteaua literara – se apropie vertiginos de cifra de 10.000 de fani ! Ceea ce zic eu că nu-i puțin deloc”.

Liberalul Gelu Vlașin nu iese din tiparul politicianului din diaspora: căpușează asociațiile civile românești pentru a le folosi în scop electoral; preocupat doar de interese personale sau de partid; cu pretenții de lider etc.

Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to EXCLUSIV. Președintele PNL Spania face propagandă electorală unui partid spaniol obscur care a utilizat ILEGAL sigla campaniei ”Salvați Roșia Montană” FOTO

 1. petrescu adelina says:

  Inventarul DNA și ANI. 49 de “grei” din PSD, pe liste. Savaliuc: De Ce se poartă Ponta cu mănuși cu Băsescu

  Roxana Covrig / 07 Mar 2014 09:03

  Salveaza PDF

  Print

  Email

  5 comentarii

  N/A

   accesari

  Credibilitatea PSD ar putea fi știrbită din cauza numelor mari care se află pe listele DNA și ANI. Lumea Justiției a intrat în posesia unui document intern al PSD, în care se vorbește despre 49 de lideri ai PSD, aflați pe inventarul DNA și ANI. 

  Pentru cei 49 de “grei”, DNA şi ANI au pregătit dosare care ar putea lăsa PSD fără conducerea de vârf a partidului. Pe listă figurează vicepremieri, miniștri, parlamentari, șefi de Consilii Județene și primari de mari orașe. Majoritatea sunt cunoscuți și cu potențial de a aduce oamenii la vot. Inclusiv premierul ar putea avea probleme din cauza tergiversării dosarului în care oamenii lui Traian Băsescu au atacat NUP dat în cazul plagiatului.

  Luju.ro vorbește de o vânătoare politică în cercurile PSD, în condițiile în care astfel de condamnări nu există în tabăra adversă.

  Pe această listă, alături de nume grele din PSD, ca Victor Ponta, Liviu Dragnea, Dan Şova, Ilie Sârbu, Valeriu Zgonea, Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Marian Oprişan, Robert Negoiţă, dar şi Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea sau Rovana Plumb, apar şi numeroşi parlamentari, şefi de Consilii judeţene şi primari de mari oraşe.

  Vezi lista completă a numelor și acuzărilor aici

  “Este clar că vom asista în lunile următoare, cred că până-n alegerile europarlamentare, dar dacă nu se va reuși până atunci o victorie pentru tabăra lui Traian Băsescu, se vor forța până-n alegerile prezidențiale din toamnă pentru a se compromite tot ce a mai rămas din USL, adică PSD. 49 de lideri din PSD îi vom vedea încolonați. Suprinde că sunt aleși după un anume tipar: sunt cei care pot mobiliza lumea la vot și care pot asigura și finanțările la campaniile electorale. (…) Sunt convins că se urmărește discreditarea PSD până la ridicarea lui Victor Ponta. De aceea premierul se poartă cu mănuși cu Traian Băsescu”, a spus jurnalistul Luju.ro, Răzvan Savaliuc, la Sinteza Zilei.

   

 2. Emil says:

  pentru putin. nu trebuie sa stam cu mainile in san. aceste ilegalitati, trebuiesc publicate si apoi organele competente sa se autosesizeze. repet , aceste informatii trebuiesc trimise la DNA in cazul in care media intarzie sa publice. salutari !

 3. Emil says:

  Aceasta persoana este foarte dubioasa din toate punctele de vedere. Sub pretextul unei masti sau perdele a culturii romane, se observa nivelul sub- mediocru al individului, atunci cand un filolog analizeaza scrierile sale . In spatele mastii se ascunde doar un activist de partid finantat de la Bucuresti pentru a face propaganda electorala PNL si asta cu bani publici de la Departamentul Romanilor de Pretutindeni din Romania. Bani primiti direct de la Stejarel Olaru si Cristian David ,actual ministru al diasporei ( ambii PNL ). Vlasin se plimba prin Spania pe banii publici si sub pretextul unei “Caravane a culturii” pentru a infiinta organizatii de partid si a racola noi membrii. Faptele sunt grave si reprezinta un DELICT , deoarece legea interzice folosirea banului public pentru campaniile electorale ale partidelor. Aici aveti si probele care trebuiesc urgent trimise la DNA. Numai anul trecut, individului Vlasin, i s-au finantat 3 proiecte de la Bucuresti . Doua proiecte pe federatia Fedrom , careia tot Vlasin ii sta in frunte si inca un proiect pe numele sau ca si persoana fizica. 3 finantari unei singure persoane si in acelasi an, in timp ce alte mii de proiecte sunt abandonate de DPRRP si niciodata luate in consideratie. Verificati acest link si veti vedea cum sunt finantate organizatiile PNL din Spania : http://www.romanul.eu/romani-in-spania/dprrp-finanteaza-13-proiecte-pentru-romanii-din-spania-1405-40019.html#axzz2qZ17Qlbl

  • Dan Tanasa says:

   Îți mulțumesc frumos pentru informații. Cred că merită o documentare mai substanțială.

   • petrescu adelina says:

    Parerea mea este ca ar trebui sa va documentati mai bine…cei din PSD au inceput sa piarda simpatizanti si incep sa arunce cu noroi in ceilalti, PSD Spania vine cu proiecte doar pe hartie si apar prin ziarele romanesti din Spania doar minciuni, faptul ca a circulat pe internet o informatie cum ca au inceput sa plece membri din PSD Spania si se deschid tot mai multe organizatii PNL in Spania, a deranjat asa mult incat cei de la PSD Spania ataca tot ce inseamna “Liberal”…sa nu uitam ca si asociatia Rumanos sin Fronteras din Zaragoza este a domnului Serbu Catalin ..sa intelegem ca daca i se aproba un proiect acesta foloseste banii pentru campania electorala a PSD?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "EXCLUSIV. Președintele PNL Spania face propagandă electorală unui partid spaniol obscur care a utilizat ILEGAL sigla campaniei ”Salvați Roșia Montană” FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/exclusiv-presedintele-pnl-spania-face-propaganda-electorala-unui-partid-spaniol-obscur-care-a-utilizat-ilegal-sigla-campaniei-salvati-rosia-montana-foto/